Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Bloomberg

Γιούργκεν Κλοπ: Επιστρέφει ως νέος επικεφαλής ποδοσφαίρου στις ομάδες της Red Bull

Γιούργκεν Κλοπ

Γιούργκεν Κλοπ

Στη Red Bull εντάσσεται ο Γιούργκεν Κλοπ και αναλαμβάνει τη θέση του παγκόσμιου επικεφαλής ποδοσφαίρου, λιγότερο από έξι μήνες μετά την παραίτησή του από προπονητής της Λίβερπουλ, όπου παρέμεινε για εννέα χρόνια.

Ο 57χρονος, απογοήτευσε χιλιάδες οπαδούς της Λίβερπουλ όταν αποχώρησε από τον σύλλογο μετά από σημαντικές κατακτήσεις τροπαίων, συμπεριλαμβανομένου του Champions League και της Premier League.

Νωρίτερα, σημείωσε επιτυχία στη γερμανική Borussia Dortmund, όπου οδήγησε σε δύο διαδοχικούς τίτλους Bundesliga το 2011 και το 2012.

Ο Κλοπ, θα επιβλέπει το διεθνές δίκτυο ποδοσφαιρικών συλλόγων της Red Bull από τον Ιανουάριο, ανέφερε η εταιρεία, ενώ δεν θα είναι υπεύθυνος για την προπόνηση των ομάδων, αλλά θα έχει συμβουλευτικό ρόλο στην ανάπτυξή τους.

Οι αρμοδιότητές του θα αφορούν επίσης θέματα προπονητικής, αγωνιστικής φιλοσοφίας και μεταγραφών.

Σημειώνεται ότι η Red Bull κατέχει μια σειρά από ομάδες, όπως η Λειψία, η Ζάλτσμπουργκ και η New York.

Έχει επίσης μερίδιο στην αγγλική Τσάμπιονσιπ Λιντς Γιουνάιτεντ.

Για τη Red Bull, η υπογραφή ενός από τα κορυφαία ονόματα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου θα δώσει ώθηση στις παγκόσμιες φιλοδοξίες της ως ιδιοκτήτρια και χορηγός.

Η ναυαρχίδα της στη Λειψία της Γερμανίας, έχει ανέβει σε περιφερειακά τμήματα και έχει κερδίσει εγχώρια κύπελλα.

Στην Αυστρία, η Σάλτσμπουργκ ωθήθηκε στη δεύτερη θέση την περασμένη σεζόν μετά από δέκα συνεχόμενες νίκες.

“Θέλω να αναπτύξω, να βελτιώσω και να υποστηρίξω το εκπληκτικό ποδοσφαιρικό ταλέντο που έχουμε”, ανέφερε ο Κλοπ στις πρώτες του δηλώσεις μετά από την επίτευξη της συμφωνίας, με τον CEO της Ντόρτμουντ, Χανς-Γιόακιμ Βάτσκε, να δηλώνει πως “δεν ήταν έκπληξη για εμένα καθώς είχαμε συζητήσει για αυτό, όπως πάντα εύχομαι τύχη στον Γιούργκεν”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Γιούργκεν Κλοπ αποτελεί τον Νο1 στόχο της εθνικής ομάδας της Γερμανίας για να αντικαταστήσει τον Γιούλιαν Νάγκελσμαν, σε περίπτωση που ο τελευταίος αποφασίσει να αποχωρήσει μετά από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026.

Δαπάνες για μάρκετινγκ

Σύμφωνα με το Bloomberg, η συρρίκνωση της κερδοφορίας της Red Bull στον τομέα των ενεργειακών ποτών, εν μέρει λόγω του σκληρού ανταγωνισμού στις ΗΠΑ, αναμένεται να ωθήσει την εταιρεία να βασιστεί περισσότερο στην ανάπτυξη των αθλητικών της εγχειρημάτων.

Οι δαπάνες για το μάρκετινγκ έφτασαν σχεδόν το ένα τέταρτο των εσόδων πέρσι, με τις πληρωμές χορηγιών σε αθλητές, συμπεριλαμβανομένης της Βρετανίδας παγκόσμιας πρωταθλήτριας Ironman, Lucy Charles-Barclay και του Ινδού αστέρα του κρίκετ KL Rahul, φτάνοντας τα 1,09 δισεκατομμύρια ευρώ.

Διαβάστε επίσης: 

Κλοπ: Δεν είμαι από ξύλο, πρέπει να συγκρατηθώ

Λίβερπουλ – Γιούργκεν Κλοπ: Φεύγω στο τέλος της σεζόν

Μια F1 στη Σκανδιναβία!