Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Home Depot: Κέρδη άνω του αναμενομένου αλλά δυσοίωνες οι προβλέψεις για τον αμερικανικό κολοσσό

Ted Decker, CEO Home Depot

Ted Decker, CEO Home Depot (Πηγή: CNBC)

Καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα παρουσίασε η Home Depot για το β’ τρίμηνο, ωστόσο προειδοποίησε ότι η κάμψη των πωλήσεών της το 2024 θα είναι μεγαλύτερη από τις εκτιμήσεις της, καθώς τα υψηλά επιτόκια και η οικονομική αβεβαιότητα ασκούν πίεση στη ζήτηση.

Συγκεκριμένα, ο αμερικανικός κολοσσός των ειδών οικιακών βελτιώσεων ενημέρωσε ότι αναμένει πως οι συγκρίσιμες πωλήσεις της θα είναι μειωμένες από 3% έως 4% το 2024 σε σχέση με πέρυσι, ενώ στο προηγούμενο guidance που είχε δώσει έβλεπε μικρή μείωση κατά 1%.

Εντούτοις, οι συνολικές πωλήσεις της Home Depot αναμένεται να είναι αυξημένες υπό την ώθηση που θα της δώσει η πρόσφατη κολοσσιαία εξαγορά ύψους 18,25 δισ. δολαρίων της SRS Distribution, ενός από τους μεγαλύτερους διανομείς οικοδομικών προϊόντων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ειδικότερα, η Home Depot εκτιμά ότι θα εμφανίσει αύξηση των συνολικών της πωλήσεων κατά 2,5% με 3,5% ετησίως, με συνεισφορά περί των 6,4 δισ. δολαρίων από την SRS. Χωρίς τη συμβολή της SRS ωστόσο, το αναθεωρημένο guidance τη Home Depot θα υποδήλωνε μείωση του τζίρου της στο έτος.

Η εταιρεία προέβλεψε μείωση των κερδών αποδιδόμενων στους μετόχους από 2,5% έως 3,5%, ενώ προηγουμένως περίμενε μικρή αύξηση κατά 1%.

Ο τίτλος της διαπραγματεύεται με σημαντικές απώλειες περί του 3% στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street μετά τις ανακοινώσεις της, καθώς οι δυσοίωνες προβλέψεις δείχνουν ότι απασχολούν τους επενδυτές περισσότερο από τα ισχυρά μεγέθη του τριμήνου.

Στα αποτελέσματα του αμερικανικού κολοσσού για το τρίμηνο έως τις 28 Ιουνίου, η Home Depot εμφάνισε κέρδη 4,6 δολαρίων ανά μετοχή, ξεπερνώντας τη μέση εκτίμηση των αναλυτών για 4,49 δολ.

Ομοίως, ο τζίρος της αλυσίδας ειδών οικιακών βελτιώσεων ανήλθε στα 43,18 δισ. δολάρια υπερβαίνοντας επίσης την πρόβλεψης της αγοράς για 43,06 δισ.

Ωστόσο, οι συγκρίσιμες πωλήσεις της παρουσίασαν ήδη έντονη κάμψη, καθώς ήταν μειωμένες κατά 3,3% ενώ οι αναλυτές περίμεναν μικρότερη πτώση κατά 1,98%.

Οι συναλλαγές των πελατών της να μειώνονται για 13ο διαδοχικό τρίμηνο, αυτή τη φορά κατά 1,8%.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία με έδρα την Ατλάντα, λειτουργεί περισσότερα από 2.300 καταστήματα.

Διαβάστε επίσης: 

Γιάννης Χατζηθεοδοσίου (Ε.Ε.Α.): Θα στηρίξουμε κάθε επιχείρηση – μέλος που έχει υποστεί ζημιές – «Βάση» της βοήθειας τα 5.000 ευρώ

Εκρήξεις κοντά σε δύο εμπορικά πλοία ανοικτά της Υεμένης

Mediterra: Καθαρό μέρισμα 0,04736 ευρώ/μετοχή – Από 30/8 η καταβολή