Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Huawei: Υπογράφει το πρώτο «ανατριπλούμενο» και πανάκριβο smartphone στον κόσμο – Πάνω από 3,7 εκατ. προπαραγγελίες

Mate XT

Mate XT, Huawei (Πηγή: Youtube)

Στην αποκάλυψη ενός καινοτόμου κινητού τηλεφώνου με την ονομασία Mate XT, προχώρησε η Huawei, όπως είχε προαναγγείλει, στρέφοντας τα βλέμματα των καταναλωτών προς το πρώτο “τρίπτυχο” smartphone στον κόσμο, μια ημέρα μετά την παρουσίαση του νέου iphone 16 από την αντίπαλη Apple.

Υπενθυμίζεται ότι στις 3 Σεπτεμβρίου, ο Richard Yu, ο οποίος ηγείται της ομάδας τεχνολογίας καταναλωτών και αυτοκινητοβιομηχανίας της Huawei, έκανε λόγο για «ένα κορυφαίο, καινοτόμο και ανατρεπτικό προϊόν της εταιρείας».

«Είναι ένα προϊόν που θα αφήσει εποχή, το οποίο έχουν σκεφτεί άλλοι, αλλά δεν μπορούν να το δημιουργήσουν», είχε τονίσει, συμπληρώνοντας ότι μετά από πέντε χρόνια επένδυσης, η Huawei «μετέτρεψε την επιστημονική φαντασία σε πραγματικότητα».

Σύμφωνα με το CNN, η εταιρεία με έδρα την Σεντζέν, η οποία υπήρξε “μήλον της Έριδος” σε μια κλιμακούμενη τεχνολογική αντιπαλότητα μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου, βρίσκεται τώρα στον δρόμο μιας θεαματικής επιστροφής, έχοντας λανσάρει εξαιρετικά δημοφιλή μοντέλα όπως το Mate 60 Pro και το Mate X5.

Μάλιστα, τον Αύγουστο, ο τεχνολογικός κολοσσός ανέφερε διψήφια άλματα τόσο στα έσοδα όσο και στα κέρδη, παρά τις αμερικανικές κυρώσεις.

Οι επιτυχημένες πωλήσεις του smartphone Mate XT, το οποίο έχει επί του παρόντος – σύμφωνα με το CNN – περισσότερες από 3,7 εκατομμύρια προπαραγγελίες, αποτελεί ακόμη μια ένδειξη της συνεχούς και επιτυχούς ανάπτυξης της εταιρείας, καθώς η τιμή του ξεκινά από τα 19.999 γιουάν (2.800 δολάρια).

“Το Huawei Mate XT είναι το πρώτο ανατριπλούμενο smartphone στον κόσμο και το μεγαλύτερο και λεπτότερο αναδιπλούμενο κινητό παγκοσμίως”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Yu, κατά την παρουσίαση του νέου προϊόντος της εταιρείας.

“Είμαστε οι πρώτοι στον κόσμο που επιτύχομε αναδίπλωση προς τα έξω (σε smartphone) και οι πρώτοι που δημιουργήσαμε ένα τηλέφωνο που αναδιπλώνεται προς τα μέσα χωρίς κενά”, συμπλήρωσε.

Το Mate XT διατίθεται σε κόκκινο και μαύρο χρώμα, διαθέτει τρία πάνελ που μπορούν να διπλωθούν έως και τρεις φορές, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως τάμπλετ, αφού διαθέτει οθόνη 10,2 ιντσών.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η επιτυχία του καινοτόμου smartphone, θα εξαρτηθεί από την τιμή και τη διαθεσιμότητά του, ενώ εκτιμούν ότι οι πραγματικές πωλήσεις θα είναι χαμηλότερες από τον αριθμό των προπαραγγελιών.

Δείτε το βίντεο με την παρουσίαση του Mate XT

Από πλευράς του ο Yu, τονίζει ότι οι πωλήσεις των πιο δημοφιλών smartphone της Huawei, αυξήθηκαν κατά 72% τους πρώτους πέντε μήνες του 2024, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο.

Επισημαίνει ακόμη ότι η φιλοδοξία της εταιρείας είναι να επιστρέψει στην κορυφή, παρά το “μπλόκο” των ΗΠΑ, που κατηγορούν τη Huawei για στενούς δεσμούς με τις κινεζικές αρχές και κάνουν λόγο για κατασκοπεία και δολιοφθορά.

Η εταιρεία βέβαια έχει αρνηθεί επανειλημμένα αυτούς τους ισχυρισμούς και έχει κινηθεί νομικά, ωστόσο, αυτό δεν εμπόδισε ορισμένους συμμάχους, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, να περιορίσουν τον ρόλο της Huawei στην κατασκευή δικτύων 5G.

Διαβάστε επίσης: 

Google: Πρόστιμο ύψους €2,4 δισ. από το ανώτατο δικαστήριο της ΕΕ

Apple: Έχασε δικαστική διαμάχη με την ΕΕ – Γιατί καλείται να πληρώσει €13 δισ.

Huawei: Ανακάμπτει καθώς Apple και Alibaba χάνουν έδαφος – Ισχυρή τριμηνιαία αύξηση κερδών