• Business

    Golden Goose: Γιατί η «χρυσή χήνα» αναβάλει την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο του Μιλάνου

    • Bloomberg
    Silvio Campara, CEO Golden Goose

    Silvio Campara, CEO Golden Goose


    Η Permira, ιδιοκτήτρια της εταιρείας κατασκευής πολυτελών αθλητικών παπουτσιών Golden Goose, αποφάσισε να αναβάλει την προγραμματισμένη δημόσια εγγραφή της «χρυσής χήνας» στο χρηματιστήριο του Μιλάνου.

    Η απόφαση ελήφθη εν μέσω της πτώσης των αποτιμήσεων των μετοχών του κλάδου ειδών πολυτελείας λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας στην Ευρώπη, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

    Η ζήτηση για τις μετοχές ήταν έντονη σε όλο το εύρος τιμών από την πρώτη ώρα του bookbuilding και υπερκαλύφθηκε, επισήμανε. Η Invesco επρόκειτο να λάβει 100 εκατ. ευρώ από τις μετοχές ως βασικός επενδυτής.

    Στο ανώτερο επίπεδο του εύρους τιμών, η εταιρεία θα είχε συγκεντρώσει κατά την εισαγωγή της έως και 595,7 εκατ. ευρώ και η αποτίμηση της θα διαμορφώνοντας περίπου στα 1,7 δισ. ευρώ, εάν οι ανάδοχοι είχαν ασκήσει το δικαίωμα αγοράς των επιπλέον μετοχών, σύμφωνα με υπολογισμούς του Bloomberg.

    Η Golden Goose, με έδρα το Μιλάνο, σχεδίαζε να πουλήσει περίπου 10,5 εκατομμύρια μετοχές, ενώ η μέτοχος πλειοψηφίας Permira επρόκειτο να προσφέρει 43,6 εκατομμύρια υφιστάμενες μετοχές. Οι τίτλοι ήταν προγραμματισμένο να αρχίσουν να διαπραγματεύονται στις 21 Ιουνίου.

    Η εταιρεία επρόκειτο να τιμολογήσει την IPO στα 9,75 ευρώ (10,50 δολάρια) ανά μετοχή, προς το κατώτερο επίπεδο του εύρους τιμών που είχε διατεθεί στην αγορά, από 9,50 έως 10,50 ευρώ, σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας που είδε το Bloomberg News.

    Η απόφαση για αναβολή της εισαγωγής της στο χρηματιστήριο έρχεται εν μέσω μιας ταραχώδους περιόδου για τις ευρωπαϊκές μετοχές, με τη μεταβλητότητα να πυροδοτείται από την πολιτική αναταραχή που επικρατεί στη Γαλλία μετά την ανακοίνωση του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

    Η Golden Goose έχει δημιουργήσει μια σειρά sneakers τα οποία έχουν γίνει πολύ δημοφιλή λόγω του αστεριού που έχουν στο στο πλάι και της ιδιαιτερότητάς τους να δείχνουν βρώμικα και πολυχρησιμοποιημένα, αν και είναι καινούρια.

    Η τιμή τους κυμαίνεται στα 450 δολάρια το ζευγάρι και είναι τα αγαπημένα παπούτσια κορυφαίων celebrities και influencers όπως η Τέιλορ Σουίφτ και η Σελίνα Γκόμεζ.

    Η εισαγωγή της εταιρείας θα ήταν η μεγαλύτερη στην αγορά του Μιλάνου, τουλάχιστον από την πώληση ύψους 599 εκατ. ευρώ που πραγματοποίησε τον περασμένο Μάιο η εταιρεία τυχερών παιχνιδιών Lottomatica SpA.

    Νωρίτερα την Τρίτη, η εταιρεία αρτοποιίας Europastry SA ανακοίνωσε τα σχέδια της για αρχική δημόσια προσφορά στο ισπανικό χρηματιστήριο.

    Η Bank of America Corp., η JPMorgan Chase & Co., η Mediobanca SpA και η UBS Group AG έχουν αναλάβει ανάδοχοι της IPO της Golden Goose.

    Διαβάστε επίσης:

    Golden Goose: Η «χρυσή χήνα» στην αγορά του Μιλάνου – Στόχος η άντληση 600 εκατ. δολ.

    Chanel: Μέρισμα-ρεκόρ στα $12 δισ. για τους ιδιοκτήτες της εμβληματικής μάρκας

    Shein: Είναι ο κινεζικός κολοσσός το «θαύμα» που περιμένει το Χρηματιστήριο του Λονδίνου;



    ΣΧΟΛΙΑ