Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Honda: Άλμα 78% στα κέρδη του α’ τριμήνου

Toshihiro Mibe, CEO Honda (Πηγή: global.honda)

Άλμα 78% στα τριμηνιαία της κέρδη ανακοίνωσε σήμερα η ιαπωνική Honda Motor, ενισχυμένη από τις αυξημένες πωλήσεις – ειδικά στην αγορά της Βόρειας Αμερικής – αλλά και του ασθενέστερου γιεν.

Η δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας σε πωλήσεις, ανέφερε ότι τα λειτουργικά της κέρδη ανήλθαν σε 394,4 δισεκατομμύρια γιεν (2,76 δισεκατομμύρια δολάρια) το τρίμηνο του Ιουνίου.

Ξεπέρασε εύκολα τη μέση εκτίμηση των 324,74 δισεκατομμυρίων γιεν σε δημοσκόπηση 10 αναλυτών της Refinitiv, ενώ τα περσινά κέρδη ήταν στα 222,2 δισεκατομμύρια γιεν.

Άνοδος 44,7% στις ΗΠΑ

Όπως και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, η Honda ανέφερε ότι επωφελήθηκε από τις ισχυρές πωλήσεις σε πελάτες λιανικής στη βασική αγορά των ΗΠΑ.

Σημείωσε άνοδο 44,7% σε ετήσια βάση στις 347.000 μονάδες, καθώς μετριάζεται ο αντίκτυπος της διατάραξης μετά την πανδημία στην προμήθεια ανταλλακτικών και μικροτσίπ.

Πτώση στην Κίνα

Στον αντίποδα οι πωλήσεις στην Κίνα, όπου σημειώθηκε απότομη πτώση 5% στις πωλήσεις, σε 309.000 οχήματα όπως ανέφερε η Honda για το τρίμηνο.

Εκεί, η Honda βρίσκεται αντιμέτωπη με τον αυξανόμενο τοπικό ανταγωνισμό και τη ταχεία στροφή προς τα ηλεκτρικά οχήματα, στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο.

Οι επιχειρηματικές συνθήκες στην Κίνα χειροτέρεψαν για τη Honda, σε σύγκριση με την ημερομηνία που εξέδωσε την πρόβλεψή της για πώληση 1,4 εκατομμυρίων οχημάτων για ολόκληρο το έτος, σύμφωνα με αξιωματούχο της εταιρείας.

«Εξακολουθούμε να λειτουργούμε εν μέσω ορισμένων περιορισμών λόγω ημιαγωγών», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σταθερή η πρόβλεψη για το έτος

Η Honda διατήρησε την πρόβλεψή της για λειτουργικά κέρδη 1,0 τρισεκατομμυρίων γιεν για το τρέχον έτος, χαμηλότερα από τη μέση πρόβλεψη των 1,117 τρισεκατομμυρίων γιέν.

Επεσήμανε δε ότι θα σταθμίσει την ανάγκη ενημέρωσης των προοπτικών της για ολόκληρο το έτος, συμπεριλαμβανομένων των πλεονεκτημάτων που «βλέπει» από την αποδυνάμωση του γιεν, όταν ανακοινώσει τα αποτελέσματα του β’ τριμήνου γύρω στις αρχές Νοεμβρίου.

Πηγή: Reuters 

Διαβάστε επίσης: 

Sony: Αναβάθμισε το outlook για τα έσοδα του 2023 – «Στήριγμα» το PlayStation