Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nova, Παναγιώτης Γεωργιόπουλος
Αντιμέτωπος με τις προκλήσεις που συνεπάγεται η επανεκκίνηση της Forthnet, έπειτα από την εξαγορά της από την United Group (θυγατρική του διεθνούς επενδυτικού ομίλου BC Partners) θα βρεθεί από αύριο ο Παναγιώτης Γεωργιόπουλος, αναλαμβάνοντας επίσημα τα καθήκοντα του διευθύνοντος συμβούλου στην τηλεπικοινωνιακή εταιρεία.
Η Forthnet βρίσκεται σε φάση αναδιοργάνωσης και κατάρτισης νέου Επιχειρησιακού Σχεδίου με τα στελέχη της να συνεργάζονται στενά με τα αντίστοιχα της United καθώς παράλληλα επιχειρείται η σύνδεσή της με τον μητρικό όμιλο.
Tην εξέλιξη των παραπάνω παρακολουθεί στενά ο Νίκος Σταθόπουλος, πρόεδρος της Forthnet, Managing Partner, πρόεδρος της Επενδυτικής Επιτροπής και της Εκτελεστικής Επιτροπής της BC Partners με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως πρόσφατα ήταν στην Αθήνα.
Η νέα Forthnet, όπως προκύπτει από τα όσα έχουν ειπωθεί μέχρι στιγμής, θα δώσει έμφαση στη συνδρομητική της τηλεοπτική πλατφόρμα, Nova, ενισχύοντας τα δίκτυα διανομής και βελτιώνοντας την προώθηση των υπηρεσιών της, ενώ οι αλλαγές συμπεριλαμβάνουν και νέα εμπορική πολιτική.
Η Nova τα τελευταία χρόνια έχει χάσει σημαντικό μερίδιο, ειδικά μετά την δραστηριοποίηση της Cosmote TV και άλλων ξένων συνδρομητικών υπηρεσιών περιεχομένου, αλλά και εξαιτίας της έλλειψης ρευστότητας για να χρηματοδοτήσει νέες υπηρεσίες. Το 2011 είχε 391.252 συνδρομητές τηλεόρασης και τον Ιούνιο του 2020 (τελευταία επίσημα στοιχεία) 323.372.
To 2011 τα συνολικά της έσοδα ήταν 415,5 εκατ. ευρώ, ενώ το 2019 έπεσαν στα 262,7 εκατ. ευρώ.
Όπως έχει αφήσει να διαφανεί η United το «παιχνίδι» με τα πάσης φύσεως τηλεοπτικά δικαιώματα θα τυγχάνει διαχείρισης από την ίδια, δηλαδή κεντρικά, ώστε να επιτυγχάνονται οικονομίες κλίμακος. Με ενδιαφέρον αναμένεται αν η Forthnet θα εισέλθει στη λογική να προχωρήσει σε δικές της παραγωγές, κάτι που κάνει με επιτυχία ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής της, η Cosmote TV.
Σχετικά με την είσοδό της στην κινητή τηλεφωνία ως εικονικός πάροχος όλα είναι ανοιχτά καθώς για να ξεκινήσει χρειάζεται να συνάψει νέα εμπορική συμφωνία με την Vodafone.
Η κινητή πάντως δεν φαίνεται να αποτελεί προτεραιότητα του νέου της μετόχου και σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί παρά να αντιμετωπίζεται σε συνάρτηση με την επόμενη κίνηση της BC Partners στην ελληνική τηλεπικοινωνιακή αγορά, την εξαγορά της Wind. Στελέχη που παρακολουθούν στενά τα telecoms στοιχηματίζουν ότι η BC Partners θα κάνει το επόμενο αυτό βήμα διερευνητικά και μάλιστα σύντομα (αν δεν έχει ήδη κάνει τις πρώτες κρούσεις στους μετόχους της Wind) χωρίς βεβαίως να προδικάζουν το αποτέλεσμα.
Ο τομέας της σταθερής τηλεφωνίας και του ευρυζωνικού internet της Forthnet είναι επίσης σε στασιμότητα τα τελευταία χρόνια με την εταιρεία να έχει μείνει πίσω σε υποδομές σε σχέση με τους ανταγωνιστές της. Το ενδεχόμενο να αρχίσει να τοποθετεί οπτική ίνα μόνη της δεν θεωρείται πιθανό, ωστόσο, δεν αποκλείεται να συνεργαστεί με άλλη εταιρεία στο ΣΔΙΤ για τη δημιουργία δικτύου οπτικών ινών (UFBB) ή με την ΔΕΗ η οποία έχει ανακοινώσει ότι σχεδιάζει να παρέχει internet μέσω των καλωδίων μεταφοράς ηλεκτρισμού.
Σε κάθε περίπτωση το γεγονός ότι έχει μείνει πίσω στις τηλεπικοινωνιακές υποδομές αποτελεί κυρίαρχο πρόβλημα και ακόμα μια μεγάλη πρόκληση για τον κ. Γεωργιόπουλο ο οποίος διαθέτει περίπου 20 χρόνια εμπειρία στις τηλεπικοινωνίες, μεταξύ άλλων, στους τομείς της στρατηγικής, της ανάπτυξης πωλήσεων και των επιχειρησιακών λειτουργιών για εταιρικούς και οικιακούς πελάτες.
Διαβάστε επίσης:
Forthnet: Συνέλευση ομολογιούχων στις 2 Απριλίου για την τροποποίηση όρου του ΜΟΔ των 70 εκατ.
Forthnet: Πέντε ομολογιούχοι άσκησαν το δικαίωμα μετατροπής
Forthnet: Νέος διευθύνων σύμβουλος ο Παναγιώτης Γεωργιόπουλος