Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Bloomberg

Hermes: Αύξηση πωλήσεων, κόντρα στην κρίση του κλάδου, για την κατασκευάστρια της τσάντας Birkin

Axel Dumas, Γάλλος δισεκατομμυριούχος κληρονόμος και επικεφαλής της Hermes

Axel Dumas, Γάλλος δισεκατομμυριούχος κληρονόμος και επικεφαλής της Hermes

Οι πωλήσεις της Hermes αυξήθηκαν, καθώς η ζήτηση για τις ακριβές τσάντες της εταιρείας πολυτελών ειδών, όπως η δημοφιλής Birkin, παρέμεινε ανθεκτική, καταφέρνοντας να αντισταθεί στην ευρύτερη ύφεση του κλάδου.

Οι πωλήσεις του τρίτου τριμήνου αυξήθηκαν κατά 11,3% σε σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες, ανέφερε η Hermes International SCA σε ανακοίνωσή της την Πέμπτη, λίγο υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Η Hermes εμφανίστηκε πιο ισχυρή σε σχέση με τους ανταγωνιστές της εν μέσω της επιβράδυνσης της ζήτησης για προϊόντα υψηλής ποιότητας, επειδή απευθύνεται στους πλουσιότερους πελάτες, των οποίων οι δαπάνες τείνουν να είναι λιγότερο ευμετάβλητες από τους λεγόμενους “φιλόδοξους” πελάτες.

Η γαλλική εταιρεία επωφελείται επίσης από την ισχυρή τιμολογιακή πολιτική της και τις λίστες αναμονής για τις πιο περιζήτητες τσάντες της.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο οικονομικός διευθυντής Eric du Halgouet δήλωσε ότι η Hermes δεν βλέπει καμία αλλαγή στις παγκόσμιες τάσεις στις αρχές αυτού του τριμήνου.

Άλλοι μεγάλοι όμιλοι ειδών πολυτελείας, από την LVMH έως την ιδιοκτήτρια της Gucci, Kering SA, ανακοίνωσαν απογοητευτικά αποτελέσματα τις τελευταίες ημέρες, καθώς οι αγοραστές στην Κίνα περιόρισαν τις αγορές ακριβών προϊόντων.

Οι πωλήσεις της Hermes στην Ευρώπη, την Ιαπωνία και την Αμερική ξεπέρασαν όλες τις εκτιμήσεις στο τρίμηνο, ενώ η περιοχή που περιλαμβάνει την Κίνα αυξήθηκε κατά 1%, κάτω από τις προσδοκίες για ανάπτυξη 2,3%.

Όλα τα τμήματα της εταιρείας αυξήθηκαν εκτός από τη μονάδα ρολογιών, η οποία σημείωσε πτώση 18%, διπλάσια των εκτιμήσεων.

Διαβάστε επίσης:

L’Oreal: Οι πωλήσεις θύμα της επιβράδυνσης της ζήτησης στην Κίνα

LVMH: Νέα ηχηρή αποχώρηση στελέχους από τον όμιλο ειδών πολυτελείας

LVMH: Θα πληρώσει επιπλέον φόρο 800 εκατ. ευρώ το 2025 για τη μείωση του γαλλικού χρέους