Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Goldman Sachs: Οι επενδυτές διψούν για ρίσκο. Στα ύψη η διάθεση ανάληψης κινδύνου

Στα υψηλότερα επίπεδα που έχουν καταγραφεί ποτέ βρίσκεται η διάθεση ανάληψης κινδύνου των επενδυτών, σύμφωνα με τον σχετικό δείκτη της Goldman Sachs, καθώς το 2018 έχει ξεκινήσει με τους «ταύρους» των αγορών να κυριαρχούν σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο σύνθετος δείκτης που καταρτίζει η Goldman για τη διάθεση ανάληψης κινδύνου παγκοσμίως διαμορφώνεται στο υψηλότερο επίπεδο από το 1991, έτος που δημιουργήθηκε. Η… ακατάσχετη ευφορία δίνει τρομακτική ώθηση στις μετοχές ενώ τα 10ετή κρατικά ομόλογα των ΗΠΑ σημειώνουν τη χειρότερη επίδοση, σταθμισμένη ως προς τον κίνδυνο, σύμφωνα με την αμερικανική επενδυτική τράπεζα. «Η διάθεση ανάληψης κινδύνου είναι σήμερα στο υψηλότερο επίπεδο στην ιστορία, γεγονός που οδηγεί στο ερώτημα για το ποιες μπορεί να είναι οι αποδόσεις του μέλλοντος», αναφέρουν σε σημείωμα αναλυτές, μεταξύ των οποίων και ο Ian Wright.

Οι επενδυτές απολαμβάνουν την ταχύτερη παγκόσμια ανάπτυξη από την αρχή της δεκαετίας, ισχυρά εταιρικά κέρδη και σταθερά μακροοικονομικά στοιχεία. Οι παγκόσμιες μετοχές έχουν ενισχυθεί πάνω από 4 τρισ. δολάρια φέτος, παρά το γεγονός ότι μερικοί από τους μεγαλύτερους δείκτες στέλνουν σινιάλα «υπεραγοράς».