ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Περιεχόμενα
Ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα δίνει η Google, καθώς αναμένεται να συνεχίσει τις επενδύσεις στην χώρα, ενώ ταυτόχρονα η επένδυση των τριών data centers βρίσκεται σε καλό δρόμο.
Σε εκδήλωση για τα 15 χρόνια παρουσίας του τεχνολογικού κολοσσού στην Ελλάδα, παρουσία και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η γενική διευθύντρια της Google Νοτιοανατολικής Ευρώπης, Πέγκυ Αντωνάκου, επιβεβαίωσε τη στήριξη στην ελληνική αγορά και οικονομία, ενώ αναφερόμενη στην μεγάλη επένδυση που έχει στα σκαριά η Google, τόνισε ότι προχωράει βάσει χρονοδιαγράμματος και σημαντικές εξελίξεις αναμένονται το 2025.
Η κ. Αντωνάκου επισήμανε την πρόθεση της Google να αυξήσει τους επενδυτικούς ρυθμούς της στην Ελλάδα, ειδικότερα στον τομέα του Cloud και της Τεχνητής Νοημοσύνης, με τον κολοσσό να στοχεύει να στηρίξει τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για την ενσωμάτωση του AI στο Δημόσιο και σε τομείς όπως η Πολιτική Προστασία, η Υγεία και η παιδεία.
«Η σχέση της Google με την Ελλάδα είναι ολοζώντανη και αυθεντική, πολυσχιδής, δυναμική , αισιόδοξη και γεμάτη πείσμα. Μια σχέση συνεργατική, μια σχέση από καρδιάς, που έχει απλωθεί σε κάθε γωνιά της Ελλάδας με τους χιλιάδες ανθρώπους που έχουμε εκπαιδεύσει στις τόσο κρίσιμες για το μέλλον ψηφιακές δεξιότητες αλλά και βιώσιμες πρακτικές» ανέφερε η κ. Αντωνάκου.
Κυριάκος Μητσοτάκης: Να γίνει η Ελλάδα κέντρο στο ΑΙ
«Οι δυνατότητες της τεχνολογίας είναι τεράστιες και το ΑΙ μας δίνει πολλές ευκαιρίες» τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός μιλώντας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.
Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για την Ελλάδα και τις επενδύσεις στον τομέα της τεχνολογίας λέγοντας ότι είναι «υποχρέωση μας να φέρουμε μεγάλες εταιρίες τεχνολογίας στο τραπέζι και να τις πείσουμε να έρθουν να επενδύσουν στην Ελλάδα. Σίγουρα έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία και τα προτερήματα είναι πολλά» επεσήμανε.
Μιλώντας για τις ευρύτερες διαστάσεις της τεχνητής νοημοσύνης, υπογράμμισε ότι θα πρέπει να βρισκόμαστε σε ρόλο ρυθμιστή. «Στόχος να γίνουμε ένα παγκόσμιο κέντρο όσον αφορά την ηθική και τον κώδικα δεοντολογίας τεχνητής νοημοσύνης» συμπλήρωσε. Εστίασε δε σε θέματα που αφορούν στα ανθρώπινα δικαιώματα.
Επίσης τόνισε ότι ο «ρόλος της τεχνητής νοημοσύνης είναι να βοηθιούνται οι επιχειρήσεις, και τόνισε ότι πρέπει να «γίνουμε παραγωγοί, όχι μόνο καταναλωτές».
Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι η κλιματική αλλαγή και τα ακριβή μοντέλα πρόβλεψης είναι πεδίο στο οποίο η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να παίξει κομβικό ρόλο, με την εισαγωγή εφαρμογών έγκαιρου εντοπισμού φυσικών φαινομένων όπως οι πυρκαγιές και οι πλημμύρες.
Ο δεύτερος τομέας, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, που ενδιαφέρει την Ελλάδα στο πεδίο της τεχνητής νοημοσύνης είναι η υγεία, όπου το ΑΙ μπορεί να φέρει μεγάλες αλλαγές προς όφελος των ίδιων των ασθενών, αλλά και του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης, ενώ ο τρίτος είναι η παιδεία.
Η επένδυση της Google στην Ελλάδα
Tεχνολογικοί κολοσσοί όπως η Microsoft, η Amazon, αλλά και η Google έχουν προχωρήσει στην ανάπτυξη υποδομών και περιφερειακού κόμβου παροχής υπηρεσιών cloud στην Ελλάδα.
Η Google με την τοποθέτηση του Google Cloud region, θα αυξήσει τη ζήτηση για υπηρεσίες cloud στην Ελλάδα, η οποία θα αποκτήσει και κομβικό ρόλο στα σχέδια ανάπτυξης του τεχνολογικού κολοσσού στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης.
Επίσης, με την δημιουργία cloud region στην Ελλάδα, οι πελάτες στη χώρα θα μπορούν να αξιοποιήσουν σημαντικά στοιχεία ελέγχου που θα τους επιτρέπουν να απολαμβάνουν χαμηλό λανθάνοντα χρόνο και τα υψηλότερα δυνατά πρότυπα ασφάλειας.
Η επένδυση που πραγματοποιεί ο τεχνολογικός κολοσσός στην Ελλάδα, αναμένεται ως το 2030 να έχει προσθέσει 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ στο ελληνικό ΑΕΠ και 20.000 θέσεις εργασίας.
Διαβάστε επίσης:
Μητσοτάκης: Στόχος να γίνουμε παγκόσμιο κέντρο στο ΑΙ
Γιακαρίνο (CEO X): Σαφής άποψη για τη θέση μας το «Άντε γ…» του Έλον Μασκ στους διαφημιστές