Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Γκιουλέκας στο Thessaloniki Metropolitan Summit: Οι επενδυτές θεωρούν την Ελλάδα ασφαλή χώρα

Κώστας Γκιουλέκας

Στις ευκαιρίες και τις προοπτικές της βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλονίκης αναφέρθηκαν τόσο ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Κώστας Γκιουλέκας, όσο και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, στο πλαίσιο του 4ου Thessaloniki Metropolitan Summit με τίτλο «Δημιουργία μονοπατιών για την ευημερία, τη σταθερότητα και τη συνοχή για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη».

Ο κ. Γκιουλέκας, στον χαιρετισμό του, στάθηκε στις δύο πολεμικές συγκρούσεις σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η Ελλάδα είναι στη μέση: μια νησίδα ασφάλειας, σταθερότητας, μια χώρα που οχυρώνει την ειρήνη της και προχωρά μπροστά. Είναι πολύ σημαντικό να παίρνεις «credits» και το γεγονός ότι στην Ελλάδα έρχονται ολοένα και περισσότεροι επενδυτές και επιλέγουν να επενδύσουν, αυτό σημαίνει αυτόματα ότι θεωρούν την Ελλάδα μια χώρα όπου μπορούν με ασφάλεια να επανασυστήσουν τα επιχειρηματικά τους βήματα».

Ειδικότερα για τη βόρεια Ελλάδα, τη Μακεδονία και τη Θράκη, ο κ. Γκιουλέκας είπε πως είναι μια «περιοχή που έχει πολλές δυνατότητες για την ανάπτυξή της και είναι ένας «ιδανικός τόπος» για να δημιουργηθούν κέντρα παιδείας, πολιτισμού, καινοτομίας και χρηματοοικονομικό κέντρο. «Αυτό είναι το δικό μας όραμα που εδράζεται μέσα σε συγκεκριμένες πολιτικές και στρατηγικές, που η κυβέρνηση προωθεί έντονα και δυναμικά, για να κερδίσουμε τις παλαιότερες χαμένες δεκαετίες. Είμαστε αποφασισμένοι να πάμε πιο ψηλά τη Μακεδονία και τη Θράκη» συμπλήρωσε.

Στη διάρκεια του δικού του χαιρετισμού, από το βήμα του συνεδρίου του Economist, ο κ. Αγγελούδης είπε πως η πόλη επαναπροσδιορίζει τη θέση της στον κόσμο, επενδύει και αξιοποιεί την ολοκλήρωση των μεγάλων έργων υποδομής.

Υπογράμμισε, δε, πως η Θεσσαλονίκη «αντλεί δυναμική από το κορυφαίο, αναπτυξιακό της βραχίονα, το λιμάνι της» λέγοντας πως συνιστά «απόλυτη προτεραιότητα η επέκταση του 6ου προβλήτα, η ολοκλήρωση της οδικής σύνδεσής του με την ΠΑΘΕ αλλά και η εμπορική σιδηροδρομική σύνδεσή του με τη νοτιοανατολική Ευρώπη».

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε και στην επικείμενη επίσκεψή του στην Κωνσταντινούπολη και στη συνάντηση που θα έχει με τον δήμαρχο της πόλης, Εκρέμ Ιμάμογλου. «Να αναζητήσουμε από κοινού καλές πρακτικές για να χτίσουμε γέφυρες συνεργασίας και συνεννόησης μεταξύ των πόλεων και των πολιτών. Να φτιάξουμε δρόμους για την ευημερία, τη σταθερότητα και την κοινωνική συνοχή, αγαθά που τόσο χρειαζόμαστε σε αυτή την ταραγμένη εποχή», είπε χαρακτηριστικά.

Στάθηκε ακόμη στις προοπτικές όσον αφορά τον τουρισμό λέγοντας: «καινοτομία, μεταφορές και τουρισμός: έτσι βλέπουμε την ανάπτυξη της πόλης και σε αυτή την κατεύθυνση θέλουμε να εργαστούμε».

Το συνέδριο πραγματοποιείται στο συνεδριακό κέντρο «Ι.Βελλίδης».

Διαβάστε επίσης:

Θεόδωρος Σκυλακάκης: Net billing – Υπεγράφη η Υπουργική Απόφαση για την Αυτοκατανάλωση Ενέργειας

Πόσο θα μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές για εργαζόμενους και εργοδότες από το 2025

SATO: Εγκρίθηκε το σχέδιο εξυγίανσης της εταιρείας