ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Η επιχειρηματική κοινότητα έχει λόγους να είναι αισιόδοξη», δήλωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Γιάννης Μασούτης για τον προϋπολογισμό.
Πιο αναλυτικά η δήλωση του προέδρου έχει ως εξής:
«Η παγκόσμια ενεργειακή κρίση, καθώς και η αδυναμία της Ευρώπης να διαχειριστεί την ύφεση και τον πληθωρισμό αποτέλεσαν παράγοντες οι οποίοι επηρέασαν το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2023, όπως κατατέθηκε στη Βουλή. Περιλαμβάνει από τη μία σοβαρά μέτρα στήριξης για τα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα, με ταυτόχρονη δημοσιονομική σύνεση ώστε να προστατευτεί η οικονομική σταθερότητα.
Η εξίσωση είναι δύσκολη, αν και ο προϋπολογισμός ειδικών συνθηκών διαμορφώνει ένα θετικό κλίμα στην επιχειρηματική κοινότητα, με τη δυναμική την οποία αναπτύσσει η ελληνική οικονομία. Οι άμεσες ξένες επενδύσεις, η απόκτηση επενδυτικής βαθμίδας, καθώς και τα κεφάλαια του ταμείου ανάκαμψης, αποτελούν παράγοντες οι οποίοι θα συντελέσουν στην ανατροπή του δυσμενούς κλίματος στην Ευρώπη αλλά και στη χώρα μας. Η επιχειρηματική κοινότητα έχει λόγους να είναι αισιόδοξη» δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ, Γιάννης Μασούτης, μετά την κατάθεση στη Βουλή του προσχεδίου του προϋπολογισμού για το 2023.
Διαβάστε επίσης:
Γιάννης Μασούτης: Κίνδυνος να εξανεμισθούν τα κέρδη των επιχειρήσεων από το ενεργειακό κόστος
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Blend Development: Νέο deal για την οικογένεια Καλλιτσάντση
- Goldman Sachs για Alpha Bank: Οι 5 λόγοι που κάνουν top pick τη μετοχή σε Ελλάδα και Ευρώπη
- Η Alpha Bank και τα 2,7 ευρώ, η νέα κίνηση Γουάτσα, τα παράπονα Χάνη στην πρέσβειρα, ο εξαφανισμένος υπουργός, τέλος οι διαρροές για τον ανασχηματισμό και τι δείχνουν τα μυστικά γκάλοπ
- Γνωρίζοντας τον Τραμπ: Ο άνθρωπος και η ηθική
