Την απάντησή της στις πληροφορίες για τη μήνυση του Γιάννη Δεληκανάκη και το σχετικό δημοσίευμα στο Bloomberg, δίνει η Bluehouse, κάνοντας λόγο για συντονισμένη προσπάθεια δυσφήμισης της εταιρείας.

«Σχετικά με το πρόσφατο δημοσίευμα στο Bloomberg, το οποίο δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική διάσταση των γεγονότων θα θέλαμε να επισημάνουμε μια αξιοσημείωτη χρονική σύμπτωση, ότι δηλαδή από το 2020, μετά την αποχώρηση του πρώην συνεταίρου μας κ. Ιωάννη Δεληκανάκη, η Bluehouse Capital αποτελεί στόχο μιας συντονισμένης προσπάθειας να σπιλωθεί η προσωπική και επαγγελματική φήμη των στελεχών της εταιρείας μέσω της αποστολής από ανώνυμο αποστολέα κακόβουλων ηλεκτρονικών μηνυμάτων, της υποβολής αβάσιμων ανωνύμων καταγγελιών και αναφορών σε δημόσιες αρχές και της διοχέτευσης κακόβουλων πληροφοριών στον Τύπο που επιδιώκουν να πλήξουν την υπόστασή της ενώπιον των επενδυτών και των συνεργατών της», αναφέρει σε σχετικό ερώτημα του mononews η διοίκηση της Bluehouse και προσθέτει:

1

»Επίσης, θα θέλαμε να επισημάνουμε πως δεν υπάρχει καμία εκκρεμής δικαστική διαμάχη με τον κ. Ιωάννη Δεληκανάκη, και συνεπώς ουδεμία ακρόαση έλαβε χώρα τον Απρίλιο, όπως και δεν υπάρχει καμία δικαστική προσφυγή κατά της εταιρείας από πρώην ή νυν επενδυτή της Bluehouse Capital.

»Τέλος, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το συγκεκριμένο δημοσίευμα αποσιωπά ότι η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών απέρριψε τη μήνυση που είχε καταθέσει η Secure Property Development & Investment PLC (SPDI) κατά των στελεχών της BluehouseCapital, συμπεριλαμβανομένου του κ. Ιωάννη Δεληκανάκη και όχι μόνο κατά των υπολοίπων εταίρων της Bluehouse, απόφαση την οποία μάλιστα κάλυψε στο πολύ πρόσφατο παρελθόν δημοσιογραφικά τόσο στα ελληνικά μέσα όσο και το Bloomberg. Μάλιστα, η εισαγγελική αρχή έφτασε στο ακραίο σημείο να ζητήσει έως και την καταδίκη της μηνύτριας εταιρείας στα δικαστικά έξοδα, με το αιτιολογικό ότι η μήνυση κατατέθηκε από την SPDI εν γνώσει του αβάσιμου της από την εταιρεία».

H μήνυση Δεληκανάκη

Το mononews έχει στη διάθεσή του την έγκληση του Γιάννη Δεληκανάκη ενώπιον της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, στην οποία αναφέρεται πως Βίκτωρ Π. και Χαράλαμπος Π. (φίλος και κουμπάρος του Γιάννη Δεληκανάκη) «έπεισαν τους εγκαλούντες (τον Γ.Δ. και την Investcastle Limited – συμφερόντων Δεληκανάκη) σε πράξεις, παραλείψεις ή ανοχές με σκοπό από τη βλάβη της ξένης περιουσίας να αποκομίσουν οι ίδιοι παράνομο περιουσιακό όφελος, προκαλώντας ζημιά 3,4 εκατ. ευρώ».

Σύμφωνα πάντα με τη μήνυση για το αδίκημα της κακουργηματικής απάτης, της απιστίας και της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, με διαρκή δράση ο εγκαλών Γ.Δ. αναφέρει ότι «ενόσω κυριολεκτικώς πάλευα για τη ζωή μου, οι τρεις πρώτοι εγκαλούμενοι προχώρησαν εν αγνοία μου τις συζητήσεις για την πώληση του ομίλου, στις ενδιαφερόμενες εταιρείες που είχαν αρχικά προσεγγίσει τον ίδιο (Fosun & Ashmore), με αντικατέστησαν σε όλα τα δ.σ. του ομίλου […], επικοινώνησαν με τις Κεφαλαιαγορές Κύπρου και Λουξεμβούργου ζητώντας την επισπευμένη αντικατάστασή μου λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας, απέκτησαν πρόσβαση στα ψηφιακά αρχεία και στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, καταργώντας και αποκλείοντας οποιαδήποτε πρόσβασή μου σε αυτά, διέκοψαν μονομερώς τις συμβάσεις συνεργασίας, κοινοποιώντας τις ενημερώσεις στην οικία του στην Πράγα, ενώ ήξεραν ότι βρισκόταν σε νοσοκομείο στην Αθήνα». Επιπλέον, «κάνοντας χρήση του προσωπικού μου λογαριασμού, απέστειλαν δύο μηνύματα στη Eurobank Κύπρου, στα οποία διαλαμβάνονταν μομφές περί ανεντιμότητας και παράτυπης λειτουργίας της Investcastle Limited (συμφερόντων Δεληκανάκη), με αποτέλεσμα το πάγωμα των λογαριασμών».

Όπως αναφέρει το έγγραφο της έγκλησης, τον Σεπτέμβριο του 2020 υπεγράφη ιδιωτική συμφωνία για την πώληση του μεριδίου του Γ.Δ., ενώ Bluehouse προχώρησαν σε αγωγές και μήνυση, σύμφωνα με τις οποίες τα τελευταία πέντε έτη ο ίδιος είχε χρεώσει εταιρικές κάρτες με προσωπικά έξοδα ύψους 300.000 ευρώ.

Η μήνυση αναφέρεται επίσης σε εκβιασμό του Γ.Δ. από εγκαλούμενους και μιλά για προσπάθεια συμβιβασμού από πλευράς τους. Λόγος, γίνεται και για τις σχέσεις της Bluehouse με τους επενδυτές: «Ο Χαράλαμπος Π. ζητούσε επανειλημμένως να χρεώνονται στους επενδυτές υπέρογκες αμοιβές και προμήθειες (fees) σε όλες τις παρεχόμενες υπηρεσίες, εκ μέρους των κοινών εταιρειών».

Τα παραπάνω συνθέτουν το «πολεμικό σκηνικό» που έχει πάρει τη θέση της σύμπραξης που δημιούργησε έναν όμιλο διαχείρισης επενδυτικών κεφαλαίων σε ακίνητα, με δύναμη πυρός 500 εκατομμύρια ευρώ. Δεληκανάκης, Πανδής και Πιζάντε ίδρυσαν τη Bluehouse το 2004, ενώ το σημαντικότερο asset της εταιρείας επί ελληνικού εδάφους ήταν μέχρι πρότινος το εμπορικό κέντρο McArthurGlen (συνεπένδυση με τη McArthur), το οποίο ανήκει από το καλοκαίρι του 2022 στη Lamda Development.

Η απάντηση του Δεληκανάκη στη Bluehouse

Ο Γιάννης Δεληκανάκης ήρθε σε επικοινωνία με το mononews, προκειμένου να απαντήσει από την πλευρά του στη Bluehouse: «Όπως δεν τόλμησαν να με αντιμετωπίσουν όρθιο, κι επέλεξαν να το κάνουν ενώ βρισκόμουν σε κώμα παλεύοντας για τη ζωή μου, έτσι και τώρα οι Πανδής και Πιζάντε κρύβονται πίσω από υπαινιγμούς.

Υπονοούν ότι εγώ ευθύνομαι για τις ανώνυμες καταγγελίες περί κακοδιαχείρισης και φοροδιαφυγής, χωρίς να έχουν το σθένος να καταθέσουν μήνυση εναντίον μου με τα στοιχεία που διαθέτουν.

Δεν ξέρουν ότι υπάρχουν επενδυτές που έχουν στραφεί εναντίον τους;

Δεν ξέρουν ότι οι αρχές τους ερευνούν;

Επειδή ήμουν λοιπόν κι εγώ λήπτης των καταγγελιών αυτών, τους προκαλώ και ρωτώ: – Χρησιμοποίησε ο Πιζάντε εταιρία της Bluehouse στη Σερβία σε τριγωνική συναλλαγή για να αποφύγει πληρωμή ΦΠΑ από την πώληση του σκάφους του ή όχι; – Δήλωνε ο Πανδής φορολογικός κάτοικος Κύπρου ενόσω κατοικούσε στην Ελλάδα για να φοροαποφεύγει ή όχι; Επίσης ρωτώ: γιατί η Bluehouse έγινε εν κρυπτώ και σε μία νύχτα «ECM Bluehouse»;

Εάν τα ανωτέρω είναι ψευδή, αναμένω άμεσα μήνυσή τους. Εκτός εάν ελπίζουν σε μια νέα πανδημία για να το πράξουν.»

Διαβάστε επίσης

Quest: Ανάπτυξη έργων ΑΠΕ και νέες εξαγορές ετοιμάζει ο όμιλος Φέσσα

Bluehouse: Η μεγάλη διαμάχη του Δεληκανάκη με τους Πανδή και Πιζάντε – Όλο το παρασκήνιο