Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Γιατί είναι δύσκολο να κλείσει το Mega – Συνεχείς οι επαφές με τους τραπεζίτες

Mega

Τη λύση έστω και στο… παρά ένα, που θα διατηρήσει το Mega στον «αέρα» και θα ανακουφίσει τους περίπου 550 εργαζομένους που αγωνιούν για το μέλλον τους το τελευταίο διάστημα με όλες τις αρνητικές εξελίξεις, αναζητούν οι βασικοί μέτοχοι της «Τηλέτυπος».

Αυτή τη στιγμή το διοικητικό συμβούλιο της «Τηλέτυπος» παραμένει ουσιαστικά «ακέφαλο», μετά την παραίτηση του CEO Νίκου Πεφάνη την περασμένη εβδομάδα. Ο αντικαταστάτης του θα διοριστεί σε νέα συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, η οποία αναμένεται να διεξαχθεί εντός της επόμενης εβδομάδας.

Νίκος Πεφάνης. Τέως CEO Τηλετυπος

Ωστόσο, οι επαφές μεταξύ των τριών βασικών μετόχων (Βαρδινογιάννη, Μπόμπολα, Ψυχάρη) συνεχίζονται αδιάκοπα, με στόχο να βρεθεί ένας τρόπος να συνεχίσει να εκπέμπει το Mega. Άλλωστε, όλοι τους συμφωνούν πως θα ήταν παράλογο να οδηγηθεί στο κλείσιμο το κανάλι, με διαφημιστικά έσοδα 56 εκατ. ευρώ το 2015 και με 550 εργαζομένους που κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο. Έτσι, οι βασικοί μέτοχοι είναι σε «ανοιχτή γραμμή» και με τις τράπεζες, προκειμένου να εξασφαλιστεί η συνέχεια του καναλιού.

O διευθύνων σύμβουλος της «Πήγασος ΑΕ» ,Φώτης Μπόμπολας.

Το «μπαλάκι» τώρα πέφτει στις τράπεζες: αν αυτές προχωρήσουν σε καταγγελία των δανειακών συμβάσεων της «Τηλέτυπος», αυτό αναπόφευκτα θα προκαλέσει τεράστια προβλήματα στον ΔΟΛ και τον «Πήγασο», οι εκδότες των οποίων έχουν χρησιμοποιήσει μετοχές της «Τηλέτυπος» ως εγγυήσεις για τη λήψη δανείων. Είναι λοιπόν προφανές ότι Ψυχάρης και Μπόμπολας θα κάνουν τα πάντα για να αποφευχθεί το σενάριο αυτό, και αυτός είναι και ο λόγος που θεωρητικά τουλάχιστον, αυτή τη στιγμή θεωρείται πιθανότερο να συνεχιστεί η λειτουργία του καναλιού, παρά να επέλθει ο «ξαφνικός θάνατος».

Σταύρος Ψυχάρης. CEO ΔΟΛ

Πάντως, πρέπει να σημειωθεί ότι μεταξύ των μετόχων υπάρχουν προστριβές, και είναι χαρακτηριστική η στάση που κρατούν Βαρδινογιάννης και Ψυχάρης απέναντι στο αίτημα της πλευράς Μπόμπολα, να εισφέρει 5 εκατομμύρια ευρώ στην αύξηση κεφαλαίου, με την προοπτική να εισπράξει 6 εκατ. ευρώ μέσω της εταιρείας παραγωγής που ελέγχει και στην οποία η «Τηλέτυπος» έχει οφειλές. Το αίτημα αυτό, σχολιάζουν οι πλευρές Βαρδινογιάννη και Ψυχάρη, είναι παράλογο.