• Business

    Hermès: Ο ατελείωτος πλούτος της ισχυρής οικογένειας – Τα παιδιά μακρινού συγγενή έγιναν εκατομμυριούχοι

    • Bloomberg
    Wilfried Guerrand, στέλεχος της Hermes φωτογραφία: hermes.com

    Wilfried Guerrand, στέλεχος της Hermes φωτογραφία: hermes.com


    Η οικογένεια πίσω από την Hermès International SCA, η πλουσιότερη στην Ευρώπη, έχει συσσωρεύσει τόσο μεγάλο πλούτο που ακόμη και ένας μακρινός συγγενής μπορεί να κάνει τα παιδιά του εκατομμυριούχους με μερικές δωρεές μετοχών του κολοσσού πολυτελείας.

    Πρόκειται για τον Wilfried Guerrand, 53 ετών, ο οποίος είναι επικεφαλής προϊόντων, πληροφοριακών συστημάτων και δεδομένων στην εκτελεστική επιτροπή της εταιρείας. Δώρισε φέτος 450 μετοχές σε καθένα από τα τέσσερα παιδιά του, τη Sixtine, 25 ετών, τον Stanislas, 20 ετών, τον Mathias, 19 ετών, και την Albane, 18 ετών, σύμφωνα με τα αρχεία του γαλλικού χρηματιστηρίου αξιών για τον Αύγουστο και τον Μάιο.

    Οι μετοχές έχουν συνολικά αξία περίπου 3,9 εκατ. ευρώ (4,3 εκατ. δολάρια) μετά από τα κέρδη περίπου 12% που σημείωσαν φέτος και τον διπλασιασμό τους από τον Ιούνιο του 2022.

    Η κατασκευάστρια των τσαντών Birkin και Kelly και των μεταξωτών μαντηλιών, αντιστέκεται με επιτυχία στην ύφεση του κλάδου, σε αντίθεση με ορισμένους από τους ανταγωνιστές της.

    Ο Guerrand είναι μακρινός συγγενής μέσω μίας γενιάς της οικογένειας Hermès, ωστόσο δεν είναι άμεσος απόγονος του ιδρυτή, σύμφωνα με μια εκπρόσωπο, η οποία αρνήθηκε να σχολιάσει τη δωρεά. Εντάχθηκε στην Hermès International πριν από σχεδόν τρεις δεκαετίες και στο τέλος του περασμένου έτους είχε 10.147 μετοχές, σύμφωνα με τα έγγραφα της εταιρείας.

    Οι απόγονοι του ιδρυτή της εταιρείας Thierry Hermès, ο οποίος ξεκίνησε ένα εργαστήριο το 1837, δημιούργησαν τις γενιές των Dumas, Guerrand και Puech, που περιλαμβάνονται στην οικογένεια. Οι άμεσοι κληρονόμοι είναι πάνω από 100 και έχουν καθαρή περιουσία συνολικά 170,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τον Bloomberg Billionaires Index.

    Σε αυτούς περιλαμβάνονται οι γόνοι έκτης γενιάς Axel Dumas, ο οποίος είναι εκτελεστικός πρόεδρος, και Eric de Seynes, πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου.

    Η οικογένεια ενίσχυσε τον έλεγχό της στην εταιρεία μετά την αποκάλυψη του ιδρυτή του ανταγωνιστικού ομίλου LVMH, Bernard Arnault, ότι είχε συγκεντρώσει, το 2010, ένα σημαντικό μερίδιο της Hermes.

    Ο Nicolas Puech, κληρονόμος πέμπτης γενιάς που κατοικεί στην Ελβετία, αποξενώθηκε από την υπόλοιπη οικογένεια κατά τη διάρκεια της μάχης με τον Arnault και έχει εμπλακεί σε μια δικαστική διαμάχη και σε νομικές έρευνες σχετικά με το αν εξακολουθεί να κατέχει περίπου 6 εκατομμύρια μετοχές της Hermès.

    Διαβάστε επίσης:

    LVMH vs Hermes: Οι winners και losers της πολυτέλειας

    Ο απομονωμένος κληρονόμος των Hermes και τα 12 δισ. ευρώ που έκαναν φτερά

    Hermès: Eκτίναξη των πωλήσεων – Οι τσάντες Kelly και Birkin έσωσαν την παρτίδα



    ΣΧΟΛΙΑ