• Business

    Ο Λάτσης μπαίνει στα αθλητικά είδη μέσω της startup Ena Athletics

    • NewsRoom
    Ευάγγελος Χρόνης, επί δεκαετίες στενός συνεργάτης της οικογένειας Λάτση

    Ευάγγελος Χρόνης, επί δεκαετίες στενός συνεργάτης της οικογένειας Λάτση


    Σε μία σημαντική επένδυση προχώρησε ο όμιλος Λάτση, καθώς δημιουργεί μία startup, με μετοχικό κεφάλαιο 145.000 ευρώ, η οποία αναμένεται να φέρει «επανάσταση» στην ελληνική αγορά και συγκεκριμένα στον χώρο των αθλητικών ειδών.

    Η startup ονομάζεται Ena Athletics, με έδρα στο Golden Hall της Lamda Development. Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της νεοσύστατης εταιρείας είναι ο κ. Θωμάς Θωμαΐδης με μακρόχρονη θητεία στην Ocado Retail στη Βρετανία. Ενώ μέλος στο ΔΣ είναι ο επί σειρά ετών συνεργάτης του κ. Λάτση Ευάγγελος Χρόνης και η κ. Αργυρώ Αναγνώστου.

    Φιλοδοξία της νέας εταιρείας είναι να αλλάξει τα δεδομένα της κατηγορίας, λανσάροντας το πρώτο ελληνικό running παπούτσι υψηλών προδιαγραφών (supershoe), το οποίο αντλεί έμπνευση από την κληρονομιά και τις αθλητικές αξίες της Ελλάδας. Καθώς τα supershoes θα είναι εμπνευσμένα από την Ελλάδα και κατασκευασμένα σύμφωνα με τα πιο αυστηρά πρότυπα, από υλικά φιλικά προς το περιβάλλον.

    Η startup θα αποτελείται από έναν Έλληνα επενδυτή από τον χώρο του Venture Capital, έναν Έλληνα γενικό διευθυντή με διεθνή πείρα στο ηλεκτρονικό εμπόριο, έναν βραβευμένο σχεδιαστή υποδημάτων, ένα πρώην ηγετικό στέλεχος της Nike και διακεκριμένους Έλληνες δρομείς.

    Στόχος είναι η εισαγωγή, αντιπροσώπευση, αγορά, εμπορία, σχεδιασμός, κατασκευή, πώληση ειδών αθλητικού εξοπλισμού, όπως ενδεικτικά ενδυμάτων, υποδημάτων, αξεσουάρ και συναφών ειδών άθλησης, στολών και εξαρτημάτων σκι, μαγιό κολύμβησης και λοιπών ειδών. Η έρευνα, ανάπτυξη και το marketing καινοτόμων αθλητικών ενδυμάτων και εξοπλισμού.

    Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί ότι ο Αλέξανδρος Λάτσης, ο δεύτερος γιος του Σπύρου Λάτση, είναι επιχειρηματίας και μάνατζερ που ασχολείται με venture capital, νεοφυείς (startups) επιχειρήσεις, επενδύσεις σε υψηλή τεχνολογία, ψηφιακό gaming σε κινητά τηλέφωνα ακόμη και με media ειδικά για παιδιά, όλα αυτά στο εξωτερικό αφού ζει μεταξύ Λονδίνου και Γενεύης.

    Στόχοι

    Στόχος της Ena Athletics είναι να κατακτήσει την ελληνική αγορά, για αρχή μέσα από τη δημιουργία ενός σούπερ αθλητικού παπουτσιού υψηλών προδιαγραφών.

    Φιλοδοξία της νέας εταιρείας είναι να αλλάξει τα δεδομένα της κατηγορίας, λανσάροντας το πρώτο ελληνικό running παπούτσι υψηλών προδιαγραφών (supershoe), το οποίο αντλεί έμπνευση από την κληρονομιά και τις αθλητικές αξίες της χώρας μας.

    Στο καταστατικό της εταιρείας αναφέρεται:

    Σκοπός της εταιρείας είναι η εισαγωγή, αντιπροσώπευση, αγορά, εμπορία, σχεδιασμός, κατασκευή, πώληση ειδών αθλητικού εξοπλισμού, όπως ενδεικτικά ενδυμάτων, υποδημάτων, αξεσουάρ και συναφών ειδών άθλησης, στολών και εξαρτημάτων σκι, μαγιό κολύμβησης και λοιπών ειδών.

    Η έρευνα, ανάπτυξη και το marketing καινοτόμων αθλητικών ενδυμάτων και εξοπλισμού. Το λιανικό εμπόριο των ανωτέρω αθλητικών ειδών δια αλληλογραφίας η μέσω διαδικτύου.

    Το χονδρικό εμπόριο αθλητικών ειδών κατόπιν εισαγωγής έτοιμων αθλητικών ειδών.

    Επίσης η εταιρεία μπορεί:

    α) Να συμμετέχει σε οποιαδήποτε επιχείρηση με όμοιο ή παρεμφερή σκοπό, οποιουδήποτε εταιρικού τύπου.

    β) Να συγχωνεύεται με άλλες εταιρείες, να απορροφά άλλες επιχειρήσεις, να ιδρύει θυγατρικές στην ημεδαπή και την αλλοδαπή, να διασπάται σε δυο ή περισσότερες εταιρείες, να αποσχίζει κλάδους δραστηριότητας ή τμήματά της.

    γ) Να ιδρύει υποκαταστήματα, πρακτορεία ή γραφεία, οπουδήποτε στην Ελλάδα ή το εξωτερικό.

    δ) Να αντιπροσωπεύει οποιαδήποτε άλλη επιχείρηση οποιασδήποτε νομικής μορφής ημεδαπή ή αλλοδαπή με όμοιο ή παρεμφερή σκοπό.

    ε) Να παρέχει ή να λαμβάνει δάνεια, πιστώσεις, τριτεγγυήσεις, εγγυήσεις και ασφάλειες οποιασδήποτε μορφής, εμπράγματης ή προσωπικής υπέρ φυσικών προσώπων ή άλλων εταιρειών οποιουδήποτε εταιρικού τύπου.

     Διαβάστε επίσης:

    Ena Athletics: Η startup του Λάτση που θα λανσάρει το πρώτο ελληνικό running παπούτσι υψηλών προδιαγραφών

    Πάνω από €500 εκατ. έχουν σηκώσει οι ελληνικές startups το 2024

    Αυτές είναι οι ελληνικές startup που «κατέκτησαν» τις ΗΠΑ



    ΣΧΟΛΙΑ