Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

ΓΣΕΕ: Αθώοι ο Γιάννης Παναγόπουλος και ο τέως ΓΓ Νίκος Κιουτσούκης για τη διάθεση πόρων σε εργαζόμενους στον Σκαραμαγκά

Γιάννης Παναγόπουλος, Πρόεδρος της ΓΣΕΕ

Γιάννης Παναγόπουλος, Πρόεδρος της ΓΣΕΕ

Αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος και ο τέως Γενικός Γραμματέας της Συνομοσπονδίας και νυν μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, Νίκος Κιουτσούκης, για την αποδιδόμενη εις βάρος τους κατηγορία της «απιστίας από κοινού κατ’ εξακολούθηση με προκληθείσα ζημία που υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ».

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ, «ουσιαστικά η κατηγορία αφορούσε την έγκριση που έδωσαν το 2013 στην διάθεση πόρων των εργαζομένων, από τον ΛΑΕΚ, προς απλήρωτους εργαζομένους των ναυπηγείων Σκαραμαγκά που παρότι απλήρωτοι είχαν αναλάβει τη συντήρηση των υποβρυχίων 214 του Πολεμικού Ναυτικού.

Η χρηματοδότηση έγινε προκειμένου να αποφευχθεί ο σκόπελος της κρατικής χρηματοδότησης μιας και ο τότε ιδιοκτήτης άφησε “ακέφαλο” το ναυπηγείο και οποιαδήποτε χρηματική ενίσχυση από το δημόσιο θα θεωρείτο από την Ε.Ε. ως παράνομη.
Το δικαστήριο αναγνώρισε ότι τα χρήματα μέχρι και το τελευταίο ευρώ καταβλήθηκαν στους εργαζόμενους και το ΙΝ.Ε. της ΓΣΕΕ δεν υπέστη καμία οικονομική ζημιά.

Η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων προφανώς θα απογοητεύσει όλους όσοι έσπευσαν,  τότε και τώρα, μέσω του εντύπου και ηλεκτρονικού τύπου, να “ανακαλύψουν” παρανομίες ή ατασθαλίες, σε μια ενέργεια της ΓΣΕΕ που ανακούφισε εκατοντάδες απλήρωτους εργαζόμενους των ναυπηγείων και διέσωσε όχι μόνο ένα κρίσιμο αμυντικό asset, αλλά και την εθνική μας αξιοπρέπεια», καταλήγει η ΓΣΕΕ.

Διαβάστε επίσης

ΣτΕ: Επίσκεψη μελών του Γενικού Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Χανιά: Στα 126 έφτασαν τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας – Άλλα 59 το τελευταίο 24ωρο

Ιράν: Ο Σινουάρ παραμένει «πηγή έμπνευσης» στη Μέση Ανατολή