• Business

    Γραμμάτης (Douleutaras): Το παρασκήνιο του deal με τον Φίλιππο Λάτση

    Φίλιππος Κούρκουλος Λάτσης – Ανδρέας Γραμμάτης


    Χρηματοδότηση ύψους 5 εκατ. ευρώ εξασφάλισε η ελληνική startup παροχής οικιακών υπηρεσιών Douleutaras μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου με βασικό επενδυτή το LATSCO Family Office συμφερόντων της Μαριάννας Λάτση, και συγκεκριμένα τον γιο της, Φίλιππο Κούρκουλο Λάτση.

    Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου το 50% του συνολικού ποσού μπήκε από το Family Office της κ. Λάτση, ενώ το υπόλοιπο από μια ομάδα σημαντικών επενδυτών μεταξύ των οποίων και ο Απόστολος Αποστολάκης ιδρυτής και partner του επενδυτικού οργανισμού VentureFriends, ο οποίος συμμετείχε και στον πρώτο γύρο χρηματοδότησης.

    Στον χρηματοδοτικό γύρο συμμετείχαν επίσης ο Lars Rasmussen (συνιδρυτής Google Maps), Αιμίλιος Χαλαμανδάρης και Πύρρος Τσιάκουλης (συνιδρυτές Innoetics), Θάνος Παπαγγελής (ιδρυτής Epignosis), Ιωάννης Μαρτίνος (ιδρυτής Signal Group) και Δημήτρης Γεωργακόπουλος (ιδρυτής Buildium).

    Ο Ανδρέας Γραμμάτης, συνιδρυτής και CEO του Douleutaras, μιλώντας στο mononews δήλωσε ότι «η χρηματοδότηση αποτελεί μια σαφή ψήφο εμπιστοσύνης από ισχυρούς επενδυτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό για το πλάνο ανάπτυξης της εταιρείας. Επιπλέον η χρηματοδότηση μας προσφέρει επιπλέον καύσιμο έτσι ώστε να συνεχίσουμε να επενδύουμε στην ανάπτυξή μας αλλά και τεχνογνωσία για να το κάνουμε με τον βέλτιστο τρόπο».

    Η πρώτη επαφή με το LATSCO Family Office

    Όπως μας είπε ο κ. Γραμμάτης, η πρώτη επαφή με το Family Office και τον Φίλιππο Λάτση έγινε τον Ιούνιο του 2022, ενώ οι συνομιλίες εντάθηκαν τον Οκτώβριο του ίδιου έτους. «Αυτό που μας έφερε κοντά ήταν το κοινό όραμα και η κοινή γραμμή πλεύσης ως προς το μέλλον της εταιρείας» τόνισε ο CEO της Douleutaras.

    Αυτή η κοινή γραμμή ήταν ότι η εταιρεία χρειάζεται να αναπτυχθεί και να συνεχίσει τις επενδύσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό ενώ πολύ σημαντικό ρόλο έπαιξε η επικοινωνία αλλά και η τεχνογνωσία που μπορεί να προσφέρει το Family Office στην Douleutaras.

    Όπως επεσήμανε ο κ. Γραμμάτης «η χρηματοδότηση είναι όντως πολύ σημαντική και βοηθάει εξαιρετικά την εταιρεία να αναπτυχθεί και να επικεντρωθεί στο επενδυτικό της πλάνο. Ωστόσο σπουδαιότερο σημείο για εμάς τόσο για την συνεργασία μας με το LATSCO Family Office αλλά σαφώς και με τον κ. Αποστολάκη και τους υπόλοιπους επενδυτές είναι ότι γνωρίζουν καλά τη δουλειά και μπορούν να μας προσφέρουν σημαντικό μερίδιο από την τεχνογνωσία που έχουν αναπτύξει μέσα από τις επενδύσεις τους όλα αυτά τα χρόνια».

    Πως ξεκίνησε η Douleutaras και τα επενδυτικά σχέδια

    «Η εταιρεία σαν οντότητα ξεκίνησε το 2015, ωστόσο λόγω διάφορων δυσκολιών στον αρχικό σχεδιασμό, διαμορφώθηκε σε αυτό που είναι σήμερα το 2019. Και πλέον είμαστε ο νούμερο 1 παίκτης στον χώρο μας» τονίζει ο κ. Γραμμάτης.

    Ο Douleutaras, η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι, συνεργάζεται με περισσότερους από 4.200 αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης συμπληρώνει εύκολα τη φόρμα εργασίας και ο έξυπνος αλγόριθμος του προτείνει τους καλύτερους επαγγελματίες στην περιοχή του μέσα σε μόλις 10 δευτερόλεπτα. «Πλέον στόχος μας είναι να μπούμε και στο B2B σε σημαντικούς κλάδους της οικονομίας», επισημαίνει ο κ. Γραμμάτης.

    Η Douleutaras εδώ και περίπου ένα χρόνο έχει φύγει από τα ελληνικά σύνορα και πλέον «ταξιδεύει» στις αγορές της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας, όπου ήδη είναι ο No2 παίκτης της αγοράς στο χώρο τους. Ενώ, όπως μας λέει ο κ. Γραμμάτης, αν συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό, η Douleutaras θα φτάσει ακόμα και στο No1 μέσα στο 2023.

    «Η αγορά στην Πορτογαλία και στην Ιρλανδία είναι πολύ ανταγωνιστική ωστόσο έχουμε καταφέρει να ξεχωρίσουμε ενώ ήδη μας ενδιαφέρει και η επέκτασή μας στην Ισπανία» μας λέει ο κ. Γραμμάτης. Όπως μας είπε ο λόγος που κοιτάνε την Ισπανία είναι ότι είναι μεγάλη αγορά, περίπου 4 φορές μεγαλύτερη από την Ελλάδα και είναι κυρίως τουριστική χώρα. Ταυτόχρονα έχει πάνω από 6 πόλεις άνω του 1 εκατ. κατοίκων, κάτι που σημαίνει ότι δημιουργείται ευκολότερα κάτι μεγάλο ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι παίζει σημαντικό ρόλο και η γλώσσα, καθώς είναι πολύ κοντά με τα Πορτογαλικά.

    Διαβάστε επίσης:

    Douleutaras: Νέα χρηματοδότηση 5 εκατ. ευρώ – Βασικοί επενδυτές LATSCO Family Office και Απόστολος Αποστολάκης

    Μαριάννα Λάτση: Ο Φίλιππος έχει το DNA του πατέρα του (video)



    ΣΧΟΛΙΑ