• Cape Sounio

    Business

    Η νέα εποχή του Cape Sounio

    • NewsRoom

    Υπάρχουν κάποια μέρη στον κόσμο που έχουν μια ιδιαίτερη ακτινοβολία. Όπως το σημείο όπου βρίσκεται το Cape Sounio, το resort κόσμημα της Αθηναϊκής Ριβιέρας με την καθηλωτική, ανεμπόδιστη θέα στον Ναό του Ποσειδώνα, που περιμένει φέτος τους επισκέπτες του ανανεωμένο, σε ένα ειδυλλιακό σκηνικό απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς.

    Σε απόσταση μόλις λίγων χιλιομέτρων από το κέντρο της πόλης, το Cape Sounio της Grecotel, με τη μαγική του ενέργεια και τον κοσμοπολίτικο αέρα του, μας μεταφέρει σε έναν κόσμο όπου το παρόν συνυπάρχει αρμονικά με το παρελθόν, εμπνέεται από τους μύθους και την ιστορία και μας προσφέρει μια μοναδική εμπειρία φιλοξενίας.

    Τα αμφιθεατρικά χτισμένα bungalows, οι σουίτες και οι βίλες με τις ιδιωτικές πισίνες, ριζικά ανακαινισμένα, όλα απόλυτα εναρμονισμένα με το παρθένο πευκοδάσος που τα περιβάλλει και με την εντυπωσιακή θέα στον Ναό του Ποσειδώνα και στον κόλπο του Σουνίου, καλωσορίζουν τον επισκέπτη σε έναν κόσμο που συνδυάζει αιθέρια αισθητική, γήινα υλικά, αλλά και λεπτομέρειες design και περιποίησης που κάνουν τη διαφορά.

     

    Η ζωή στο Cape Sounio κυλά δίπλα στη θάλασσα, εκεί που ξεκινά το Αιγαίο, σε έναν τόπο με κρυστάλλινα νερά και μαγευτικό βυθό, με το μοναδικό Αττικό φως να λούζει κάθε χώρο φιλοξενίας, λειτουργώντας ως ένας ακόμη συνδετικός ιστός ανάμεσα στο εσωτερικό και τη φύση, την άνεση και την ελευθερία.

     

    Μια εξαιρετική επιλογή από δωμάτια, σουίτες και ιδιωτικές βίλες με πισίνα έρχεται να καλύψει κάθε προτίμηση διαμονής, ενώ προσφέρονται και tailor made επιλογές για οικογένειες, για να μπορούν να έχουν όλοι αυτό που ονειρεύονται.

    Cape Sounio

    Cape Sounio

     

    Την ίδια στιγμή, στα 5 εστιατόρια του Resort η γαστρονομία είναι απολαυστική και ανεπιτήδευτη. Με απόλυτο σεβασμό πάντα στον τόπο που το φιλοξενεί, τα υλικά προέρχονται από τοπικούς παραγωγούς, από τα μποστάνια που βρίσκονται στην έκταση του ξενοδοχείου και από τα  δίχτυα των ψαράδων της περιοχής.

    Στο The Restaurant, στην επιβλητική βεράντα του ξενοδοχείου με φόντο τον υπέροχα φωτισμένο Ναό, ο executive chef Σάκης Τζανέτος έχει επιμεληθεί ένα μεσογειακό μενού με πιάτα που χαρακτηρίζονται από συναίσθημα, υψηλή τεχνική και δημιουργική διάθεση.

    Στο Yali, η εμπειρία ενός δείπνου δίπλα στη θάλασσα που λαμπυρίζει μένει ανεξίτηλη στη μνήμη, όπως και η μοναδική απόλαυση από τις διαλεχτές πρώτες ύλες και τα ευφάνταστα wine pairings.

    Cape Sounio

     

    Το Cape Sounio, έχοντας συνδέσει την παρουσία του με την πιο διάσημη Πανσέληνο στον κόσμο και μαγευτικά ηλιοβασιλέματα, φροντίζει, άλλωστε, να δημιουργεί μια ιεροτελεστία με εκλεκτές γεύσεις και signature cocktails που αντανακλούν τη μαγεία της θέας και του τόπου.

    Αλλά δεν είναι μόνο η θάλασσα. Δεν είναι μόνο η Ιστορία. Είναι και το φυσικό τοπίο που προσκαλεί στην ανανέωση, στην αναγέννηση. Και το Το Ploε Spa είναι το απόλυτο σημείο πνευματικότητας και ευεξίας μέσα στο πευκοδάσος. Με πρωτοποριακές θεματικές φυσικές θεραπείες και παραδοσιακές συνταγές για ριζική ανανέωση, εμπλουτίζει την γκάμα της περιποίησης με προϊόντα Dr. Barbara Sturm και προσφέρει το ιδανικό περιβάλλον για yoga και fitness σε απόλυτη αρμονία με τη φύση.

    Τον Οκτώβριο, μάλιστα, υποδέχεται στην Ελλάδα τον διεθνώς καταξιωμένο Dr. Deepak Chopra, πρωτοπόρο στην ολιστική ιατρική και την προσωπική μεταμόρφωση, για ένα μοναδικό Longevity Retreat. Γα πέντε ημέρες, ο Dr. Chopra θα καθοδηγήσει τους συμμετέχοντες σε ένα ταξίδι 10 βημάτων με στόχο την αντιστροφή της βιολογικής ηλικίας και την επίτευξη αρμονικής ισορροπίας μεταξύ νου και σώματος, με yoga, συνεδρίες διαλογισμού με τη Sarah-Platt Finger και sound healing με τον Nikolaos Unalome.

    Σε ό,τι αφορά δε τα παιδιά, υπάρχει ειδική επιμέλεια γι’ αυτά με συναρπαστικές δραστηριότητες, έναν χώρο αφιερωμένο στη δημιουργική απασχόλησή τους, καθώς και μια αποκλειστική παιδική πισίνα για τις μικρές ηλικίες.

    Επίσης, το Cape Sounio έχει επιμεληθεί ξεχωριστές εμπειρίες για τους επισκέπτες  του, από εξορμήσεις στη φύση, αθλήματα και θαλάσσιες εξερευνήσεις, όπως το snorkeling και το kayaking στον Ναό του Ποσειδώνα, μέχρι προσωποποιημένες εμπειρίες ανάλογα με τις επιθυμίες κάθε επισκέπτη.

    Cape Sounio

     

    Το Cape Sounio μάς προσκαλεί, λοιπόν, στο ακρωτήρι του μύθου, να βυθιστούμε στη μαγεία. Σε κάθε πιθανή της διάσταση.