Στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στον Νόμο για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες (DSA) παρέπεμψε η γερμανική κυβέρνηση σχετικά με την αντιμετώπιση της νέας κατάστασης που διαμορφώνεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μετά και την ανακοίνωση του Μαρκ Ζάκερμπεργκ, ότι καταργεί τo fact checking. 

Ο επικεφαλής της Μeta, ακακοίνωσε μόλις χθες πως θα αντικαταστήσει τους fact checkers – αρχικά μόνο στις ΗΠΑ – τις ανεξάρτητες δηλαδή υπηρεσίες επαλήθευσης γεγονότων και τους αντικαθιστά με «σημειώσεις από την κοινότητα», στο πρότυπο της πλατφόρμας «Χ» του Έλον Μασκ.

1

«Υπάρχει ο Νόμος για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες, ο οποίος δημιουργεί τη νομική βάση για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον οποίο πρέπει να τηρούν όλοι οι διαχειριστές πλατφορμών. Έχουν την ευθύνη επίσης και για την επιβολή αυτών των αρχών οι οποίες έχουν συμφωνηθεί και ισχύουν για τους διαχειριστές», δήλωσε ο κ. Χέμπεστραϊτ απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις και εξέφρασε τη «μεγάλη εμπιστοσύνη της γερμανικής κυβέρνησης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ότι θα εκπληρώσει το καθήκον της».

Από την πλευρά του ομοσπονδιακού υπουργείου Δικαιοσύνης τονίστηκε σχετικά ότι, εφόσον η Meta δεν συμμορφωθεί με τον DSA, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα μπορούσε να επιβάλει πρόστιμο το οποίο φθάνει έως και στο 6% του παγκόσμιου τζίρου της εταιρίας.

 

Διαβάστε επίσης 

Ο Έλον Μασκ τρολάρει ξανά τον Τζάστιν Τριντό (video)

Άλτμαν εναντίον Άλτμαν: Τι απαντά ο δημιουργός του ChatGPT στις κατηγορίες της αδελφής του για σεξουαλική κακοποίηση

Η JPMorgan καταθέτει δύο αγωγές κατά του Καρώνη σε Ελλάδα και Βρετανία για τη Viva Wallet