• Business

    Οι επενδύσεις άνω του 1 δισ. που θα μεγαλώσουν το Costa Navarino

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Το νέο Mandarin Oriental στο Costa Navarino

    Το νέο Mandarin Oriental στο Costa Navarino


    Σχεδόν sold out θα είναι το προσεχές διάστημα οι πολυτελείς κατοικίες του Costa Navarino, καθώς το 90% του συνολικά διαθέσιμου αποθέματος στις τέσσερις γειτονιές της ανάπτυξης έχει πωληθεί.

    Τη ζήτηση για οικιστικά ακίνητα εκμεταλλεύεται η ΤΕΜΕΣ, προχωρώντας σε επιπλέον αναπτύξεις, καθώς οι βίλες στη γειτονιά Rolling Greens πωλήθηκαν μέσα σε έναν χρόνο από το λανσάρισμά τους, με τη ζήτηση να ξεπερνά την προσφορά, ενώ μέσα στο 2023 παραδίδονται οι πρώτες κατοικίες.

    Ως εκ τούτου επισπεύθηκε το λανσάρισμα της νέας γειτονιάς Valley Greens με βίλες που θα παραδοθούν με το κλειδί στο χέρι εντός τριών χρόνων, με τη ζήτηση να μεταφράζεται ήδη σε πωλήσεις του 40% των ακινήτων.

    Ως προς το εύρος τιμών για το σύνολο των οικιστικών ακινήτων κυμαίνεται από 3,75 εκατ. για τις «custom» κατοικίες, από 1,4 εκατ. για τις «turn key» κατοικίες (με το κλειδί στο χέρι) και από 770.000 για τα επώνυμα διαμερίσματα, ενώ οι τιμές για τις νέες βίλες των 5 έως 7 υπνοδωματίων ξεκινούν από 5,5 εκατομμύρια ευρώ.

    Να σημειωθεί ότι στο Costa Navarino υπάρχουν τέσσερις διαφορετικές περιοχές, οι Sea Dunes, Olive Grove, Rolling Greens, Valley Greens.

    Μέχρι σήμερα το σύνολο των επενδύσεων που έχει ολοκληρώσει η ΤΕΜΕΣ του ομίλου Κωνσταντακόπουλου στο μεσσηνιακό θέρετρο φτάνει τα 850 εκατομμύρια, ενώ μαζί με τις επενδύσεις τρίτων για αγορά ακινήτων στο Costa Navarino το ποσό υπερβαίνει τα 1,25 δισ. ευρώ και θα φτάσει τα 2,5 δισεκατομμύρια όταν ολοκληρωθούν οι αναπτύξεις στη συνολική έκταση των 10.000 στρεμμάτων.

    Η επίδραση στο ΑΕΠ της Μεσσηνίας ανέρχεται στο 11%, ενώ οι άμεσες θέσεις εργασίας ξεπερνούν τις 2.500. Με την ολοκλήρωση των επενδύσεων, οι άμεσες θέσεις εργασίας θα ξεπεράσουν τις 6.600 άμεσες και τις 11.000 συνολικά, μαζί με τις έμμεσες.

    Οι τελευταίες επενδύσεις ύψους 250 εκατ.

    Tο επενδυτικό πλάνο 250 εκατ. ευρώ του Costa Navarino για το 2022-2023 ολοκληρώθηκε φέτος το καλοκαίρι και αφορούσε στην περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής Navarino Bay που εκτείνεται σε 1.400 στρέμματα, με θέα στον κόλπο του Ναβαρίνου. Εκεί όπου λειτουργούσαν ήδη το W Costa Navarino (άνοιξε το 2022), το γήπεδο 18 οπών Bay Course και το υπόσκαφο Bay Clubhouse, προστέθηκαν τα δύο νέα ξενοδοχεία Mandarin Oriental και W, τα δύο νέα γήπεδα γκολφ στο Navarino Hills και τη Navarinο Agora.

    Mandarin Oriental

    Η Navarino Agora άνοιξε την 1η Ιουλίου με σκοπό να προσελκύσει και κατοίκους και επισκέπτες της Μεσσηνίας, εκτός από τους φιλοξενούμενους του θερέτρου

    Στον διαδραστικό, πολυπολιτισμικό χώρο λειτουργούν περισσότερα από 20 καταστήματα, εστιατόρια, street food, θερινό σινεμά με ταινίες πρώτης προβολής και φιλοξενούνται δράσεις όπως μουσικές και χορευτικές παραστάσεις, εκθέσεις τέχνης και βιβλίου, bazaar αντικών.

    Λόγου χάρη, κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου, η Navarino Agora φιλοξενεί την έκθεση «Young Artists» σε συνεργασία με το Γραφείο Διασύνδεσης της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, όπου εκτίθενται και πωλούνται έργα φοιτητών και αποφοίτων.

    Navarino Agora

    Το πιο πρόσφατο έργο στο Costa Navarino ήταν το Mandarin Oriental, το πρώτο ξενοδοχείο της ασιατικής αλυσίδας στην Ελλάδα, που άνοιξε τις πόρτες του στις 15 Αυγούστου.

    Το παραθαλάσσιο υπερπολυτελές θέρετρο περιλαμβάνει 99 δωμάτια, μεταξύ των οποίων 48 υπόσκαφες βίλες με ιδιωτική πισίνα.

    Διαθέτει spa εμπνευσμένο από τις ανατολίτικες παραδόσεις της αλυσίδας και πέντε εστιατόρια και μπαρ, μεταξύ των οποίων το Oliviera Restaurant, με έμφαση στη σύγχρονη ελληνική κουζίνα, το Tahir Restaurant επικεντρώνεται στη λεβαντίνικη κουζίνα και το Pizza Sapienza by Daniele Cason.

    Τα επόμενα έργα

    Η επόμενη φάση επενδύσεων αφορά στην περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής Navarino Hills με επιπλέον τουριστικές υποδομές που ενισχύουν τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

    Στο Navarino Hills υπάρχουν ήδη δύο γήπεδα 18 οπών σε συνολική έκταση 1.250 στρεμμάτων, που λειτούργησαν το 2022. Επίσης, η μελλοντική ανάπτυξη περιλαμβάνει την περιοχή Navarino Blue, στην περιοχή του Ριζόμυλου, η οποία βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το Διεθνές Αεροδρόμιο Καλαμάτας.

    Στόχος είναι να αναπτυχθούν εκεί θεματικά ξενοδοχειακά συγκροτήματα που θα προσφέρουν αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες υψηλής ποιότητας.

    Θυμίζουμε πως στην πρώτη περιοχή ανάπτυξης, το Navarino Dunes, βρίσκονται τα ξενοδοχεία The Romanos και The Westin Resort, το γήπεδο 18 οπών The Dunes Course, το Mouratoglou Tennis Center με 12 γήπεδα τένις, 2 νέα γήπεδα pickleball και 3 νέα γήπεδα padel και το νέο NBA Basketball School.

    Από τις επενδύσεις 850 εκατ. που έχει υλοποιήσει η ΤΕΜΕΣ, πάνω από 8% έχει δοθεί σε υποδομές για το περιβάλλον.

    Σύμφωνα με την εταιρεία, το 90% της συνολικής έκτασης καλύπτεται από φυσικό ή οργανωμένο πράσινο.

    Μεταξύ των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει για το περιβάλλον είναι η δημιουργία του Navarino Environmental Observatory (ΝΕΟ) μαζί με το Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης και την Ακαδημία Αθηνών, η μείωση των πλαστικών μιας χρήσης (κατά 38% σε σύγκριση με το 2019), ο σχεδιασμός του φωτισμού για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας καρέτα-καρέτα, η μεταφύτευση 6.900 ελαιόδεντρων μέχρι σήμερα και η δημιουργία του καταφυγίου αδέσποτων Navarino Pet Community.

    Διαβάστε επίσης:

    Με χαμηλή μόχλευση και προίκα 130 εκατομμυρίων μπαίνει στο Χρηματιστήριο η Orilina

    Πολ Κόλσον: Ποιος είναι ο Ιρλανδός δισεκατομμυριούχος που σαρώνει το Πόρτο Χέλι

    Κώστας Βελάνης: Η αθόρυβη επιστροφή του αεικίνητου επιχειρηματία που θέλει την Κωτσόβολος



    ΣΧΟΛΙΑ