Στην εκδήλωση για το «Ελληνικό» μίλησε μέσω βιντεοκλήσης από τη Γενεύη ο Σπύρος Λάτσης που είναι ο βασικός μέτοχος του έργου.
Στην άρτια οργανωμένη αυτή, εκδήλωση όμως βρίσκονταν αυτοπροσώπως και… «άλλοι Λάτσηδες», από ελάχιστα έως καθόλου γνωστοί στο ευρύ κοινό, αφού κρατούν πολύ χαμηλό προφίλ στη ζωή τους, τόσο εκτός Ελλάδος όπου κατοικούν, όσο και όταν έρχονται στη χώρα μας.
Μεγάλη απούσα από τα εγκαίνια του Ελληνικού η διάσημη σε εμάς Μαριάννα Λάτση. Απόντες επίσης και τα παιδιά της Πάρις, Ερριέτα και Φίλιππος.
Σας παρουσιάζουμε λοιπόν τους «άγνωστους Λάτσηδες» που την Δευτέρα το μεσημέρι βρέθηκαν στο Ελληνικό για τα εγκαίνια του εμβληματικού έργου:
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥ (JOHN SPIRO) ΛΑΤΣΗΣ
Ο Dr John Latsis, όπως τον αποκαλούν στο περιβάλλον του είναι 45 ετών και ο «φυσικός διάδοχος» της αυτοκρατορίας των Λάτσηδων που -σύμφωνα με το Fortune- είναι οι πλουσιότεροι Έλληνες με οικογενειακή περιουσία περί τα 3,2 δις και επιχειρηματική αποτίμηση δραστηριοτήτων πάνω από 13 δις.
Πέρα από την περιουσία στην οποία εκ των πραγμάτων συμμετέχει, είναι επιστήμονας – ερευνητής με ακαδημαϊκό background που περιλαμβάνει καλό βιογραφικό σπουδών σε διάσημα βρετανικά πανεπιστήμια (University of Cambridge, The London School of Economics and Political Science (LSE), University of Oxford), αλλά και διδακτικό και ερευνητικό έργο (University of Reading, Henley Business School – αναπληρωτής καθηγητής στον τομέα Κοινωνικής και Οργανωτικής Θεωρίας, University of Oxford, και ειδικός ερευνητής στο St Peter’s College).
Μαζί με τον πατέρα του, βρίσκεται στο διοικητικό συμβούλιο δύο τραπεζικών οργανισμών (EFG International AG, EFG Bank AG).
Επιπλέον, ο John Spiro Latsis είναι πρόεδρος στην Gestron Asset Management, διευθύνων σύμβουλος στην Gestron Services SA, μέλος ΔΣ στην EFG Bank European Financial Group SA αλλά και στη La Tour Holding SA, μέλος του Συμβουλίου και της Οικονομικής Επιτροπής του International Latsis Foundation.
Επίσης είναι μέλος του Συμβουλίου του Ιδρύματος με την επωνυμία Independent Social Research Foundation και της Επενδυτικής Επιτροπής με πρόεδρο του Ιδρύματος τον πατέρα του.
Ο Γιάννης Λάτσης ο νεότερος είναι και ο μεγαλύτερος σε ηλικία από τα εννέα πρώτα ξαδέλφια που αποτελούν την τρίτη γενιά της οικογένειας, αλλά και ο πρώτος από τα τέσσερα παιδιά του Σπύρου Λάτση (τον Γιάννη ακολουθούν η, δύο χρόνια νεότερή του, Έμμα, ο Αλέξανδρος 40 ετών και η Αννίτα).
Τα εννέα πρώτα ξαδέλφια αποτελούν μέρος της κληρονομιάς μιας μεγάλης επιχειρηματικής οικογένειας. H οικογένεια Λάτση συνεχίζει πλέον μέσα από «συμφωνημένες διευθετήσεις» στο εσωτερικό δηλαδή πρακτικά μέσα από τον διαχωρισμό και διαμοιρασμό του χαρτοφυλακίου και των δραστηριοτήτων. Όπως είναι γνωστό, αυτές οι «διευθετήσεις» δεν έγιναν πάντοτε χωρίς μαύρα σύννεφα στις οικογενειακές σχέσεις.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΠΥΡΟΥ ΛΑΤΣΗΣ
Ο Αλέξανδρος (Άλεξ για την οικογένεια και τους φίλους του) είναι ο δεύτερος γιος του Σπύρου Λάτση και είναι 40 χρονών.
Είναι επιχειρηματίας και μάνατζερ που ασχολείται με venture capital, νεοφυείς (start-ups) επιχειρήσεις, επενδύσεις σε υψηλή τεχνολογία, ψηφιακό gaming σε κινητά τηλέφωνα ακόμη και με media ειδικά για παιδιά, όλα αυτά στο εξωτερικό φυσικά αφού ζεί μεταξύ Λονδίνου και Γενεύης.
Είναι διευθύνων σύμβουλος στην Brighteye Advisors και συνιδρυτής μέσω αυτής, της Brighteye Ventures EdTech.
Το 2008, σε ηλικία μόλις 26 ετών ίδρυσε την Nobrow Ltd και τη θυγατρική της Flying Eye Books, πολύ επιτυχημένη εκδοτική εταιρία με 60 βιβλία κάθε χρόνο που συνεργάστηκε στη διανομή τους με τον τεράστιο αμερικανικό εκδοτικό οίκο Penguin.
Επίσης ίδρυσε την Trollberg, εταιρία ψυχαγωγίας που παραχώρησε δικαιώματα στο NETFLIX και την MINILAB που επεξεργάζεται προγράμματα ψυχαγωγίας και εκπαίδευσης για παιδιά.
Σπούδασε Σύγχρονη Ιστορία στην Οξφόρδη και εκπόνησε MBA στο London School of Economics και στο Stern School of Business της Νέας Υόρκης.
Είναι και γλωσσομαθής ο Άλεξ: μιλάει άπταιστα ελληνικά, αγγλικά και γαλλικά ενώ καταλαβαίνει γερμανικά, ισπανικά μέχρι και ολίγα τουρκικά!
MAΡΓΑΡΙΤΑ ΛΑΤΣΗ
Είναι η μικρότερη αδελφή της «τριάδας» των παιδιών του μακαρίτη Γιάννη Λάτση και το πρόσωπο που ευχαρίστησε ξεχωριστά ο Σπύρος Λάτσης στα εγκαίνια του «Ελληνικού» για τη στήριξη που του παρείχε.
Το πρόσφατο παρελθόν όμως έκρυβε και δυσάρεστα για την -πολύ χαμηλών τόνων- Μαργαρίτα.
Τον Οκτώβριο του 2018 μία θλιβερή είδηση βύθισε στο πένθος την οικογένεια Λάτση: ήταν ο θάνατος του συζύγου της Μαργαρίτας, που ήταν αν μη τι άλλο απρόσμενος.
Ο Γιώργος Κατσιάπης «έφυγε» από τη ζωή ένα βράδυ Κυριακής όμως η πληροφορία για τον θάνατό του έγινε γνωστή δύο μέρες αργότερα, το βράδυ της επόμενης Τρίτης.
Επίσημα μεταδόθηκε πως ο Γιώργος Κατσιάπης έχασε τη ζωή του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Κυκλοφόρησαν, ωστόσο, κάποια δημοσιεύματα που υποστήριζαν ότι η αιτία θανάτου του παρέμεινε αδιευκρίνιστη.
Υπάρχει το ενδεχόμενο να ζαλίστηκε, να έχασε την ισορροπία του και να έπεσε στο κενό από μπαλκόνι σπιτιού.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο άνδρας της Μαργαρίτας Λάτση έφυγε νωρίς και η είδηση του θανάτου του έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στην οικογένεια.
Η Μαργαρίτα Λάτση και ο Γιώργος Κατσιάπης είχαν επιλέξει από το 1996 να ζουν στο Μονακό. Έφυγαν από την Ελλάδα αμέσως μετά τον γάμο τους.
Εκεί το ζευγάρι είχε αναλάβει τα γραφεία της τράπεζας της οικογένειας.
Συγκεκριμένα ο Γιώργος Κατσιάπης ήταν για χρόνια διευθυντής στην εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών EFG Eurofinanciere d’ Investissements SAM, της εταιρείας που λειτουργεί ως ένας από τους πολλούς επενδυτικούς βραχίονες του ομίλου της EFG FINANCIAL GROUP.
Το ζευγάρι ζούσε ήσυχη ζωή αφού όπως λέγεται ο Γιώργος Κατσιάπης ήταν ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων που απέφευγε τις κοσμικές εμφανίσεις, το ίδιο και η Μαργαρίτα. Μαζί έχουν αποκτήσει δύο παιδιά τον Γιάννη, που πήρε το όνομα του παππού του και την Τατιάνα.
Διαβάστε επίσης:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ολυμπιακός ONEX: Τιμητική διάκριση στον Πάνο Ξενοκώστα, στην εκδήλωση ΕΒΕΠ
- Νέα εποχή στη θεραπεία καταγμάτων του ώμου -Από τη συντηρητική προσέγγιση στην ανάστροφη αρθροπλαστική
- Σκυλακάκης: Εντός εβδομάδας η μελέτη και ο διαγωνισμός για τους υδρογονάνθρακες – Τι είπε για το Εξοικονομώ
- Ντόναλντ Τραμπ: Ανακοίνωσε πρόγραμμα «μαμούθ» 500 δισ. δολ. για την Τεχνητή Νοημοσύνη με κολοσσούς τεχνολογίας