Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Γιάννης Βρούτσης: Επιχείρηση «σοκ και δέος» από την κυβέρνηση για τις συντάξεις

κυβέρνηση

Γιάννης Βρούτσης, βουλευτής Κυκλάδων και τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας

Με μειώσεις μέχρι και 40% έρχονται αντιμέτωποι όσοι κατέθεσαν αιτήσεις συνταξιοδότησης μετά τις 13 Μαΐου 2016, τονίζει ο αρμόδιος τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Βρούτσης.

Όπως επισημαίνει ο πρώην υπουργός Εργασίας, η κυβέρνηση δημιουργεί ένα ασφαλιστικό σύστημα χωρίς προοπτική και μέλλον, καθώς ενσωματώνει εξοντωτικές εισφορές, εξοντωτικές και άδικες μειώσεις, αδιάκριτα για όλους τους συνταξιούχους, απουσία ανταποδοτικότητας και κατάφωρες αδικίες, καθώς και ιδεοληψίες με ισοπεδωτικές αντιλήψεις.

Ο κ. Βρούτσης υπενθυμίζει ότι στην ίδια μοίρα με τους νέους βρίσκονται και οι παλαιοί συνταξιούχοι, καθώς η περιβόητη προσωπική διαφορά δεν ήταν τίποτε άλλο παρά μια ακόμη «πολιτική απάτη» και θα οδηγήσει σε απώλεια 2 – 3 συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου 2019.

Σε ότι αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες, ο κ. Βρούτσης σημειώνει ότι οι σημερινές εξοντωτικές εισφορές, μετά και την αλλαγή του υπολογισμού τους, θα μετατραπούν από 1η Ιανουαρίου 2019 σε «όλεθρο».

«Είναι εμφανές», είπε, «ότι το ασφαλιστικό μόρφωμα Κατρούγκαλου των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που κόστισε 10 δις ευρώ, μέσα από τις αδικίες, τις ισοπεδωτικές λογικές και τις αντιφάσεις του, θα οδηγηθεί σύντομα σε νέες ανισορροπίες και στην ανάγκη νέων περικοπών των συντάξεων», ενώ προσέθεσε πως «αποτελεί κοινωνική και πολιτική αναγκαιότητα ο εξορθολογισμός και η αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος σε νέες βάσεις, που θα διασφαλίζουν ανταποδοτικότητα, κίνητρα για παραμονή στο σύστημα, διαφάνεια, δικαιοσύνη και βιωσιμότητα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Έφη Αχτσιόγλου: Οι συντάξεις θα μειωθούν «μόνο» κατά 18%!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοκ από τις νέες συντάξεις: Οι μεγάλοι χαμένοι του νόμου Κατρούγκαλου

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Στοιχεία-σοκ: Το 20% των Ελλήνων από 55-64 χωρίς μισθό ή σύνταξη!