Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Χατζηθεοδοσίου (ΕΕΑ): Θα στηρίξουμε κάθε πυρόπληκτη επιχείρηση – «Βάση» τα 5.000 ευρώ

Παραιτήθηκε ο Γ. Χατζηθεοδοσίου από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος – Τι δηλώνει

Ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου

«Για άλλη μια φορά, εμείς ως Επιμελητήριο θα δείξουμε την αλληλεγγύη μας και όπως κάναμε σε όλες τις περιπτώσεις, σε όλες τις επιχειρήσεις μέλη μας που έχουν υποστεί ζημιές, θα δώσουμε χρήματα και το τονίζω και θα στηρίξουμε κάθε επιχείρηση. Ξεκινάμε από το ποσό των 5.000 για να βοηθήσουμε και εμείς με τον τρόπο μας, κυρίως δείχνοντας την αλληλεγγύη σε αυτές τις επιχειρήσεις που έχουν υποστεί ζημιές».

Αυτό ανακοίνωσε, νωρίτερα ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ) Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, τονίζοντας μάλιστα ότι τα χρήματα αυτή προέρχονται από τις συνδρομές των μελών και ότι το Επιμελητήριο δεν έχει επιχορήγηση για κάτι τέτοιο.

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο κ. Χατζηθεοδοσίου, μεταξύ άλλων, σημείωσε:

«Είμαστε για άλλη μια φορά, μάρτυρες μιας τραγωδίας, η οποία όταν συμβαίνει στην πρωτεύουσά μας, πρέπει να πω ότι δεν μπορεί να την περνάμε άλλη μια φορά πολύ εύκολα από το μυαλό μας. Δηλαδή, όλη αυτή η προσπάθεια το προηγούμενο διάστημα που ακούστηκε, τα νέα αεροπλάνα, τα drones, όλα αυτά δεν είχαν το αποτέλεσμα γιατί πρέπει να σας πω ότι δεν ξέρω άλλη πρωτεύουσα που η φωτιά να φτάνει σε κατοικημένες περιοχές» ανέφερε αρχικά ο κ. Χατζηθεοδοσίου.

«Σε αυτές τις φωτιές η απάντηση είναι για τον στρατηγό άνεμο, να θυμίσω μια παλιά ρήση ή το προλαβαίνεις στην αρχή. Μετά όντως είναι πολύ δύσκολο, αλλά θα πρέπει να έχεις πάρει κάποια ιδιαίτερα μέτρα όταν είχαμε τις προηγούμενες μέρες ακούσει ότι κινδυνεύει η Αττική λόγω των θυελλωδών ανέμων ώστε να μην φτάσουμε σε αυτό το σημείο να μιλάμε σήμερα, νομίζω δεν έχουμε επαναλαμβάνω αντίστοιχο φαινόμενο, που να καίγεται η πρωτεύουσα μιας χώρας» συμπλήρωσε.

«Πάμε τώρα όμως στο θέμα, γιατί αυτή τη στιγμή, το τελευταίο που θέλουν να ακούσουν οι άνθρωποι που έχουν πληγεί είναι για τις ευθύνες. ακόμη και με τις αποζημιώσεις που θα αναγγείλει η κυβέρνηση, Πρώτα πρέπει να δούμε την επόμενη μέρα, γιατί η επόμενη μέρα δεν είναι εύκολη. Γιατί αυτές είναι βοήθημα. Δηλαδή, όλοι αυτοί θα πρέπει να βρουν τρόπο να ξαναμπούν στα σπίτια τους, να λειτουργήσουν την επιχείρησή τους, να βρουν αν μπορούν τα χρήματα για να πάρουν άλλο αυτοκίνητο» τόνισε ο κ. Χατζηθεοδοσίου.

Παράλληλα υποστήριξε ότι «θα πρέπει ουσιαστικά σιγά σιγά να στηριχτεί η ιδιωτική ασφάλιση, δηλαδή να έχουμε πολύ μεγαλύτερο αριθμό ασφαλισμένων κατοικιών, επιχειρήσεων, των αυτοκινήτων, που ένα μέρος δυστυχώς δεν θα έχει από όσο ξέρω την ασφάλεια πυρκαγιάς. Είναι περίπου 50-50. Γιατί αν πάμε στις κατοικίες που δεν ξεπερνάει το 15-17% και μιλάω για την Αττική και κάτι αντίστοιχο στις επιχειρήσεις. (…) Δεν ανακαλύπτουμε τον τροχό. Αυτό συμβαίνει σε όλο τον σύγχρονο κόσμο. Δηλαδή υπάρχει η ανάπτυξη της ιδιωτικής ασφάλισης παράλληλα με τη δημόσια, αν μπορούμε να την πούμε έτσι, δηλαδή η συνδρομή της πολιτείας.»

Διαβάστε επίσης:

Πυρκαγιά στη ΒΑ Αττική: 14 μέτρα στήριξης για τους πυρόπληκτους

ΕΒΕΑ: Στο πλευρό των πληγεισών επιχειρήσεων από την πυρκαγιά στην βορειοανατολική Αττική

Χαρδαλιάς: Συγκροτούνται άμεσα Επιτροπές Κρατικής Αρωγής για την αποζημίωση επιχειρήσεων που επλήγησαν από την μεγάλη πυρκαγιά