Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Hyundai: «Φρέναραν» τα λειτουργικά κέρδη στο γ’ τρίμηνο – Χειρότερα των εκτιμήσεων

Hyundai

Michael Cole

Μειωμένα κέρδη κατά 7% ανακοίνωσε η Hyundai Motor για το γ’ τρίμηνο, κάτω των εκτιμήσεων, καθώς επλήγη από την πτωτική πορεία των πωλήσεων οχημάτων παγκοσμίως, εν μέσω δύσκολων γεωπολιτικών καταστάσεων, υψηλότερων επιτοκίων και επιβράδυνσης της οικονομικής ανάπτυξης.

Ειδικότερα, η αυτοκινητοβιομηχανία σημείωσε απώλειες άνω του 17%, στην πρώτη τριμηνιαία πτώση εδώ και ένα χρόνο.

Τα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν σε 2,6 δισ. δολάρια (3,58 τρισ. γουόν) για το τρίμηνο που έληξε τον Σεπτέμβριο, ενώ εμφανίστηκαν μειωμένα κατά 6,5% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.

Αυτή είναι η χαμηλότερη επίδοση σε σύγκριση με τα 3,9 τρισ. γουόν που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Οι πωλήσεις του νοτιοκορεάτικου κολοσσού αυξήθηκαν κατά 4,7% στα 42,9 τρισ. γουόν κατά την ίδια περίοδο.

Το λειτουργικό περιθώριο κέρδους της εταιρείας ανήλθε σε 8,3% το γ’ τρίμηνο.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η εταιρεία ανέφερε ότι η μείωση των κερδών αντανακλά σε μία δαπάνη ύψους περίπου 320 δισ. γουόν.

Τη ίδια στιγμή, η κορυφαία αυτοκινητοβιομηχανία δεσμεύεται να αυξήσει την παραγωγή υβριδικών οχημάτων, καθώς ο κλάδος βρίσκεται αντιμέτωπος με την πτώση στη ζήτηση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Ενώ οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων της Hyundai μειώθηκαν, οι πωλήσεις υβριδικών ηλεκτρικών οχημάτων εκτινάχθηκαν πάνω από 40% από πέρυσι, ανακοίνωσε η Hyundai.

Ωστόσο, ακόμη μια δύσκολη συνθήκη είναι και η αυξημένη αβεβαιότητα ενόψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, καθώς οι υποψήφιοι για την προεδρία διαφωνούν σε καίρια ζητήματα που επηρεάζουν τις αγορές.

Η μετοχή υποχώρησε έως και 5,4% στις συναλλαγές στη Σεούλ αμέσως μετά την ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι η Hyundai Motor, μαζί με τη θυγατρική της Kia Corp είναι η τρίτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο.

Διαβάστε επίσης: 

Hermes: Αύξηση πωλήσεων, κόντρα στην κρίση του κλάδου, για την κατασκευάστρια της τσάντας Birkin

Metlen: Νέο ρεκόρ κερδοφορίας στο 9μηνο – Στα 482 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη

Apple: Δέσμευση για την αύξηση των επενδύσεων του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού στην κινεζική αγορά