ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο κινεζικός τεχνολογικός κολοσσός ξεκίνησε την παραγωγή τσιπ πέρυσι και λαμβάνει περίπου 30 δισεκατομμύρια δολάρια κρατική χρηματοδότηση από την κυβέρνηση, δήλωσε η Ένωση, προσθέτοντας ότι η Huawei έχει αποκτήσει τουλάχιστον δύο υπάρχοντα εργοστάσια και κατασκευάζει άλλα τρία.
Το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ πρόσθεσε την Huawei στη λίστα ελέγχου εξαγωγών του το 2019 για λόγους ασφαλείας. Από την πλευρά της η κινεζική εταιρεία αρνείται ότι αποτελεί κίνδυνο για την ασφάλεια.
Ωστόσο, εάν η Huawei κατασκευάζει και εξαγοράζει εγκαταστάσεις με τα ονόματα άλλων εταιρειών χωρίς να αποκαλύπτει τη συμμετοχή της, όπως υποστηρίζει η SIA, τότε μπορεί να καταφέρει να παρακάμψει αυτούς τους περιορισμούς και να αποκτήσει έμμεσα αμερικανικό εξοπλισμό κατασκευής τσιπ και άλλες προμήθειες που διαφορετικά θα απαγορευόταν, σύμφωνα με το άρθρο του Bloomberg.
Η Huawei έχει μπει στη μαύρη λίστα εμπορίου στις Ηνωμένες Πολιτείες, γεγονός που περιορίζει τους περισσότερους προμηθευτές από το να αποστέλλουν αγαθά και τεχνολογία στην εταιρεία, εκτός εάν τους χορηγηθούν άδειες.
Οι αξιωματούχοι συνέχισαν να εντείνουν τους ελέγχους για να στερήσουν από την εταιρεία την δυνατότητα να αγοράζει ή να σχεδιάζει τα τσιπ ημιαγωγών που τροφοδοτούν τα περισσότερα από τα προϊόντα της.
Διαβάστε ακόμη:
Huawei: Αύξηση εσόδων κατά 3,1% το α’ εξάμηνο
Huawei: Διαθέσιμο AI μοντέλο που εξειδικεύεται στην παγκόσμια πρόγνωση καιρού
MSC: Δημιουργεί νέο κόμβο Logistics στη Σαουδική Αραβία
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μουσικός διαγωνισμός Public & Kiddoboo: Φέρνουν τη μαγεία της μουσικής στο σπίτι με το σετ KidsVoice!
- Πολωνία: Ο Ντούντα χαρακτηρίζει καθοριστική την απόφαση των ΗΠΑ για χρήση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς από το Κίεβο
- Σφοδρή επίθεση Μαρινάκη σε Σαμαρά: Διαστρέβλωση που προσπάθησαν να κάνουν ακραία μέσα στη χώρα το να αποκαλείς μειοδότη τον ΥΠΕΞ
- Τουρκία: Άδεια στην τουρκική TPAO για πετρελαϊκές έρευνες στον Κόλπο του Ξηρού