• Business

    Η IWG ενισχύει την παρουσία της στην Ελλάδα με δύο νέους χώρους σε Γλυφάδα και Πειραιά ανταποκρινόμενη στην αυξανόμενη ζήτηση για υβριδική εργασία

    • NewsRoom


    Η IWG ενισχύει την παρουσία της στην Ελλάδα με δύο νέους χώρους σε Γλυφάδα και Πειραιά ανταποκρινόμενη στην αυξανόμενη ζήτηση για υβριδική εργασία

    • Δύο νέοι εντυπωσιακοί εργασιακοί χώροι Regus εγκαινιάζονται στη Γλυφάδα στην οδό Ζέππου και στον Πειραιά στην Ακτή Κονδύλη με ιδιωτικά γραφεία, αίθουσες για meetings, κοινόχρηστους χώρους εργασίας και δημιουργικούς χώρους
    • Τα νέα κέντρα αποτελούν μέρος του οράματος της IWG για προσφορά υψηλής ποιότητας εργασιακών χώρων σε διάφορες περιοχές, ανταποκρινόμενη στην αυξανόμενη ζήτηση για υβριδική εργασία.
    • Τα κέντρα αυτά είναι αποτέλεσμα συνεργασίας με τους ιδιοκτήτες ακινήτων, έχοντας επενδύσει στην πλατφόρμα IWG για να δημιουργήσουν επώνυμους ευέλικτους χώρους εργασίας στα κτίριά τους.
    • Οι δύο νέοι χώροι έρχονται να προστεθούν στις 867 νέες τοποθεσίες της IWG που άνοιξαν παγκοσμίως μέσα στο 2023, χρονιά ορόσημο καθώς καταγράφηκαν τα υψηλότερα έσοδα στην 35χρονη ιστορία της.

    Αθήνα, 27 Αυγούστου 2024 – Η International Workplace Group (IWG), o μεγαλύτερος πάροχος ευέλικτων χώρων εργασίας στον κόσμο, με επωνυμίες όπως η Spaces και Regus, εγκαινιάζει δύο υπερσύγχρονους ευέλικτους χώρους εργασίας στη Γλυφάδα και τον Πειραιά. Καθώς η υιοθέτηση του υβριδικού μοντέλου εργασίας επιταχύνεται ραγδαία σε όλη την Ελλάδα, η ζήτηση για περισσότερους χώρους εργασίας στις τοποθεσίες της IWG έχει εκτοξευθεί και αυτοί οι δύο νέοι χώροι συμβάλλουν στην κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης.

    Η προσθήκη των δύο νέων κέντρων της IWG σε Γλυφάδα και Πειραιά έρχεται μετά από την επίτευξη των υψηλότερων εσόδων στην 35χρονη ιστορία της εταιρείας, καθώς και την ταχεία ανάπτυξη του δικτύου της, με την προσθήκη 867 νέων τοποθεσιών κατά τη διάρκεια του 2023.

    Τα δύο αυτά νέα κέντρα, τα οποία βρίσκονται στο νότιο τμήμα της Αττικής, αποτελούν μέρος της προσπάθειας της IWG να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση για υψηλής ποιότητας ευέλικτους εργασιακούς χώρους στην περιοχή. Ανοίγοντας δύο τέτοιους νέους εργασιακούς χώρους στην Αθήνα, η IWG προσφέρει στους κατοίκους των νοτίων προαστίων και του Πειραιά την ευκαιρία να βιώσουν τη ζωή σε μια πόλη των “15 λεπτών”, και δίνουν στους εργαζόμενους τη δυνατότητα να εργάζονται κοντά στις οικίες τους αποφεύγοντας διαδρομές μεγάλων αποστάσεων.

    Οι νέες εγκαταστάσεις που άνοιξαν στις αρχές Ιουλίου παρέχουν εργασιακούς χώρους σε καθιερωμένες και αναδυόμενες επιχειρήσεις σε ένα διευρυμένο φάσμα κλάδων, όπως η ναυτιλία, η χρηματοοικονομική τεχνολογία (fintech), οι νεοφυείς επιχειρήσεις (startups), οι μεταφορές και ο τραπεζικός τομέας. Η υπηρεσία “Σχεδιάστε το Δικό σας Γραφείο” της IWG επιτρέπει στις εταιρείες να προσαρμόσουν πλήρως τον χώρο τους σύμφωνα με τις απαιτήσεις τους. Τα νέα γραφεία στην Γλυφάδα στην οδό Ζέππου και στον Πειραιά στην Ακτή Κονδύλη περιλαμβάνουν χώρους που προορίζονται για εργασία, συνεδριάσεις, συνεργασία και δημιουργία.

     

    Η Regus προσφέρει premium εργασιακούς χώρους τόσο στη Γλυφάδα όσο και στον Πειραιά, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικών αναγκών. Το νέο κέντρο στην Γλυφάδα στεγάζεται σε ένα επιβλητικό κτίριο με 32 ατομικά γραφεία, 171 γραφεία κοινής χρήσης και 2 αίθουσες συνεδριάσεων, σε έκταση 1.130 τετραγωνικών μέτρων. Παρέχει εύκολη πρόσβαση και δυνατότητα στάθμευσης για μεγαλύτερη άνεση. Αντίστοιχα, το γραφείο του Πειραιά στην Ακτή Κονδύλη εκτείνεται σε 870 τετραγωνικά μέτρα και διαθέτει 38 ατομικά γραφεία, 160 γραφεία κοινής χρήσης και 2 αίθουσες συνεδριάσεων. Από το μπαλκόνι προσφέρεται εκπληκτική θέα στο λιμάνι και τη θάλασσα, ενώ η πρόσβαση στα γραφεία πραγματοποιείται εύκολά από τον παρακείμενο σιδηροδρομικό σταθμό. Διατίθεται χώρος στάθμευσης.

    Οι ιδιοκτήτες των κτιρίων επένδυσαν στην πλατφόρμα της IWG για να μεγιστοποιήσουν την απόδοση του χώρου τους αξιοποιώντας την ταχέως αυξανόμενη ζήτηση για υβριδική εργασία. Με ετήσιες επενδύσεις περίπου £50 εκατομμύρια ($64 εκατομμύρια) στην πλατφόρμα της, η IWG παρέχει στους συνεργάτες της πρόσβαση σε όλη την τεχνογνωσία της, καθώς και υποστήριξη στον σχεδιασμό και την εγκατάσταση. Παράλληλα αναλαμβάνει πλήρως την υλοποίηση στρατηγικής και τακτικών πωλήσεων, μάρκετινγκ , τη συνολικότερη λειτουργία του κέντρου αλλά και δυνατότητες για πωλήσεις και μάρκετινγκ.

    Με την εκρηκτική ανάπτυξη της αγοράς, καθώς μακροπρόθεσμα οι εταιρείες όλων των μεγεθών υιοθετούν το υβριδικό μοντέλο εργασίας , προβλέπεται ότι το 30% όλων των εμπορικών ακινήτων θα είναι ευέλικτοι χώροι γραφείων μέχρι το 2030. Μέσα από την συνεργασία με την IWG, οι συνεργάτες μπορούν να επωφεληθούν από αυτόν το γρήγορα αναπτυσσόμενο κλάδο, ενώ παρέχεται υποστήριξη από την τεράστια εμπειρία της IWG. Η υβριδική εργασία προσφέρει στις εταιρείες μια σημαντικά χαμηλότερη βάση κόστους με μέση εξοικονόμηση 9.000 £ (11.000 $) ανά εργαζόμενο.

     

    H International Workplace Group είναι ο κορυφαίος πάροχος ευέλικτων χώρων εργασίας στον κόσμο – με πάνω από 4.000 τοποθεσίες σε περισσότερες από 120 χώρες, με πρόσβαση σε όλες τις τοποθεσίες και τις υπηρεσίες μέσω της εφαρμογής International Workplace Group.

     

    Καθώς η τρέχουσα τάση προς την υβριδική εργασία ενισχύεται, οι δυνατότητες για περαιτέρω ανάπτυξη είναι αυξημένες, με εκτιμώμενους 1,2 δισεκατομμύρια εργαζομένους παγκοσμίως και μια συνολική αγορά που αγγίζει τα 2 τρισεκατομμύρια δολάρια (1,57 τρισεκατομμύρια £) σύμφωνα με εκτιμήσεις. Η πληρότητα των συμβατικών γραφείων θα συνεχίσει να μειώνεται, καθώς οι επιχειρήσεις απαιτούν ολοένα και λιγότερους παραδοσιακούς εργασιακούς χώρους. Το 2023, η International Workplace Group καλωσόρισε πάνω από 800 νέες τοποθεσίες εκ των οποίων το 83% έχουν αναδειχθεί στο Fortune 500.

    Ο Mark Dixon, CEO & Ιδρυτής της IWG, δήλωσε: “Ενισχύουμε την παρουσία μας στην Γλυφάδα και τον Πειραιά με αυτά τα νέα γραφεία. Η στρατηγική τους τοποθεσία και η καθιέρωση τους ως επιχειρηματικά κέντρα στις δύο αυτές περιοχές αποτελεί για εμάς ιδανικό υπόβαθρο για την υλοποίηση των σχεδίων επέκτασής μας. Η ζήτηση για υψηλής ποιότητας ευέλικτους χώρους εργασίας αυξάνεται διαρκώς, καθώς η υβριδική εργασία καθιερώνεται ως η νέα κανονικότητα.

     

    Αλέξανδρος Κουδουνάς, Country Manager της IWG για την Ελλάδα και την Κύπρο δήλωσε: «Καθώς η IWG επεκτείνεται ραγδαία σε όλο τον κόσμο, τα εγκαίνια των υπερσύγχρονων γραφείων μας στη Γλυφάδα και τον Πειραιά σηματοδοτούν ένα σημαντικό ορόσημο για την IWG στην Ελλάδα. Αυτές οι νέες τοποθεσίες είναι σχεδιασμένες να ανταποκριθούν στην αυξανόμενη ζήτηση για premium χώρους εργασίας, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικών αναγκών με κοινόχρηστους χώρους εργασίας, ιδιωτικά γραφεία, αίθουσες συνεδριάσεων κ.λπ. Είμαστε ενθουσιασμένοι που συμβάλλουμε στις δυναμικές επιχειρηματικές κοινότητες και στις δύο τοποθεσίες, παρέχοντας κορυφαίες εγκαταστάσεις που προωθούν την καινοτομία, την παραγωγικότητα και την ανάπτυξη.»

    Η στρατηγική πολυεθνικής επέκτασης της International Workplace Group έχει σχεδιαστεί για να προσελκύσει επιχειρήσεις και επιχειρηματίες κάθε μεγέθους και κλάδου. Η IWG προσφέρει προσωπική, οικονομική και στρατηγική αξία σε επιχειρήσεις όλων των μεγεθών, από τις πιο συναρπαστικές εταιρείες και τους γνωστούς οργανισμούς παγκοσμίως, έως μεμονωμένους επαγγελματίες και την επόμενη γενιά ηγετών σε διάφορους κλάδους. Όλοι τους αξιοποιούν τα οφέλη της ευέλικτης εργασίας για να αυξήσουν την παραγωγικότητα, την αποδοτικότητα, την ευελιξία και την εγγύτητα στην αγορά.

    Διαβάστε επίσης:

    Salesforce: Αισιόδοξα αποτελέσματα 3μήνου για τον παγκόσμιο ηγέτη στο AI CRM – Έσοδα στα $9,33 δισ.

    Στον Θεολόγο Παναγιωτάκη τα δύο πλοία της ΖΑΝΤΕ

    Ιαπωνία: Χάος από τους τυφώνες, πάνω από 4 εκατ. άνθρωποι καλούνται να εκκενώσουν(Βίντεο)



    ΣΧΟΛΙΑ