• Business

    Huawei: Παρουσιάζει προϊόν που «θα αφήσει εποχή» για να ανταγωνιστεί την Apple

    • NewsRoom
    ρεν τζενγκφει

    Ρεν Τζενγκφέι, ιδρυτής του κολοσσού της Huawei


    Ενισχύει τον ανταγωνισμό με την Apple η Huawei, ανακοινώνοντας ότι σχεδιάζει να πραγματοποιήσει μια εκδήλωση παρουσίασης προϊόντος, λίγες μόνο ώρες ώρες μετά την παρουσίαση του iPhone 16 την ερχόμενη Δευτέρα στις ΗΠΑ.

    Η εκδήλωση της Huawei θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου, ανέφερε ο τεχνολογικός γίγαντας με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

    Σύμφωνα με το CNBC, δεν είναι σαφές τι σχεδιάζει να παρουσιάσει η Huawei στην εκδήλωσή της.

    Ωστόσο, ο Richard Yu, ο οποίος ηγείται της ομάδας τεχνολογίας καταναλωτών και αυτοκινητοβιομηχανίας της Huawei, έκανε λόγο για «ένα κορυφαίο, καινοτόμο και ανατρεπτικό προϊόν της εταιρείας».

    «Είναι ένα προϊόν που θα αφήσει εποχή, το οποίο έχουν σκεφτεί άλλοι, αλλά δεν μπορούν να το δημιουργήσουν», είπε ο Yu.

    Μετά από πέντε χρόνια επένδυσης, η Huawei «μετέτρεψε την επιστημονική φαντασία σε πραγματικότητα», συμπλήρωσε.

    Πλήγμα από τις κυρώσεις των ΗΠΑ

    Σημειώνεται ότι η Huawei ήταν κάποτε ο μεγαλύτερος «παίκτης» smartphone στον κόσμο, ωστόσο, ο τομέας αυτός επλήγη από τις αμερικανικές κυρώσεις που απέκοψαν την πρόσβαση στους πιο σύγχρονους ημιαγωγούς.

    Εντούτοις, πέρσι, η εταιρεία με έδρα το Σεντζέν της Κίνας, κυκλοφόρησε ένα νέο τηλέφωνο που περιείχε ένα αρκετά προηγμένο τσιπ, αιφνιδιάζοντας τους αξιωματούχους στην Ουάσιγκτον, αλλά και τον κόσμο της τεχνολογίας.

    Επιπλέον, η Huawei παρουσίασε ένα ακόμη smartphone φέτος, προκαλώντας αναστάτωση στην Apple, καθώς παρατηρεί ότι ο κινεζικός κολοσσός, αναπτύσσεται σταθερά το τελευταίο διάστημα.

    Ως εκ τούτου, η κατασκευάστρια εταιρεία του iPhone, έχασε τη θέση της μεταξύ των πέντε κορυφαίων προμηθευτών smartphone στην Κίνα το β’ τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με έρευνα της Canalys.

    Από την άλλη, η Huawei είδε τις αποστολές smartphone στην Κίνα το β’ τρίμηνο να αυξάνονται κατά 41% από έτος σε έτος, την ταχύτερη μεταξύ των πέντε κορυφαίων εμπορικών σημάτων.

    Διαβάστε επίσης: 

    Apple: Βουτιά 24% στις πωλήσεις iPhone στην Κίνα – Σκληρή «μάχη» με την Huawei

    Apple: Βουτιά σχεδόν 20% στις πωλήσεις iPhone στην Κίνα το α’ τρίμηνο – Η χειρότερη επίδοση από το 2020

    Intel-Qualcomm: Πιέσεις στα έσοδα λόγω του μπλόκου στις εξαγωγές στην Κίνα



    ΣΧΟΛΙΑ