Δεν έχουν τέλος οι ανοικτές προκλήσεις της οικογένειας Κουτσολιούτσου.

Την σκυτάλη ανέλαβε η «σιδηρά κυρία» Καίτη που πριν από λίγο διάστημα έδωσε μάλιστα μια ηχηρή παράσταση στα κεντρικά γραφεία της Folli στον Άγιο Στέφανο όπου επί δεκαετίες ήταν ο αυτοκρατορικός της θρόνος. Απ’ ότι φαίνεται εκείνο που ενόχλησε περισσότερο απ’ όλα τ’ άλλα την Καίτη Κουτσολιούτσου ήταν το μαχαίρι που έλαβε η νέα διοίκηση στην χρηματοδότηση της πολυτελούς της διαβίωσης.

Η απώλεια των προκλητικών παροχών που συντηρούσαν το lifestyle των μελών της «Αγίας Οικογένειας» φαίνεται πως «έβγαλε εκτός εαυτού» την σύζυγο του Δ. Κουτσολιούτσου.

Μάλιστα, οι κακές γλώσσες λένε πως μόλις πληροφορήθηκε την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου, να σταματήσει να πληρώνει τους 13 εργαζόμενους οποίοι απασχολούνταν αποκλειστικά με διάφορα καθήκοντα στην κατοικία της καθώς και τα 16 πολυτελή αυτοκίνητα που της παρείχε, οι φωνές της ακούστηκαν σε όλη την Εκάλη, και όχι μόνον, καθώς φρόντισε να πάει να εκφράσει φωναχτά τις αντιρρήσεις της στα γραφεία της εταιρείας

Δεν είναι εύκολο να μαθαίνεις πως θα πρέπει να «βάλεις το χέρι στη δικιά σου τσέπη» εάν θέλεις να συνεχίσεις να απολαμβάνεις τις υπηρεσίες των σεφ, των σοφέρ, των κηπουρών αλλά και των προσωπικών φρουρών. Υπηρεσίες για τις οποίες εκτιμάται ότι η εταιρεία ακόμη και για μακρύ διάστημα, μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου, κατέβαλλε περίπου 35.000 το μήνα. Και όλα αυτά τη στιγμή που η εταιρεία με την νέα της διοίκηση έδινε μάχη οικονομικής επιβίωσης.

Η Καίτη Κουτσολιούτσου δεν έμεινε μόνο στις 12 εξώδικες επιστολές διαμαρτυρίας της οικογένειας προς τη διοίκηση, αλλά φρόντισε να κάνει και ένα βήμα παραπέρα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πριν από λίγο διάστημα, έφθασε φανερά εκνευρισμένη στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στον Άγιο Στέφανο, θέλοντας να ζητήσει τον λόγο από τους υπαίτιους των…  «δεινών που χτύπησαν την πόρτα της». Χρειάστηκαν τρεις φρουροί στην είσοδο του «στρατηγείου» της Folli, προκειμένου να κατευνάσουν τα πνεύματα και να συγκρατήσουν την οργή της.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η Καίτη Κουτσολιούτσου ήταν σε έξαλλη κατάσταση καθώς δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει φωναχτά και αγοραίες εκφράσεις εναντίον του CEO. Τον οποίο μάλιστα «στόλισε» με την στεντόρεια φωνή της στα… γαλλικά.

Χρησιμοποιώντας βαριές κουβέντες με προσωπικές αναφορές που αν μη τι άλλο, προξένησαν κατάπληξη σε όσους έτυχε να την ακούσουν. Θρυμματίζοντας με πάταγο το μέχρι τώρα προσωπείο μιας κυρίας με έντονα εγωκεντρικά χαρακτηριστικά που είχε αποσπάσει το «διαβατήριο εισόδου» στην υψηλή κοινωνία.

Από το ξέσπασμα αυτό, και προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα οι άνδρες ασφαλείας της Folli Follie αναγκάστηκαν να φυγαδεύσουν τον CEO από την… πίσω πόρτα της εταιρείας. Σκηνές και καταστάσεις που σίγουρα δεν περίμεναν να ζήσουν όσοι κλήθηκαν να βγάλουν τα «κάστανα από την φωτιά».

«Ζητάνε και τα ρέστα»

Υπενθυμίζεται πως αμέσως μετά την απόφαση της διοίκησης να διακόψει τις προκλητικές παροχές στην οικογένεια πριν από περίπου ενάμιση μήνα, οι «Κουτσολιούτσοι» αποφάσισαν να διεκδικήσουν συνολικά 44 εκατ. ευρώ που ισχυρίζονται πως έχουν λαμβάνειν από την εταιρεία.

Συγκεκριμένα, η οικογένεια απαιτεί δάνειο ύψους 38 εκατ. ευρώ που υποστηρίζει πως δάνεισε στην εταιρεία αλλά και μισθούς ύψους 6 εκατ. ευρώ για υπηρεσίες που παρείχε ο Δ. Κουτσολιούτσος ως επικεφαλής της θυγατρικής στη Ασία.

«Αντί να σκύψουν το κεφάλι και να παραχωρήσουν χωρίς δεύτερη κουβέντα τα προνόμια επέλεξε να στείλει εξώδικες επιστολές, ζητώντας πίσω τα κεκτημένα που εξασφάλιζαν μια εξαιρετικά άνετη ζωή, με τα χρήματα της εταιρείας», σημειώνουν πηγές που παρακολουθούν την υπόθεση.

Η παρούσα διοίκηση της Folli, η οποία ορίστηκε στις αρχές του έτους με δικαστική εντολή κατόπιν πρωτοβουλίας της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς δεν κάθισε με σταυρωμένα τα χέρια, αλλά αποφάσισε να αναλάβει δικαστική δράση, διεκδικώντας με την σειρά της αποζημιώσεις από τους βασικούς μετόχους.

Συγκεκριμένα, με παρέμβαση που έκανε στην ειδική ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση της Folli Follie ενημέρωσε πως διεκδικεί ποσό 78 εκατ. δολαρίων για τα πεπραγμένα των επικεφαλής της FF Group Sourcing Limited, της θυγατρικής της στο Χονγκ Κονγκ, η οποία ήταν το βασικό όχημα παραποίησης των οικονομικών καταστάσεων της Folli Follie.

Πρόκειται σύμφωνα με πληροφορίες για τον Δημήτρη Κουτσολιούτσο (σ.σ. και επί σειρά ετών πρόεδρο της Folli Follie Group), τον Ιωάννη Μπεγιέτης CFO και συν-επικεφαλή της FF Asia-Pacific (APAC) και τον Law Chin Chuen, μέλος.

Έρχεται νομική κάλυψη για τα μέλη του δ.σ

Στο μεταξύ, θέμα συζήτησης εξακολουθεί να αποτελεί η παραίτηση του πολύπειρου μάνατζερ και καταξιωμένου στελέχους, Γιώργου Ιωαννίδη από την θέση του προέδρου της Folli Follie, ο οποίος παρέμεινε ωστόσο απλό μη εκτελεστικό μέλος του Συμβουλίου. Χρέη προέδρου αναλαμβάνει ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Γιώργος Σάμιος.

Η κίνηση του κ. Ιωαννίδη έρχεται σε συνέχεια των  παραιτήσεων πολλών μελών της νέας διοίκησης που όρισε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς με δικαστική απόφαση πριν από περίπου 1,5 μήνα, προκειμένου να επιταχύνει τη διαδικασία εξυγίανσης της πολύπαθης εταιρείας και να απομακρύνει από τη διοίκηση μέλη που πιθανότατα ήταν κοντά στο περιβάλλον Κουτσολιούτσου. Η καθυστέρηση στην παροχή της νομικής κάλυψης εκτιμάται πως ήταν αυτό που οδήγησε στην πόρτα της εξόδου και τα υπόλοιπα παραιτηθέντα μέλη.

Ωστόσο, καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι η νομική θωράκιση των μελών του δ.σ. που ορίζονται με βάση το πρόσφατο νομικό οπλοστάσιο που απέκτησε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είναι καθαρά θέμα χρόνου να θεσμοθετηθεί.

Αυτό θα γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα καθώς όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές η σχετική διάταξη θα ενταχθεί σε ένα από τα επόμενα νομοσχέδια που θα έρθουν στην Βουλή.

Και επιστολή εργαζομένων στην Κεφαλαιαγορά

Στο μεταξύ, επιστολή προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς με κοινοποίηση στη διοίκηση της Folli έστειλε και το σωματείο εργαζομένων της εταιρείας που εκτιμάται πως αντιπροσωπεύει περίπου 100 εργαζομένους από τους συνολικά 700. Κίνηση που λόγω της φρασεολογίας που χρησιμοποιούν κάνουν πολλούς να πιστεύουν πως λειτουργούν σαν… το μακρύ χέρι του Δημήτρη Κουτσολιούτσου, ο οποίος πριν από λίγο χρονικό διάστημα είχε αποστείλει επίσης επιστολή προς την Εποπτική Αρχή.

Ειδικότερα, στην επιστολή εκφράζουν την ανησυχία τους για την πορεία και το μέλλον του ομίλου, τονίζοντας πως οι τελευταίες εξελίξεις έρχονται να ενισχύσουν τη αβεβαιότητα για τις οικογένειες των εργαζομένων του ομίλου.

Κάνουν ειδική αναφορά στις πρόσφατες παραιτήσεις μελών του δ.σ. που ορίστηκαν με δικαστική εντολή, ύστερα από πρωτοβουλία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αλλά και στην επάνοδο προσώπων στο σχήμα διοίκησης, τα οποία είχαν αποχωρήσει οικειοθελώς στο πρόσφατο παρελθόν και υπογραμμίζουν πως «τέτοιες ενέργειες δεν συνιστούν σιγουριά και δεν αποτελούν ελπιδοφόρα μηνύματα ενώ θεωρούν πως υπό αυτές τις συνθήκες το δ.σ. δεν μπορεί να πάρει τις κατάλληλες αποφάσεις.

Σημειώνουν ακόμη πως επικρατεί σκοτάδι πάνω από τα περιουσιακά στοιχεία που μπορεί να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των εργαζομένων και να στηρίξουν την εταιρεία μελλοντικά και ζητούν την παρέμβαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για την διαφάνεια στην εξυγίανση αλλά και για μία ενημέρωση.