• Business

    Γερουσιαστές ΗΠΑ κατά Tesla: «Μας ενοχλεί που κατηγορείτε τους πελάτες σας για τις αποτυχίες σας»

    • NewsRoom
    Έλον Μασκ, CEO Tesla

    Έλον Μασκ, CEO Tesla


    Από το “δικαστήριο” της κοινής γνώμης περνά η Tesla το τελευταίο διάστημα, καθώς ο αγαπημένος κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων των ΗΠΑ, βρίσκεται αντιμέτωπος με κάποιες κατηγορίες για ελλαττωματικά εξαρτήματα, αλλά και “αδιαφορία”.

    Μάλιστα, ο ιδρυτής και CEO της αυτοκινητοβιομηχανίας Έλον Μασκ, έλαβε επιστολές από δύο γερουσιαστές, οι οποίοι του ζήτησαν από την Tesla να ανακαλέσει τα εξαρτήματα που παρουσιάζουν συχνές βλάβες, για τα οποία κατηγορούνται οι πελάτες για “σφάλματα χρήστη”.

    Όπως δημοσιεύει το Reuters, οι δύο Αμερικανοί γερουσιαστές, είναι ο Ρίτσαρντ Μπλούμενταλ από το Κονέκτικατ και ο Εντ Μάρκεϊ από τη Μασαχουσέτη.

    Οι επιστολές τους, ακολουθούν μία έρευνα του Reuters, η οποία διαπίστωσε ότι η εταιρεία γνώριζε ότι τα ζητήματα οφείλονταν σε προβλήματα κατασκευής και μηχανικής και όχι στην εσφαλμένη χρήση των οδηγών-πελατών.

    Ένας πελάτης της Tesla ανέφερε στο Reuters ότι η ανάρτηση του ολοκαίνουργιου μοντέλου Y του, με μόλις 115 μίλια στο χιλιομετρητή, διαλύθηκε καθώς έστριβε σε μια γωνία, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η Tesla αρνήθηκε να πληρώσει την αποζημίωση επισκευής των 14.000 δολαρίων.

    “Μας ενοχλούν οι κατηγορίες κατά πελατών σας”

    “Μας ενοχλεί που κατηγορείτε τους πελάτες σας για αυτές τις αποτυχίες”, αναφέρουν χαρακτηριστικά οι γερουσιαστές στην επιστολή τους.

    “Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι η Tesla όχι μόνο επιχειρεί να μεταθέσει την ευθύνη για την κατώτερη ποιότητα των οχημάτων της στους ανθρώπους που τα αγοράζουν, αλλά και να προβάλλει το ίδιο εσφαλμένο επιχείρημα στην Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας (NHTSA)”, τονίζουν.

    Σημειώνεται ότι η Tesla, η οποία πουλά περισσότερα από τα μισά ηλεκτρικά οχήματα στις ΗΠΑ σύμφωνα με την Kelly Blue Book, αρνήθηκε να σχολιάσει στο Reuters κατά τη διάρκεια της έρευνας και δεν απάντησε αμέσως στο αίτημα της Quartz για σχόλιο.

    2 εκατ. οχήματα εκτός λόγω προβληματικού «Autopilot»

    Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Tesla έπρεπε να προχωρήσει στη μεγαλύτερη ανάκληση οχημάτων στις ΗΠΑ φέτος, επηρεάζοντας σχεδόν κάθε αυτοκίνητο που έχει βγάλει στους αμερικανικούς δρόμους, καθώς  η NHTSA έκρινε ότι ο αυτόματος πιλότος του Tesla σε 2 εκατ. οχήματα ήταν πολύ “επιεικής” με τους οδηγούς που έβγαζαν τα χέρια τους από το τιμόνι και τα μάτια τους από τον δρόμο.

    Οι δύο γερουσιαστές δηλώνουν πολύ αναστατωμένοι με αυτό το ζήτημα, σημειώνοντας σε προηγούμενη επιστολή τους προς την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου ότι «οι επανειλημμένες υπερεκτιμήσεις της Tesla και του κ. Μασκ για τις δυνατότητες του οχήματός του – παρά τις σαφείς και συχνές προειδοποιήσεις – καταδεικνύουν μια βαθιά ανησυχητική αδιαφορία για την ασφάλεια των οδηγών και απαιτούν άμεσες ενέργειες».

    Διαβάστε επίσης: 

    Ανδρέας Σιάμισιης (Helleniq Energy): Θα έρθει πρόταση για αυξημένο μέρισμα το 2023- Με 3 μέλη το Δημόσιο στο ΔΣ

    General Motors: Κατέθεσε αγωγή κατά του Σαν Φρανσίσκο ζητώντας πάνω από $100 εκατ.

    Shell: Πενταετές deal με το Κατάρ για προμήθεια πετρελαίου



    ΣΧΟΛΙΑ