• Business

    Huawei: Αύξηση εσόδων κατά 3,1% το α’ εξάμηνο

    • NewsRoom
    Ren Zhengfei, CEO Huawei

    Ren Zhengfei, CEO Huawei


    Μέτρια αύξηση εσόδων το α’ εξάμηνο του έτους σημείωσε η κινεζική Huawei Technologies, με τις βασικές της υποδομές τεχνολογίας πληροφοριών και επικοινωνιών (ICT), αλλά και τις επιχειρήσεις καταναλωτικών προϊόντων της, να διεκδικούν τη μερίδα του λέοντος.

    Τα έσοδα αυξήθηκαν στα 310,9 δισεκατομμύρια γιουάν (43,01 δισεκατομμύρια δολάρια), αυξημένα κατά 3,1% σε σχέση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο τεχνολογικός κολοσσός με έδρα το Σεντζέν, βόρεια του Χονγκ Κονγκ.

    Το περιθώριο κέρδους της Huawei αυξήθηκε στο 15%, με καθαρά κέρδη 46,6 δισεκατομμυρίων γιουάν, σημειώνοντας αποτελέσματα καλύτερα κατά το τριπλάσιο, σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.

    Εκπρόσωπος της Huawei ανέφερε ότι οι βελτιώσεις στη λειτουργική αποτελεσματικότητα, τη στρατηγική πωλήσεων και το μείγμα προϊόντων της εταιρείας είχαν «πολύ θετικό» αντίκτυπο στα κέρδη της εταιρείας.

    Η επιχείρηση τεχνολογίας πληροφοριών (ΤΠΕ) της Huawei, η οποία περιλαμβάνει σταθμούς βάσης 5G και επιχειρηματικά συστήματα, απέφερε έσοδα 167,2 δισεκατομμυρίων γιουάν, ενώ η καταναλωτική της δραστηριότητα, η οποία περιλαμβάνει smartphone και άλλες συσκευές, συνεισέφερε 103,5 δισεκατομμύρια γιουάν.

    «Το πρώτο εξάμηνο του 2023, η επιχείρηση τεχνολογίας πληροφοριών, παρέμεινε σταθερή, ενώ η καταναλωτική μας επιχείρηση σημείωσε ανάπτυξη», δήλωσε η Μενγκ Γουάντζου, εκ περιτροπής πρόεδρος της Huawei και κόρη του ιδρυτή της, Ρεν Ζενγκφέι.

    Την περασμένη εβδομάδα, ο Richard Yu, επικεφαλής των καταναλωτικών επιχειρήσεων της εταιρείας, δήλωσε ότι οι συσκευές της Huawei βρίσκονται «στο δρόμο προς το μεγάλο comeback», με το μερίδιο της εγχώριας αγοράς κινητής τηλεφωνίας να αυξάνεται κατά 76,1% το β’ τρίμηνο.

    Σημειώνεται ότι τα πολλαπλά μέτρα που αφορούν τις εξαγωγές τεχνολογίας κατασκευής των ΗΠΑ, περιόρισαν την Huawei στην παραγωγή τηλεφώνων τελευταίας γενιάς 4G, με αποτέλεσμα το άλλοτε σημαντικό μερίδιο της στην αγορά συσκευών, να μειωθεί κατακόρυφα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Ιούλιο, εταιρείες ερευνών δήλωσαν ότι αναμένουν η Huawei να επιστρέψει στην κατασκευή smartphone 5G μέχρι το τέλος του έτους, προμηθεύοντας μικροτσίπ στο εσωτερικό, παρά τους περιορισμούς των ΗΠΑ.

    Πηγή: Reuters 

    Διαβάστε επίσης: 

    Generali: Ξεπέρασαν τα €3,7 δισ. τα λειτουργικά αποτελέσματα στο α’ εξάμηνο



    ΣΧΟΛΙΑ