Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Hellenic Cables: Από κοινού με Alcoa Corporation προωθεί το αλουμίνιο χαμηλών εκπομπών άνθρακα EcoLum

Κώστας Σαββάκης, Γενικός Διευθυντής της Hellenic Cables

Η Hellenic Cables, ο κλάδος καλωδίων της Cenergy Holdings, και η Alcoa Corporation συνεχίζουν τη συνεργασία τους για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, για την προώθηση του αλουμινίου χαμηλών εκπομπών άνθρακα EcoLum® σε σύρματα και καλώδια που χρησιμοποιούνται σε υποδομές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Οι δύο εταιρείες συνεργάζονται από το 2022, όταν ξεκίνησαν μια κοινή προσπάθεια για την ενίσχυση της βιωσιμότητας στις υποδομές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Το EcoLum® αποτελεί μέρος της οικογένειας προϊόντων χαμηλών εκπομπών άνθρακα Sustana® της Alcoa, που είναι η πιο ολοκληρωμένη λύση στη βιομηχανία αλουμινίου, με αποτύπωμα άνθρακα περίπου τρεις φορές μικρότερο από τον μέσο όρο της βιομηχανίας.

Η Hellenic Cables και η Alcoa εργάζονται από κοινού για να προσφέρουν πιο βιώσιμες λύσεις στους πελάτες τους, με την πεποίθηση ότι οι υποδομές ηλεκτρικής ενέργειας πρέπει να αναπτυχθούν με πιο βιώσιμο τρόπο. Αυτές οι κοινές αξίες οδήγησαν στη μετατροπή της αρχικής συνεργασίας σε μια μακροπρόθεσμη στρατηγική που θα επεκταθεί και μετά το 2025. Η Hellenic Cables έχει ενσωματώσει το αλουμίνιο EcoLum® της Alcoa στη διαδικασία παραγωγής της, κατασκευάζοντας υποβρύχια και χερσαία καλώδια χαμηλών εκπομπών άνθρακα για αιολικά πάρκα και εγκαταστάσεις ηλιακής ενέργειας σε όλη την Ευρώπη.

Αυτή η στρατηγική συνεργασία έχει μειώσει τις ενσωματωμένες εκπομπές άνθρακα των προϊόντων της Hellenic Cables, καθώς και τις εκπομπές της αλυσίδας αξίας (Πεδίο 3), επιτρέποντας στην εταιρεία να προσφέρει στους πελάτες της τη δυνατότητα να παρέχουν λύσεις καλωδίων με σημαντικά χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα. Επιπλέον, αυτή η συνεργασία ευθυγραμμίζεται πλήρως με τις φιλοδοξίες της εταιρείας για μείωση των αερίων του θερμοκηπίου, υποστηρίζοντας τις παγκόσμιες προσπάθειες αποανθρακοποίησης.

«Η συνεργασία μας με την Hellenic Cables είναι καθοριστική, καθώς υποστηρίζει τον στρατηγικό ρόλο του αλουμινίου χαμηλών εκπομπών άνθρακα στην παροχή τεχνολογιών καθαρής ενέργειας και στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα τόσο των πελατών μας όσο και της Hellenic Cables», δήλωσε ο Renato Bacchi, Chief Commercial Officer της Alcoa. «Με την παροχή προϊόντων EcoLum® στην Hellenic Cables, συνεισφέρουμε στη δημιουργία μιας πιο βιώσιμης ενεργειακής υποδομής, επιτρέποντας τη ροή ενέργειας χαμηλών εκπομπών άνθρακα σε όλη την Ευρώπη μέσω αντίστοιχων υλικών».

Ο Κώστας Σαββάκης, Γενικός Διευθυντής της Hellenic Cables, δήλωσε: «Η τήρηση των αρχών της βιώσιμης ανάπτυξης είναι ο πυρήνας της στρατηγικής μας και η συνεργασία με την Alcoa είναι πολύτιμη για εμάς. Η χρήση του αλουμινίου EcoLum® της Alcoa μας δίνει τη δυνατότητα να προσφέρουμε λύσεις καλωδίων για τη μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας με σημαντικά χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα, ενισχύοντας τη δέσμευσή μας για βιώσιμη παραγωγή και περιβαλλοντική αριστεία».

Σχετικά με την Alcoa Corporation

Η Alcoa (NYSE: AA, ASX: AAI) είναι παγκόσμιος ηγέτης στην παραγωγή βωξίτη, αλουμίνας και αλουμινίου, με όραμα να επαναπροσδιορίσει τη βιομηχανία αλουμινίου για ένα βιώσιμο μέλλον. Με πυλώνες τις αξίες της, όπως η ακεραιότητα, η λειτουργική αριστεία, η φροντίδα για τους ανθρώπους και η θαρραλέα ηγεσία, στόχος μας είναι να μετατρέψουμε τις δυνατότητες σε πραγματική πρόοδο. Από την ανακάλυψη της διαδικασίας που κατέστησε το αλουμίνιο προσιτό και απαραίτητο κομμάτι της σύγχρονης ζωής, οι ταλαντούχοι εργαζόμενοι της Alcoa έχουν αναπτύξει πρωτοποριακές καινοτομίες και βέλτιστες πρακτικές που προάγουν την αποτελεσματικότητα, την ασφάλεια, τη βιωσιμότητα και τις ισχυρότερες κοινότητες, όπου κι αν δραστηριοποιούμαστε. Μάθετε περισσότερα στο www.alcoa.com.

Σχετικά με την Hellenic Cables

Με πάνω από 70 χρόνια επιτυχημένης δραστηριότητας, η Hellenic Cables (Ελληνικά Καλώδια) είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς καλωδίων στην Ευρώπη, κατασκευάζοντας καλώδια ισχύος και τηλεπικοινωνιών καθώς και υποβρύχια καλώδια για διάφορες βιομηχανικές χρήσεις, όπως υποβρύχια καλώδια για έργα αιολικής ενέργειας και διασυνδέσεις, καθώς και έργα μεταφοράς και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας με το κλειδί στο χέρι. Διαθέτοντας την πλήρη ιδιοκτησία της θυγατρικής Fulgor, η Hellenic Cables διαχειρίζεται το εργοστάσιο υποβρυχίων καλωδίων στην Κόρινθο, όπου οι εγκαταστάσεις και ο εξοπλισμός τελευταίας τεχνολογίας καθιστούν δυνατή την παραγωγή και τις δοκιμές σε συνεχόμενα μήκη των μεγαλύτερων σε μήκος υποβρύχιων καλωδίων που είναι δυνατόν να παραχθούν σε παγκόσμιο επίπεδο. Από το 2012, η Hellenic Cables έχει επενδύσει 600 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση των χώρων παραγωγής της, μετατρέποντάς τους σε σύγχρονες εγκαταστάσεις. Η Hellenic Cables αντιπροσωπεύει τον κλάδο παραγωγής καλωδίων της Cenergy Holdings SA. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της εταιρείας: www.hellenic-cables.com.

Σχετικά με την Cenergy Holdings

Η Cenergy Holdings είναι μια Βελγική εταιρεία συμμετοχών εισηγμένη τόσο στο Χρηματιστήριο των Βρυξελλών όσο και στο Χρηματιστήριο των Αθηνών, επενδύοντας σε κορυφαίες βιομηχανικές εταιρείες, εστιάζοντας στην αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση μεταφοράς ενέργειας, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και μετάδοσης δεδομένων. Το χαρτοφυλάκιο της Cenergy Holdings αποτελείται από την Σωληνουργεία Κορίνθου και την Hellenic Cables, εταιρείες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των αντίστοιχων τομέων ανάπτυξης. Η Hellenic Cables είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς καλωδίων στην Ευρώπη, κατασκευάζοντας καλώδια ηλεκτρικής ισχύος, τηλεπικοινωνιών καθώς και υποβρύχια καλώδια για πολλές εφαρμογές. Η Σωληνουργεία Κορίνθου είναι παγκόσμιος ηγέτης στην κατασκευή σωλήνων χάλυβα για τον κλάδο της ενέργειας και σημαντικός παραγωγός κοιλοδοκών χάλυβα για τον κατασκευαστικό κλάδο. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εταιρεία μας, παρακαλώ επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας www.cenergyholdings.com.