Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Γενική Εμπορίου & Βιομηχανίας: Στα 19,4 εκατ. ευρώ ο κύκλος εργασιών στο εξάμηνο

Υποχώρηση οικονομικών επιδόσεων κατέγραψε το πρώτο φετινό εξάμηνο σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο η Γενική Εμπορίου & Βιομηχανίας, καθώς:

• Ο κύκλος εργασιών υποχώρησε από τα 27,24 στα 19,4 εκατ. ευρώ.

• Το EBITDA μειώθηκε από τα 3,688 στο 1,653 εκατ. ευρώ.

• Τα καθαρά κέρδη περιορίστηκαν από τα 2,71 στο 1,17 εκατ. ευρώ.

Από την άλλη πλευρά, στις 30/6/2024 τα ίδια κεφάλαια διαμορφώθηκαν στα 29,75 εκατ. ευρώ και η εισηγμένη διέθετε θετικό καθαρό ταμείο ύψους 1,1 εκατ. ευρώ.

Σχολιάζοντας την υποχώρηση των επιδόσεών της, η διοίκηση της εταιρείας αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «παράγοντες όπως ο περιορισμός ρευστότητας στο παγκόσμιο πιστωτικό σύστημα, μέσα από τις συνεχείς αυξήσεις επιτοκίων με σκοπό τον περιορισμό των πληθωριστικών τάσεων, η αναβλητικότητα και καθυστέρηση των κρατικών επιχορηγήσεων και εκταμιεύσεων, η εμφάνιση έκτακτων γεγονότων όπως οι πόλεμοι και τα σχετικά με αυτούς αντίποινα εναντίον παραγωγών χωρών και κατ’ επέκταση του διεθνούς εμπορίου, επέδρασαν ανασταλτικά στην διατήρηση και την αύξηση της ζήτησης, με αποτέλεσμα τη συρρίκνωση και των μεγεθών της εταιρίας στη τρέχουσα περίοδο της χρήσης».

Διαβάστε επίσης

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Αύξηση καθαρών κερδών στα €40 εκατ. το α’ εξάμηνο του 2024 – Έσοδα €145 εκατ.

Phoenix Vega Mezz: Εισέπραξε πληρωμές τοκομεριδίων ύψους €2,36 εκατ.

Άλμα 6,7% στην παραγωγή ασφαλίστρων το α’ εξάμηνο 2024