Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Γιάννης Βαρδινογιάννης: Μεγάλη τουριστική επένδυση 500 εκατ. ευρώ στην Ερμιόνη

Γιάννης Βαρδινογιάννης, Motor Oil

Γιάννης Βαρδινογιάννης, Motor Oil

Σημαντική τουριστική επένδυση που μπορεί να φτάσει τα 500 εκατ. ευρώ δρομολογεί ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, επικεφαλής του ομίλου της Motor Oil.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την εταιρεία HYDRA ROCK ΑΚΙΝΗΤΑ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ A.E. που ανήκει στον Γιάννη Βαρδινογιάννη και η οποία σχεδιάζει στην Ερμιόνη ένα σύνθετο τουριστικό συγκρότημα.

Η εταιρεία κατέθεσε σχετικό φάκελο στην Enterprise Greece που αφορά στην ανάπτυξη σύγχρονου τουριστικού θερέτρου που αποτελείται από τουριστικό κατάλυμα και σύγχρονο συγκρότημα κατοικιών σε έκταση εκ της οποίας τα 1714,17 στρέμματα υπάγονται στον Δήμο Πόρου, στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής, ενώ τα υπόλοιπα 40 στρέμματα βρίσκονται, σε απόσταση 700 μέτρων, στην περιοχή Μετόχι του Δήμου Ερμιονίδας στην Περιφερειακή Ενότητα Πελοποννήσου.

H κατάθεση του φακέλου έγινε προκειμένου το project να ενταχθεί στο καθεστώς των Στρατηγικών Επενδύσεων για τη λήψη του κινήτρου χωροθέτησης αναφορικά με την κατάρτιση Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων (Ε.Σ.Χ.Α.Σ.Ε.), καθώς και τη λήψη του κινήτρου ταχείας αδειοδότησης.

To σχέδιο αναφέρει ότι «με βασικές αρχές σχεδιασμού και υλοποίησης την αειφόρο ανάπτυξη, την εξοικονόμηση ενέργειας, τη βιοκλιματική αρχιτεκτονική και την κυκλική οικονομία, η πρόταση επένδυσης αφορά στη δημιουργία ενός θερέτρου το οποίο θα προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες τουρισμού υψηλής προστιθέμενης αξίας, συμβάλλοντας στην αναβάθμιση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, τονώνοντας παράλληλα την απασχόληση και την οικονομία της ευρύτερης περιοχής».

Διαβάστε επίσης:

Σφακιανάκης ΑΕΒΕ: Οι όροι της Fortress για τα δάνεια των 305 εκατ. ευρώ και η δικαστική «μάχη» Μιράντας Σφακιανάκη-Σταύρου Τάκη
Χρηματιστήριο: Πάνω από τις 3.530 του Large Cap χτυπάνε τα stop losses για τους short – Τι σημαίνουν 400 χιλ. τεμάχια συναλλαγές στην ΔΕΗ και η S&P
Μουστάκας: Η συμφωνία με Trade Estates και τα κέρδη ρεκόρ