• Business

    Εριέττα Κούρκουλου – Λάτση: Γιατί επένδυσε στην Givelink, την startup για φιλανθρωπία

    Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση

    Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση


    Η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση είναι γνωστή για την κοινωνική της αλλά και επιχειρηματική της δράση. Στοχεύει σε επενδύσεις που θα υποστηρίζουν πραγματικά τις ανάγκες των ανθρώπων και θα παράγουν κοινωνικό έργο.

    Μία τέτοια κίνηση ήταν και επένδυσή της στη Givelink, μια πλατφόρμα δωρεών που επαναπροσδιορίζει τη φιλανθρωπία μέσω της χρήσης καινοτόμων τεχνολογιών. Η επένδυση, η οποία ήταν κοινή με την V Group of Companies του Βύρωνα Βασιλειάδη, σύμφωνα με πληροφορίες άγγιξε τα 200.000 ευρώ και στοχεύει όπως δήλωσε μιλώντας στο mononews.gr ο Αντώνης Πολίτης, Managing Director και συνιδρυτής της Givelink, «σε μια θετική αλλαγή στην κοινωνία μας και να δημιουργήσουμε έναν πιο ισότιμο κόσμο».

    Ο κ. Πολίτης μας λέει ότι τόσο οι ίδιοι όσο και η κ. Κούρκουλου Λάτση και ο κ. Βύρωνας Βασιλειάδης  μοιράζονται το ίδιο όραμα για μία βιώσιμη & scaleable προσπάθεια να επαναπροσδιορίσει η φιλανθρωπια στην Ελλάδα και τον κόσμο.

    «Στόχος μας στη Givelink είναι να διευκολύνουμε τη διαφάνεια της φιλανθρωπιας και συγκεκριμένα των δωρεών, με μια πολύ απλή σκεψη: επιτρέποντας στον κόσμο να “κάνει τα ψώνια” εγκεκριμένων φιλανθρωπικών οργανώσεων, με βάση τις πραγματικές και προσβάσιμες ανάγκες τους. Αποστολή μας είναι να γεφυρώσουν το χάσμα μεταξύ της κοινωνικής προσφοράς και της ζήτησης της, δίνοντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα στον δωρητή να γνωρίζει τον κοινωνικό του αντίκτυπο» καταλήγει ο ίδιος.

    Ποια είναι η Givelink

    Η Givelink (Givelink) ιδρύθηκε από τέσσερις φιλόδοξους νέους 20 ετών, (Αντώνης Πολίτης, Παναγιώτης Κομκοτός, Πάρης (Παρασκευάς) Σεργιάννης και Αλέξανδρος Καραγιάννης και προσφέρει μια φιλική προς τον χρήστη πλατφόρμα που συνδέει τους δωρητές με φιλανθρωπικά έργα και οργανισμούς.

    Μέσω των καινοτόμων χαρακτηριστικών της και τη χρήση της τεχνολογίας, η Givelink επιτρέπει στους δωρητές να “κάνουν τα ψώνια” σε πραγματικό χρόνο , που χρειάζονται 30+ διαφανείς φιλανθρωπικές οργανώσεις στην Ελλάδα. Δεν είναι απλά μια καινοτόμα πλατφόρμα, είναι ένας τρόπος να διασφαλίσει κανείς ότι η βοήθειά του έχει αντίκτυπο και φτάνει πραγματικά στα άτομα που την έχουν ανάγκη.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά τη νεαρή ηλικία της, η ομάδα της Givelink έχει αποσπάσει πολλά διεθνή και εγχώρια βραβεία επιχειρηματικότητας, όπως τα Global Student Entrepreneur Awards (GSEA by EO), την JA Europe, το StartSmart (από το MIT) και τη λίστα Forbes 30 Under 30 Greece.

    Μέσα σε μόλις 10 μήνες λειτουργίας της πλατφόρμας, έχουν δωρηθεί πάνω από 10.000 αγαθά, συνολικής αξίας άνω των 15.000 ευρώ. Η πλατφόρμα μετρά πλέον πάνω από 1.000 χρήστες, περισσότερους από 500 δωρητές και 30 συνεργασίες με φιλανθρωπικούς οργανισμούς στην Ελλάδα, όλους εγκεκριμένους και αξιολογημένους με βάση τη διαφάνεια και τον κοινωνικό τους αντίκτυπο σε συνεργασία με το HIGGS (σ.σ. η ελληνική startup συνεργάζεται με το HIGGS, που αξιολογεί τις ΜΚΟ για την οργάνωση, τη διαφάνεια και την αποτελεσματικότητά τους και συνεργάζεται μόνο με όσες έχουν τουλάχιστον 3/5 αξιολόγηση).

    Το μοντέλο της Givelink λειτουργεί ως εξής: μέσω της εφαρμογής για κινητά μπορεί να δει κάποιος τις πραγματικές ανάγκες των φιλανθρωπικών οργανισμών σε προϊόντα, αγοράζοντας και δωρίζοντας απευθείας αγαθά σε πραγματικό χρόνο.

    Τι παρέχει η εφαρμογή

    Η εφαρμογή παρέχει δυνατότητα ζωντανής παρακολούθησης της δωρεάς από τη στιγμή της πληρωμής των δωρηθέντων αγαθών μέχρι και την παραλαβή τους από τον φιλανθρωπικό οργανισμό, δίνοντας την ευκαιρία σε κάθε πολίτη να μετρήσει τον κοινωνικό αντίκτυπο της δωρεάς του.

    Ταυτόχρονα, ο δωρητής βεβαιώνεται ότι η βοήθειά του φτάνει πραγματικά στους ανθρώπους που την έχουν ανάγκη, λαμβάνοντας μια φωτογραφία από την παραλαβή των προϊόντων απευθείας από τον φιλανθρωπικό οργανισμό. Μάλιστα, όλα τα παραπάνω βήματα γίνονται με πλήρη ευκολία, απαιτώντας από τη μεριά μας μόλις 2-3 λεπτά του χρόνου μας.

    Η Givelink ήδη συνεργάζεται με προμηθευτές που διαθέτουν τα προϊόντα τους για δωρεές στη πλατφόρμα και διασφαλίζουν ότι παραδίδονται στις επιλεγμένες φιλανθρωπικές οργανώσεις περίπου μία φορά την εβδομάδα.

    Διαβάστε επίσης:

    Ξεσπά η Εριέττα Κούρκουλου: «Μακριά από εμάς, εμετός»

    Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση: Είχε σύνδρομο Turner το μωρό που έχασε – Η αποβολή και οι ενοχές

    Βασίλης Καρράς: Αυτή είναι η διαθήκη του – Ξεπερνά τα 10 εκατ. η περιουσία του



    ΣΧΟΛΙΑ