• Business

    Google: Συγχωνεύει τμήματα με γνώμονα την τεχνητή νοημοσύνη – Νέος επικεφαλής τεχνολογίας

    • Μαρία Βε

    Ο επικεφαλής του ομίλου, Σουντάρ Πιτσάι


    Σε εξέλιξη βρίσκεται ένα σχέδιο ενοποίησης ομάδων της Google (Alphabet), με σκοπό να εστιάσει στην τεχνητή νοημοσύνη και να βελτιώσει τα μοντέλα Gemini, προκειμένου να μπορέσει να ανταγωνιστεί τις OpenAI και Anthropic.

    Σε αυτό το πλαίσιο, ο τεχνολογικός κολοσσός μεταφέρει την ομάδα πίσω από την εφαρμογή Gemini AI assistant στο ερευνητικό εργαστήριο DeepMind.

    Ταυτόχρονα ανακοινώνει ότι ο Πραμπακάρ Ραγκάβαν, με 12ετή εμπειρία ως επικεφαλής βασικών προϊόντων όπως το Gmail και το Drive, θα αναλάβει τη θέση του επικεφαλής τεχνολογίας.

    Όπως ανέφερε σε ανάρτησή του ο διευθύνων σύμβουλος Σούνταρ Πιτσάι, η εταιρεία απλοποιεί τις δομές της για να “εξακολουθήσει να αυξάνει τον ρυθμό προόδου” της ανάπτυξης της τεχνητής νοημοσύνης.

    “Ο Πραμπακάρ αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να κάνει ένα μεγάλο βήμα στην καριέρα του”, αναφέρει στην ανάρτησή του ο Πιτσάι.

    “Θα συνεργαστεί στενά με την Google και εμένα προσωπικά, προκειμένου να αναπτύξουμε την τεχνολογική μας αριστεία”, προσθέτει.

    Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Απρίλιο, η Google μετέφερε την έρευνα και τις ομάδες τεχνητής νοημοσύνης στο τμήμα DeepMind.

    Στη συνέχεια, συγχώνευσε το DeepMind με το Google Brain, μια ανταγωνιστική ερευνητική μονάδα εντός της εταιρείας.

    Αυξημένος ανταγωνισμός και αντιμονοπωλιακή νομοθεσία

    Σύμφωνα με αναλυτές, η Google ανταποκρίνεται με αυτόν τον τρόπο στον αυξημένο ανταγωνισμό που αντιμετωπίζει όσον αφορά την τεχνητή νοημοσύνη, καθώς δεν θα ήθελε σε καμία περίπτωση να βρεθεί πίσω στην “κούρσα”.

    Την ίδια στιγμή, βρίσκεται αντιμέτωπη με αγωγές και πρόστιμα για αντιμονοπωλιακές αγωγές που σχετίζονται με τις δραστηριότητες αναζήτησης και διαφημίσεων.

    Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες, δημοσιεύματα ανέφεραν πως το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ εξετάζει την υποχρεωτική διάσπαση της Google, προκειμένου να αντιμετωπίσει το μονοπώλιό της στη διαδικτυακή αναζήτηση.

    Ειδικότερα, οι φορείς επιβολής της νομοθεσίας δήλωσαν ότι η Google απέκτησε οφέλη από τις παράνομες συμφωνίες διανομής της με άλλες εταιρείες τεχνολογίας που είχαν καταστήσει τη μηχανή αναζήτησης της την προεπιλεγμένη επιλογή σε smartphones και προγράμματα περιήγησης στο διαδίκτυο.

    Η απάντηση της Google ήταν ιδιαίτερα επικριτική προς το υπουργείο Δικαιοσύνης.

    Μεταξύ άλλων, επεσήμανε πως “Θα έχει σημαντικές συνέπειες για καταναλωτές, επιχειρήσεις και την αμερικανική ανταγωνιστικότητα”.

    Διαβάστε επίσης: 

    Κυρανάκης: Πρόθεσή μας να συνεργαστούμε με την Google Cloud – Τι ανακοίνωσε η εταιρεία

    Alibaba: Το νέο μας μεταφραστικό εργαλείο είναι ανώτερο από αυτά των Google και OpenAI

    Google: Συμφωνία με την Kairos Power για την ανάπτυξη μικρών πυρηνικών αντιδραστήρων



    ΣΧΟΛΙΑ