• Business

    Γιατί δεν μ’ αρέσουν τα Ancient Greek Sandals


    Μεγάλη απήχηση στο εξωτερικό έχουν οι δημιουργίες των Χριστίνα Μαρτίνη και Νικόλα Μίνογλου, των ιδιοκτητών του brand Ancient Greek Sandals. Ξεφεύγοντας από την Ελλάδα της κρίσης, το 2012 αποφάσισαν να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση με σανδάλια, η οποία αμέσως έγινε πολύ αγαπητή από το κοινό, κυρίως του εξωτερικού. Παρά τη μεγάλη τους επιτυχία, οφείλουμε να σταθούμε σε 2 αρνητικά στοιχεία.

    Αρχικά, οι τιμές των προϊόντων είναι το λιγότερο εξωπραγματικές. Στην Ελλάδα της κρίσης, είναι σχεδόν αδιανόητο να υπάρχουν στην αγορά δερμάτινα σανδάλια, αξίας 400 ευρώ. Ένα πολύ απλό σανδάλι της συγκεκριμένης εταιρείας, σε μια κλασσική γραμμή, χωρίς κάτι ιδιαίτερο μπορεί να σας στοιχίσει πολλά ευρώ. Την στιγμή που μεγάλοι και πολύ γνωστοί οίκοι “ρίχνουν” τις τιμές τους, καθώς αντιλαμβάνονται ότι είναι πλέον ουτοπικό να κοστολογούν απλά ρούχα σε τόσο υψηλές τιμές, ένα ελληνικό brand κάνει την αρνητική διαφορά.

    Τα σχέδια που μπορεί να βρει κανείς στην ιστοσελίδα τους ποικίλλουν. Από τη μια υπάρχουν κάποια σχέδια, που έχουν γίνει σε συνεργασία με τον οίκο LALAoUNIS και είναι διακοσμημένα με χρυσές, πολυτελείς λεπτομέρειες. Σε αυτά τα σανδάλια, μπορούμε να πούμε πως δικαιολογείται μια πιο υψηλή τιμή, αφού πληρώνεις και το κόσμημα και το όνομα. Σε κάποια άλλα σχέδια, όμως, που δεν έχουν κάτι ξεχωριστό και που κάλλιστα μπορούμε να τα βρούμε και στην αγορά του Μοναστηρακίου, δεν δικαιολογούνται τέτοιες τιμές. Προφανώς, οι δημιουργίες του brand δεν απευθύνονται στην ελληνική αγορά, που δεινοπαθεί από τις συνεχείς περικοπές και μειώσεις. Μπορεί το Ancient Greek Sandals να κάνει πάταγο αυτή τη στιγμή στο εξωτερικό, με πολλές διάσημες bloggers, να τα προτιμούν για τις εμφανίσεις τους, όμως στην ελληνική αγορά είναι δύσκολο να σταθούν.

    Αναμφισβήτητα, θα ήταν καλύτερα ένα ελληνικό brand, που γνωρίζει καλά την ελληνική πραγματικότητα, να μπορεί να προσαρμοστεί στα δεδομένα της, με πιο λογικές τιμές. Έτσι, δεν θα απευθυνόταν σχεδόν αποκλειστικά στην αγορά του εξωτερικού.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/mareva-mitsotaki-stirizi-peristera-pos-scholiazi-tis-stilistikes-tis-epiloges/61982

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/minoglou-martini-to-apolito-success-story-ancient-greek-sandals/62053



    ΣΧΟΛΙΑ