• Business

    Hindenburg Research: Μετά τον Αντάνι, επιτίθεται στον Τζακ Ντόρσεϊ

    • NewsRoom
    Twitter: Τέλος από CEO ο Jack Dorsey - Ποιος τον αντικαθιστά

    Τζακ Ντόρσεϊ, ιδρυτής του Block, συνιδρυτής του Twitter


    O Nέιθαν Άντερσον, ιδρυτής της Hindenburg Research, εταιρεία η οποία έγινε γνωστή από την επίθεσή της στον όμιλο Αντάνι πριν μερικούς μήνες, καταφέρνοντας ισχυρό πλήγμα στον Ινδό μεγιστάνα, σε νέο report του επιτέθηκε στην Block, έναν αμερικανικό πολυεθνικό όμιλο τεχνολογίας που ιδρύθηκε το 2009 από τον Τζακ Ντόρσει, συνιδρυτή του Twitter.

    Στις προσυνεδριακές συναλλαγές, οι μετοχές της εταιρείας κατέγραψαν πτώση 18%, με τον Άντερσον να κατηγορεί την εταιρεία για απάτη.

    «Άγρια Δύση» η εταιρεία πληρωμών του Ντόρσεϊ

    Ο ακτιβιστής short seller χαρακτήρισε την εταιρεία ψηφιακών πληρωμών «Άγρια Δύση», με την έκθεση να περιλαμβάνει μέσα μαρτυρίες εργαζομένων.

    Σύμφωνα με την έκθεση, η εφαρμογή Cash App της Block εξυπηρετεί πελάτες που εμπλέκονταν σε εγκληματικές ή παράνομες δραστηριότητες. Η Hindenburg ισχυρίστηκε επίσης ότι τα προγράμματα συμμόρφωσης βάσει των κανονισμών, της Cash App ήταν ελλιπή, επικαλούμενη συνομιλίες με πολλούς πρώην υπαλλήλους, οι οποίοι περιέγραψαν πώς οι ανησυχίες που διατυπώθηκαν στην διοίκηση της εταιρείας, δεν ελήφθησαν υπόψιν, ενώ αγνοήθηκαν και οι ανησυχίες των χρηστών για φαινόμενα εγκληματικής δραστηριότητας και  απάτης μέσα στην πλατφόρμα.

    Επικαλούμενη συνεντεύξεις με πρώην υπαλλήλους, η Hindenburg ισχυρίστηκε ότι «η πίεση από τη διοίκηση οδήγησε σε μία φιλοσοφία αδιαφορίας για τους νόμους περί καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της σχετικής ενημέρωσης του πελάτη.

    Ο λογαριασμός του Ντόναλντ Τραμπ

    Η έκθεση σημειώνει ότι αποσιωπήθηκαν οι αναφορές και αγνοήθηκαν οι κανόνες για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, διότι η πλατφόρμα είχε θέσει ως στόχο την αύξηση των πελατών της.

    Για να επιβεβαιώσει τον ελλιπή έλεγχο στοιχείων για την έκδοση κάρτας στην εφαρμοή Cash App, ο Άντερσον άνοιξε λογαριασμό στο όνομα του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και στο όνομα του Έλον Μασκ.

    Η κάρτα με το όνομα Ντόναλντ Τραμπ εκδόθηκε άμεσα και εστάλη στον Άντερσον.

    Σύμφωνα με την έκθεση, οι πρώην εργαζόμενοι στην εταιρεία θεωρούν ότι το 40% με 75% των λογαριασμών είναι ψεύτικοι και είναι πιθανόν οι χρήστες τους να εμπλέκονται σε απάτες.



    ΣΧΟΛΙΑ