• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Goldman Sachs: Πούλησε ιαπωνικό ξενοδοχείο στην Blackstone για $54 εκατ.

    • Bloomberg
    Ντέιβιντ Σόλομον-CEO της Goldman Sachs

    Ντέιβιντ Σόλομον-CEO της Goldman Sachs


    Η Blackstone αγόρασε ένα ξενοδοχείο στο Κιότο της Ιαπωνίας από την Goldman Sachs, καθώς η πρόοδος σε επίπεδο ανάκαμψης των τουριστικών επιδόσεων της χώρας, ενισχύει τις φιλοδοξίες των επενδυτών.

    Το Moxy Kyoto Nijo 158 δωματίων, μια επωνυμία της Marriott International, αποκτήθηκε με μια συμφωνία 54 εκατομμυρίων δολαρίων (8 δισεκατομμυρίων ¥) που έκλεισε την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα και επικαλείται το Bloomberg.

    Το ξενοδοχείο, που βρίσκεται κοντά στο ιστορικό κάστρο Nijo του Κιότο, άνοιξε τον Ιούλιο του 2021.

    Ένας εκπρόσωπος της Blackstone επιβεβαίωσε ότι η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε, ωστόσο, αρνήθηκε να σχολιάσει άλλες λεπτομέρειες.

    Εκπρόσωπος της Goldman Sachs επίσης αρνήθηκε να σχολιάσει.

    Δημοφιλείς επενδύσεις

    Σημειώνεται ότι τα ιαπωνικά ξενοδοχεία είναι από τις πιο δημοφιλείς επενδύσεις σε ακίνητα στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού φέτος.

    Οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι ο τουρισμός θα συνεχίσει να ανακάμπτει καθώς το γιεν αποδυναμώνεται, ενώ προσελκύονται από την ικανότητα των ξενοδόχων να αλλάζουν τις τιμές δωματίων σε ένα πληθωριστικό περιβάλλον.

    Από τον Αύγουστο, οι ξένοι επενδυτές είχαν ξοδέψει 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε ξενοδοχειακές συμφωνίες στην Ιαπωνία το 2023, περισσότερα από οποιονδήποτε άλλο τομέα στην ασιατική εμπορική ιδιοκτησία και ξεπερνώντας τον ετήσιο αριθμό επενδύσεων του 2022, σύμφωνα με την MSCI Real Assets.

    Ο επικεφαλής του τμήματος ακινήτων της Blackstone στην Ιαπωνία δήλωσε νωρίτερα φέτος ότι τα ξενοδοχεία βρίσκονται στην «κορυφή της λίστας» όσον αφορά τις προτεραιότητες εξαγορών λαμβάνοντας υπόψη τις επιχειρηματικές δυνατότητες γύρω από την τουριστική «έκρηξη».

    Ο μεγαλύτερος διαχειριστής εναλλακτικών περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο έχει αποκτήσει τουλάχιστον 12 ξενοδοχεία στην Ιαπωνία τα τελευταία δύο χρόνια.

    Αξίζει να αναφερθεί ότι ο αριθμός των ξένων επισκεπτών στην Ιαπωνία τον Οκτώβριο ξεπέρασε τα επίπεδα που παρατηρήθηκαν το 2019 πριν από την πανδημία του κορονοϊού.

    Οι δαπάνες τους από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο ξεπέρασαν επίσης τα στοιχεία του 2019, με τα καταλύματα να αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο μέρος των δαπανών.

    Διαβάστε επίσης: 

    SoftBank: Εξαγοράζει το 51% της Cubic Telecom για $513 εκατ. – Επενδύει στο «έξυπνο» αυτοκίνητο

    Πώς μεγάλη ελβετική τράπεζα βοήθησε Αμερικανούς να κρύψουν από την εφορία των ΗΠΑ κεφάλαια 5,6 δισ. δολ.

    Διοικητικές αλλαγές στην Molgas: CEO του Ομίλου ο ιδρυτής της Blue Grid, Σοφοκλής Παπανικολάου



    ΣΧΟΛΙΑ