• Business

    Givenchy: Nέα creative director ένα «παιδί» παγκοσμίου φήμης του Alexander McQueen

    • NewsRoom
    Sarah Burton

    Sarah Burton (Πηγή: Linkedin)


    Την καταξιωμένη Sarah Burton τοποθετεί o οίκος Givenchy στη θέση της καλλιτεχνικής διευθύντριας, καθώς η Βρετανίδα σχεδιάστρια επελέχθη προσεκτικά από την LVMH (ιδιοκτήτρια του οίκου), προκειμένου να ηγηθεί του γαλλικού οίκου.

    Η Burton αποτελεί την όγδοη κατά σειρά σχεδιάστρια του οίκου, ενώ η είδηση για την πρόσληψή της, επιβεβαιώνει δημοσιεύματα που ξεκίνησαν στα μέσα του περασμένου Ιουλίου.

    Στον οίκο Givenchy η Burton διαδέχεται τον Matthew M. Williams, ο οποίος παραιτήθηκε στις αρχές Ιανουαρίου, μετά από τρία χρόνια στον ρόλο.

    Μακρά ιστορία στον Alexander McQueen

    Η Burton αφοσιώθηκε για 26 ολόκληρα χρόνια στον οίκο Alexander McQueen, ενώ ανέλαβε τη θέση της creative director μετά τον θάνατο του Βρετανού σχεδιαστή Lee Alexander McQueen.

    Παρουσίασε την τελευταία της συλλογή για τον οίκο Alexander McQueen για τη σεζόν Άνοιξη 2024 τον Οκτώβριο του 2023, πριν αποχωρήσει από τον οίκο με έδρα το Λονδίνο, που ανήκει στην Kering.

    Μάλιστα, σύμφωνα με το voguebusiness.com, βοήθησε να αυξηθούν οι πωλήσεις της Kering σε περίπου 830 εκατομμύρια ευρώ από το 2022.

    Καθώς θα ξεκινήσει να εργάζεται στον νέο της ρόλο, θα καταγραφεί ως η δεύτερη γυναίκα σχεδιάστρια υψηλής ραπτικής στην ιστορία της Givenchy.

    “Η Sarah Burton είναι ένα εξαιρετικό δημιουργικό ταλέντο, του οποίου τη δουλειά παρακολουθώ με πάθος εδώ και πολλά χρόνια.

    Είμαι πολύ χαρούμενος που σήμερα εντάσσεται στην Givenchy. Το μοναδικό της όραμα και η προσέγγιση στη μόδα θα είναι ανεκτίμητες για αυτόν τον εμβληματικό οίκο, γνωστό για την τόλμη και την υψηλή ραπτική του. Είμαι πεπεισμένος ότι η δημιουργική της ηγεσία θα συμβάλει στην επιτυχία και την παγκόσμια φήμη του οίκου”, ανέφερε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Givenchy, Sidney Toledano.

    Από πλευράς της η Burton ανέφερε:

    “Είναι μεγάλη τιμή να εντάσσομαι στον πανέμορφο οίκο Givenchy, που είναι ένα ‘κόσμημα’. Είμαι ενθουσιασμένη που θα μπορέσω να γράψω το επόμενο κεφάλαιο στην ιστορία αυτού του εμβληματικού οίκου και να φέρω στη Givenchy το δικό μου όραμα, ευαισθησία και πεποιθήσεις.”

     

    Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

     

    Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη GIVENCHY (@givenchy)

    Η Burton θα σχεδιάζει τόσο τις γυναικείες όσο και τις ανδρικές συλλογές του οίκου, με την πρώτη της γυναικεία συλλογή να κάνει ντεμπούτο τον Μάρτιο του επόμενου έτους, στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού.

    Ο γαλλικός οίκος έχει μακρά ιστορία επιτυχημένων ταλέντων, όπως ο John Galliano, που ήταν ο άμεσος διάδοχος του Hubert de Givenchy, και αργότερα ο Riccardo Tisci, που κατείχε τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή για 12 χρόνια, που θεωρείται ο πιο επιτυχημένος σχεδιαστής που ηγήθηκε του οίκου.

    Η Givenchy, η οποία αποτελεί μέρος του πολυτελούς ομίλου ετερογενών δραστηριοτήτων που περιλαμβάνει επίσης τη Celine και τη Loewe, διόρισε νέο διευθύνοντα σύμβουλο, τον Alessandro Valenti τον Ιούλιο.

    «Η άφιξη της Sarah Burton ως επικεφαλής του δημιουργικού μας σχεδιασμού είναι μια πολύ συναρπαστική στιγμή για τον Givenchy», σημείωσε εκτός άλλων  ο Valenti.

    Διαβάστε επίσης: 

    LVMH, Prada, Kering: Η κινεζική πλατφόρμα που πουλάει προϊόντα μισοτιμής και απειλεί τις πωλήσεις τους

    Σελένα Γκόμεζ: Στο κλαμπ των δισεκατομμυριούχων μια αυτοδημιούργητη «επιχειρηματίας» με 424 εκατ. followers!

    Boeing: Υποσχέσεις για αυξήσεις 25% των μισθών των εργαζομένων – Αγωνία για ενδεχόμενη απεργία



    ΣΧΟΛΙΑ