• Business

    Goldman Sachs: Αυτά είναι τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν οι υποψήφιοι εργαζόμενοι σε τράπεζες

    • NewsRoom


    Έχοντας θητεύσει σε έναν από τους μεγαλύτερους επενδυτικούς ομίλους του κόσμου, την Goldman Sachs, η Becca Brown μας αποκαλύπτει τα μυστικά που έμαθε μέσα από τον ρόλο της στην διαδικασία των συνεντεύξεων.

    Η Becca σήμερα είναι συνιδρύτρια της εταιρείας Solemates, ενός brand με γυναικεία άνετα παπούτσια. Η ίδια εργαζόταν από το 2009 και για έξι χρόνια στην Goldman Sachs στην οποία είχε καταφέρει να πάρει συνέντευξη πάνω από 100 υποψήφιους.

    Η ίδια είναι κάτοχος bachelor πτυχίου από το σπουδαίο Harvard University και κατέχει επίσης μεταπτυχιακό τίτλο από το πανεπιστήμιο της Columbia. Τα όσα όμως διδάχθηκε η Brown για τις συνεντεύξεις υποψήφιων εργαζόμενων, ήταν το αποτέλεσμα από την εμπειρία της στην Goldman Sachs. Η ίδια συμμετείχε, εκτός από την διαδικασία των συνεντεύξεων, στην θέση της αναλύτριας, θέση σύμβουλου ευμάρειας, όπως και υπεύθυνη προσωπικού.

    Όπως δηλώνει, συνήθιζε να παίρνει συνέντευξη από 20-30 διαφορετικούς υποψηφίους τον χρόνο, φτάνοντας συνολικά στα 100 άτομα, καθ’όλη την διάρκεια της θητείας της στην Goldman Sachs. Μετά από την πολυετή εμπειρία της έχει καταφέρει να καταλάβει και τα κωδικοποιήσει το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι συνεντευξιαζόμενοι.

    Το αξιοσημείωτο εύρημα που αποκόμισε ήταν, όπως αποκαλύπτει, το γεγονός ότι οι υποψήφιοι κάνουν υπερπροσπάθεια. Αυτό θα αναρωτιόταν κανείς γιατί να αποτελεί λάθος; Κι όμως όπως η ίδια εξηγεί οι περισσότεροι από εμάς προσπαθούμε περισσότερο από το φυσιολογικό, πιστεύοντας λανθασμένα ότι με τον τρόπο αυτό θα κατακτήσουμε την επιθυμητή θέση εργασίας. Για τον σκοπό αυτό τις περισσότερες φορές ο εκάστοτε υποψήφιος, στην προσπάθεια να εντυπωσιάσει τον εξεταστή του, παραθέτει κάποιες “ενισχυμένες” πληροφορίες με τις αρετές του. Ο τρόπος αυτός, όπως εξηγεί η Brown, φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιθυμεί ο υποψήφιος, καθώς κάνει τον εξεταστεί του να δυσπιστεί. Όταν οι πληροφορίες που δίνει ο υποψήφιος για τον εαυτό του, συμπληρώνει φτάνουν στην υπερβολή τότε ο εξεταστής δυσαρεστείτε. Ακόμη πολλές φορές οι απαντήσεις αυτές των υποψηφίων είναι “έτοιμες”, δηλαδή προσχεδιασμένες, χάνοντας έτσι την φυσικότητα τους, με αποτέλεσμα να φαίνονται σαν ρομποτικές.

    Ένα ακόμη συνηθισμένο λάθος των υποψηφίων συνεχίζει, είναι το άγχος. Το άγχος μπορεί να γίνει ο χειρότερος εχθρός του συνεντευξιαζόμενου και να αποβεί ακόμη και μοιραίο για την έκβαση της συνέντευξης. Οι περισσότεροι άνθρωποι, όπως τονίζει αντιμετωπίζουν με διαφορετικό τρόπο το άγχος, με αποτέλεσμα μερικά από τα άτομα που άγχονται να δείχνουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Τα άτομα αυτά, θέλοντας να κρύψουν το άγχος που τα καταβάλλει βγάζουν μια μάλλον “ψεύτικη” αυτοπεποίθηση, κάτι το οποίο γίνεται αμέσως αντιληπτό από τα άτομα που κάνουν την συνέντευξη. Το πως αντιμετωπίζει κανείς το άγχος, όπως σημειώνει η Brown αποτελεί έναν ακόμη σημαντικό παράγοντα της συνέντευξης, καθώς μέσα από αυτό μπορεί να καταλάβουν και την διαχείριση του ατόμου κρίσιμων καταστάσεων στην δουλειά.

    Επομένως την επόμενη φορά που θα πάτε σε κάποια συνέντευξη, ξεχάστε τις προσπάθειες εντυπωσιασμού των ειδικών με τις “υπερφυσικές” σας ικανότητες και επικεντρωθείτε στην φυσιολογική και ομαλή ανάδειξη τους. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να δείξετε δηλαδή ποιοι είστε πραγματικά.

     

    Διαβάστε επίσης: 

    http://www.mononews.gr/i-epistimi-lei-oti-i-makrochronies-schesis-echoun-3-vasika-gnorismata-video/38608



    ΣΧΟΛΙΑ