• Business

    Γιώργος Σταθάκης: Τι προβλέπει η τροπολογία που κατέθεσε για τη νομιμοποίηση των τουριστικών κατοικιών

    Γιώργος Σταθάκης

    Γιώργος Σταθάκης, υπ. Ενέργειας


    Νομοθετική ρύθμιση για την νομιμοποίηση των τουριστικών κατοικιών έφερε στη Βουλή, αργά το βράδυ, ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ.Γιώργος Σταθάκης. Σύμφωνα με τη σχετική τροπολογία 522/44 θα πρέπει οι ιδιοκτήτες των τουριστικών κατοικιών, εντός 4 μηνών να υποβάλλουν προς έγκριση περιβαλλοντική μελέτη και έτσι να λάβουν το ειδικό σήμα λειτουργίας τους, προκειμένου να ενταχθούν στο πλαίσιο της νομιμότητας.

    Οπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Σταθάκης απο το βήμα της Βουλής, “υπάρχει μια κατηγορία επιχειρήσεων, η οποία εν μέρει δικαιολογημένα, δηλαδή δεν προβλεπόταν στους παλαιότερους νόμους να κάνουν περιβαλλοντική μελέτη, εν μέρει αδικαιολόγητα, από ένα σημείο και πέρα θα έπρεπε να κάνουν περιβαλλοντική μελέτη, δεν έχουν υποβάλλει αίτημα περιβαλλοντικής μελέτης μέχρι στιγμής. Δεν έχουν υποβάλει περιβαλλοντική μελέτη στο Υπουργείο.

    Για αυτή τη ειδική κατηγορία και προκειμένου να μην χάσουν άμεσα το σήμα τους” δήλωσε ο υπουργός “αλλά και για να έχουν ίση αντιμετώπιση με τις άλλες επιχειρήσεις, τους δίνουμε προθεσμία τέσσερις μήνες, να συντάξουν περιβαλλοντική μελέτη, να την υποβάλλουν, για να επωφεληθούν της διετούς παράτασης. Εάν δεν υποβάλλουν εντός τεσσάρων μηνών την περιβαλλοντική μελέτη για να ενταχθούν στην «ευνοϊκή» ρύθμιση για τη διετή παράταση του σήματός τους, τότε θα το χάσουν το σήμα.

    Αυτή είναι η τροπολογία 522/44 και αφορά –επαναλαμβάνω- μια μικρή κατηγορία, η οποία όντως αντιμετώπιζε πρόβλημα στο μεταβατικό αυτό στάδιο”.

    snma leitourgias

    Αξιζει να σημειωθεί ότι “έχει δοθεί παράταση δύο χρόνων για τις τουριστικές επιχειρήσεις, ξενοδοχεία και κάμπινγκ, δηλαδή το σύνολο του τουριστικού κλάδου, που έχουν ήδη καταθέσει την περιβαλλοντική τους μελέτη, αλλά για δικούς του λόγους το υπουργείο δεν έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία αξιολόγησης της περιβαλλοντικής μελέτης, οπότε προς το παρόν, λειτουργούν με προσωρινή άδεια. “Μπορούν να έχουν σήμα και μπορούν να λειτουργούν, εφόσον έχουν υποβάλλει την περιβαλλοντική μελέτη” τόνισε καταλήγωντας στην ομιλία του ο κ.Σταθάκης.

    ΔΙΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/parameni-aveveo-mellon-gia-mega/57345

     



    ΣΧΟΛΙΑ