Τα αδέλφια Γιώργος και Αντώνης Γλου έγραψαν τη δική τους ιστορία. Δημιούργησαν την ομώνυμη φίρμα ανδρικών ενδυμάτων Glou, γνώρισαν την επιτυχία για μία εικοσαετία και μετά ήρθαν αντιμέτωποι με την αδυσώπητη πτώση.

Τότε, τις δεκαετίες του 1990 και του 2000, δεν υπήρχαν σύννεφα στον ορίζοντα. Από τις τεράστιες τζαμαρίες των σπιτιών τους στην Καστέλλα ατένιζαν την ανοικτή θάλασσα και, γιατί όχι, πίστεψαν πως ήταν κυρίαρχοι της αγοράς που πρόσφερε ανδρικά ρούχα για όλα τα γούστα, από αθλητικά και φόρμες μέχρι κοστούμια, σε ένα κοινό που κατανάλωνε… Και η συμφωνία με την Puma ήταν άλλο ένα ατού που απογείωσε τις πωλήσεις τους.

Όμως το 2008 ήρθε η μεγάλη καταιγίδα, ο ανέφελος ορίζοντας σκοτείνιασε και η οικονομική κρίση τα σάρωσε όλα. Και συμπαρέσυρε και τα πολυτελή παλατάκια τους στην Καστέλλα.

Αντώνης και Μελίνα Γλου:

Πριν από λίγες μέρες στις 29 Οκτωβρίου ο Αντώνης και η σύζυγός του, Μελίνα, έχασαν σε πλειστηριασμό την τετραώροφη διατηρητέα κατοικία τους στην Καστέλλα. Η μονοκατοικία άλλαξε χέρια και κατακυρώθηκε σε νέο ιδιοκτήτη στις 950.401 ευρώ, ένα ευρώ πάνω από την τιμή πρώτης προσφοράς. Το ακίνητο ήταν «φορτωμένο» με υποθήκες υπέρ του Δημοσίου, τραπεζών και του Δήμου Αθηναίων ποσού άνω των 20 εκατ. ευρώ. Η κατοικία –σε οικόπεδο 640 τμ- αποτελείται από ισόγειο 80 τ.µ., πρώτο, δεύτερο και τρίτο όροφο επιφάνειας 120 τ.µ. ο κάθε ένας και διώροφο βοηθητικό οικίσκο που αποτελείται από ισόγειο εμβαδού 36 τμ και πρώτο όροφο επίσης 36 τμ.

Γιώργος Γλου και Μαρία Τριαντοπούλου:

Για τις 16 Φεβρουαρίου 2022 έχει προγραμματιστεί ο πλειστηριασμός για την τετραώροφη μονοκατοικία του ζεύγους στην Καστέλα. Με τιμή πρώτης προσφοράς τα 3,3 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για κατοικία εμβαδού 620 τ.μ.  σε οικόπεδο 329,143 τ.μ.. Η μονοκατοικία που αναπτύσσεται σε τέσσερα επίπεδα και ανήκει κατά 50% στον Γιώργο Γλου και κατά 50% στην σύζυγό του, κα Μαρία Τριαντοπούλου.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση εκτίμησης: Το ακίνητο, τοποθετείται 2ο από τη θάλασσα, όμως λόγω εδαφικών κλίσεων, διαθέτει ανεμπόδιστη θέα προς τη θάλασσα και βρίσκεται όπισθεν κτιρίων δημοσίου ενδιαφέροντος όπως το Δημοτικό Κολυμβητήριο Καστέλλας, δημοτικές εγκαταστάσεις Τένις κ.α. Το εκτιμώμενο βρίσκεται σε απόσταση 50μ. από το παραλιακό μέτωπο (αιγιαλό) και γενικά τοποθετείται σε μία εκ των καλύτερων θέσεων της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά.

Η κατοικία βαρύνεται με υποθήκες ύψους άνω των 19 εκατ ευρώ, υπέρ τραπεζών, της Δ.Ο.Υ, του ΕΦΚΑ και συγκεκριμένα με:

– προσημείωση υποθήκης υπέρ της Alpha Bank  για 1,2 εκατ. ευρώ,

-υποθήκη υπέρ της Probank  για 17 εκατ ευρώ.

-υποθήκη υπέρ του ελληνικού δημοσίου ύψους  577.898,49ευρώ

-αναγκαστική κατάσχεση  κατά Γεωργίου Γλου, για ποσό ευρώ 665.893,87 ευρώ του ελληνικού δημοσίου

-αναγκαστική κατάσχεση  για ποσό 78.428 ευρώ υπέρ του ΙΚΑ

 -αναγκαστική κατάσχεση  κατά Μαρίας Τριαντοπούλου, για ποσό ευρώ 64.575 ευρώ υπέρ του ΕΦΚΑ

– αναγκαστική κατάσχεση  για ποσό ευρώ 84.035 ευρώ  υπέρ Δ.Ο.Υ. Α΄ Πειραιά.

Επισπεύδουσα του πλειστηριασμού (όπως και στον πλειστηριασμό του Ατώνη Γλου) είναι η «PQH Ενιαία Ειδική Εκκαθάριση Ανώνυμη, Ειδικός Εκκαθαριστής Πιστωτικών Ιδρυμάτων» στην οποία περιήλθε οφειλή προς την PROBANK.

Η φίρμα Glou

Ο Αντώνης και ο Γιώργος Γλου ξεκίνησαν τη δική τους ιστορία το  1985, όταν άνοιξαν το πρώτο τους κατάστημα στον Πειραιά.

Η εταιρεία απογειώθηκε  το 1994, όταν ανέλαβε την εκπροσώπηση της Puma στην Ελλάδα. Το 2006 είχε πάνω από 60 καταστήματα στην Ελλάδα και δίκτυο σε Κύπρο, Βουλγαρία, Αλβανία, Ρουμανία. Μετά ήρθε η κρίση με τα οδυνηρά επακόλουθά της, η εταιρεία οδηγήθηκε σε αδιέξοδο. Το 2010 έχασε την αντιπροσωπεία της Puma, μία συνεργασία έληξε επεισοδιακά καθώς ο γερμανικός όμιλος κατηγόρησε τα αδέλφια Γλου  για υπεξαίρεση στην Puma Hellas ποσού άνω των 110 εκατ. ευρώ. Το  2013 η εταιρεία λόγω έλλειψης ρευστότητας οδηγήθηκε  στο άρθρο 99.

Και τον Αύγουστο του 2019 έκλεισε και το τελευταίο κατάστημα της φίρμας Glou. Εκείνη τη μέρα στις 3 Αυγούστου 2019, ο Γιώργος Γλου ανάρτησε μία φωτογραφία από το άδειο κατάστημα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook και σχολίασε: «Glou τέλος, τουλάχιστον προς ώρας. Όλα ξεκίνησαν εδώ Πειραιά, Τσαμαδού και όλα τελείωσαν εδώ έπειτα από 34 χρόνια».

Να σημειωθεί ότι η εταιρεία των αδελφών Αντώνη και Γιώργου Γλου συγκαταλεγόταν από το 2012 στους μεγαλοφειλέτες του Δημοσίου, εμφανίζοντας συνολικά χρέη της τάξης των 6,6 εκατ. ευρώ µόνο προς το Δημόσιο. Μάλιστα στα τέλη του 2012 ο Αντώνης Γλου είχε συλληφθεί για οφειλές ύψους 765.000 ευρώ προς το Δημόσιο.

Διαβάστε επίσης

Σπήλιος Λιβανός: 21 αρδευτικά έργα ύψους 4 δισ. ευρώ αλλάζουν τον «χάρτη» στην αγροτική παραγωγή

Eurogroup: Ακρίβεια και ψηφιακό ευρώ στην ατζέντα – Τα σχέδια για χρέη και ελλείμματα μετά το 2023

Ευρωζώνη: Η ανάκαμψη της οικονομίας της θα είναι αρκετά ισχυρή το 2022 σύμφωνα με την ΕΚΤ