Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Η πολωνική πλατφόρμα eSky Group εξαγόρασε την Thomas Cook έναντι £30 εκατ.

Μία πλατφόρμα που δραστηριοποιείται κυρίως στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, η eSky, εξαγόρασε το χρεοκοπημένο ταξιδιωτικό πρακτορείο Thomas Cook.

Η παλιότερη ταξιδιωτική εταιρεία στον κόσμο κατέρρευσε το 2019 και στη συνέχεια το χρέος της εξαγοράστηκε από τον κινεζικό όμιλο Fosun Tourism Group έναντι 11 εκατ. λιρών.

Η Fosun δήλωσε νωρίτερα ότι η αξία της συμφωνίας θα ανέλθει σε 30 εκατομμύρια λίρες (39,48 εκατομμύρια δολάρια) και δεν περιλαμβάνει τις δραστηριότητες της Thomas Cook στην Κίνα.

Ο όμιλος eSky Group ιδρύθηκε το 2004 και δραστηριοποιείται πλέον σε περισσότερες από 50 χώρες στην Ευρώπη, την Αμερική και την Αφρική.

«Η συνέργεια της κληρονομιάς του εμπορικού σήματος της Thomas Cook με την τεχνολογία μας θα προωθήσει την ανάπτυξη της Thomas Cook και θα μας επιτρέψει να ενισχύσουμε τη θέση της eSky στη Δυτική Ευρώπη», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Lukasz Habaj, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της eSky Group.

«Η εξαγορά αυτή αποτελεί μέρος της στρατηγικής μας να διαφοροποιηθούμε από την πώληση αεροπορικών εισιτηρίων και να προχωρήσουμε στην προσφορά πακέτων διακοπών στις υπάρχουσες αγορές μας στην Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική, καθώς και να επεκταθούμε περαιτέρω στη Δυτική Ευρώπη», συνέχισε.

Η εισηγμένη στο χρηματιστήριο εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων MCI Capital απέκτησε το 2022 ποσοστό 55% του ομίλου eSky. «Η κίνηση αυτή θα ενισχύσει τη θέση της eSky και θα μπορούσε να αυξήσει τις πωλήσεις πακέτων της εταιρείας πέραν των 233 εκατ. ευρώ (258,61 εκατ. δολάρια) το επόμενο έτος, διατηρώντας τριψήφιο ρυθμό ανάπτυξης», δήλωσε ο Michal Gorecki, ανώτερος επενδυτικός εταίρος της MCI Capital.

Διαβάστε επίσης:

Κίνα: Υπό κράτηση υπάλληλοι της AstraZeneca – Ανησυχία στις φαρμακοβιομηχανίες για τη νέα αυστηρή νομοθεσία

CVC Capital Partners: Συγκέντρωσε κεφάλαια 7,4 δισ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο

Samsonite: Δρομολογεί την διπλή εισαγωγή της στην αγορά των ΗΠΑ