• Business

    Οι 5 κυριότερες ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε πριν ανοίξουν οι αγορές


    Καλημέρα! Αυτές είναι οι 5 κυριότερες ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε πριν ανοίξουν οι αγορές:

    Εως τα τέλη Σεπτεμβρίου θα έχει ενεργοποιηθεί το 50% των προγραμμάτων του νέου ΕΣΠΑ. Ηδη όλοι οι φορείς βρίσκονται σε διαδικασία υποβολής προτάσεων για την υλοποίηση νέων έργων.

    Ακινητοποιημένα θα μείνουν από τις 11.00 έως τις 16.00 σήμερα Πέμπτη 26 Μαΐου ο Ηλεκτρικός και το Μετρό, καθώς σωματεία εργαζομένων αποφάσισαν στάση εργασίας, υπερασπιζόμενοι, όπως σημειώνουν, τις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες. Σε στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 17.00 προχωρούν και οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ.

    Δυο νέα φορολογικού χαρακτήρα νομοσχέδια πρόκειται μέσα στις επόμενες εβδομάδες να πάρουν το δρόμο για τη Βουλή. Το υπουργείο Οικονομικών πρόκειται να φέρει στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ενίσχυση της χρήσης του πλαστικού χρήματος στην οικονομία καθώς και το νομοσχέδιο για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου στα καπνικά προϊόντα.

    Συμμετοχή και της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης από τον Ιούλιο, αναμένεται να φέρει η συμφωνία για την πρώτη αξιολόγηση, επαυξάνοντας τις θετικές επιπτώσεις σε επίπεδο ρευστότητας για τις τράπεζες.

    Υπέγραφη, από το Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Γ. Πιτσιλή, η εγκύκλιος σύμφωνα με την οποία αυξάνεται από την 1/6/2016 ο ΦΠΑ στο 24% πανελλαδικά και καταργείται η έκπτωση σε 11 νησιά, παρά τις δηλώσεις του υπουργού Αμυνας κ. Π. Καμμένου ότι “ο νόμος δεν θα εφαρμοστεί”!

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/proto-to-mononewsgr-stis-1944-metedose-tin-idisi-oti-sothike-to-mega-channel/48369

     



    ΣΧΟΛΙΑ