• Business

    Γεωργιάδης: Αυτοψία σε σούπερ μάρκετ – Έρχονται ανακοινώσεις για προσφορά σε μπακαλιάρο ενόψει 25ης Μαρτίου

    • NewsRoom
    Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης

    Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης


    Αυτοψία σε σούπερ μάρκετ πραγματοποίησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, το πρωί της Πέμπτης.

    Ο κ. Γεωργιάδης, συνοδευόμενος από τον Νίκο Παπαθανάση, βρέθηκαν σε κατάστημα στο Μαρούσι, ώστε να ελέγξει την λειτουργία της αγοράς και το καλάθι του νοικοκυριού.

    Ο Άδωνις Γεωργιάδης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πορεία του καλαθιού του νοικοκυριού, καθώς υπάρχει «αντιστροφή της ροής των τιμών», όπως είπε χαρακτηριστικά.

    «Και αυτή και την προηγούμενη εβδομάδα και αυτή την εβδομάδα μετά από αρκετό καιρό είχαμε σοβαρές μειώσεις στις τιμές του καλαθιού. Μεσοσταθμικά, τις τρεις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική του αξία έχει πέσει πάνω από 3%. Αυτό δείχνει, όπως είχαμε προβλέψει, αν θυμάστε σας είχα πει από τον Μάρτιο αναμένουμε να αρχίσει η αποκλιμάκωση του πληθωρισμού να φαίνεται και στο ράφι. Και πράγματι, θέλω να ευχαριστήσω και τις αλυσίδες, γιατί στο καλάθι είναι εμφανής η διαφορά τις τελευταίες τρεις εβδομάδες. Όσοι ψωνίζουν τακτικά δηλαδή από το καλάθι θα δουν πολλά προϊόντα που είναι λίγο χαμηλότερες οι τιμές  – σε ορισμένα και αρκετά χαμηλότερα οι τιμές – από ότι πριν μερικές εβδομάδες. Χαρακτηριστικά είδαμε αλεύρι 0,87 ευρώ, αν θυμάστε στις πρώτες μας εξορμήσεις είχε σταθερά πάνω από 1 ευρώ. Άρα είναι μεγάλη διαφορά. Το ίδιο βλέπουμε στα μακαρόνια, στα όσπρια».

    «Σε γενικές γραμμές έχουμε αντιστροφή της ροής των τιμών. Από εκεί που πηγαίναμε προς τα πάνω, τώρα πηγαίνουμε σταθερά προς τα κάτω».

    Γεωργιάδης: Υπάρχουν συζητήσεις και με την αγορά κρέατος ενόψει Πάσχα

    Παράλληλα, προανήγγειλε ανακοινώσεις σχετικά με προσφορά στον μπακαλιάρο για την 25η Μαρτίου, ενώ υπάρχουν συζητήσεις με την αγορά κρέατος ενόψει Πάσχα, ώστε να συγκρατηθούν οι τιμές.

    «Ετοιμάζουμε να ανακοινώσουμε, ίσως και αυτή την εβδομάδα τον μπακαλιάρο και την προσφορά που θα γίνει για την 25η Μαρτίου. Δεν σας κρύβω ότι είμαστε ήδη σε συζητήσεις με την αγορά κρέατος για να δούμε που θα κυμανθεί φέτος το κατσικάκι και το αρνάκι του Πάσχα. Και εκεί πιστεύω, θα μπορέσουμε με τα μέτρα που λαμβάνουμε θα συγκρατήσουμε τις τιμές», δήλωσε χαρακτηριστικά.

    «Γενικά, πάντως, είμαστε ευχαριστημένοι. Έχει αρχίσει η αντίστροφη πορεία», κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.

    Παπαθανάσης: Έρχεται το καλάθι του νονού

    «Πράγματι και αυτή την εβδομάδα το 95% των προϊόντων έχουν την ίδια ή χαμηλότερη τιμή. Προφανώς αυτή η αποκλιμάκωση πλέον αρχίζει και παίρνει σάρκα και οστά», ανέφερε ο κ. Παπαθανάσης.

    «Παρατηρούμε ότι και φαίνεται και στα σαρακοστιανά έχουμε μειωμένες τιμές. Αναμένουμε τώρα το “καλάθι του νονού” κάτι το οποίο θα ανακοινωθεί σύντομα με τα προϊόντα που θα έχει μέσα και βεβαίως παρακολουθούμε πολύ στενά την αγορά για το Πάσχα. Θέλουμε να έχουμε καλύτερες τιμές για τα προϊόντα που συνήθως αγοράζουμε το Πάσχα», πρόσθεσε.

    Διαβάστε επίσης:

    Δένδιας: Η ελληνική κοινότητα του Καναδά μεταφέρει στις νεότερες γενιές την τεράστια ελληνική παράδοση

    Ανακυκλώνω – Aλλάζω Θερμοσίφωνα: Αναλυτικά ο οδηγός – Έως 904 ευρώ η επιδότηση



    ΣΧΟΛΙΑ