• Business

    General Motors: Νέα επαναγορά μετοχών $6 δισ.

    • NewsRoom
    Mary Barra

    Mary Barra, CEO General Motors


    Την έγκρισή του έδωσε ξανά το διοικητικό συμβούλιο της General Motors για επαναγορά μετοχών 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σε συνέχεια του προγράμματος επαναγοράς μετοχών 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων που ανακοινώθηκε τον Νοέμβριο του 2023, και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του μήνα.

    Η General Motors συνεχίζει να επιδιώκει να ανακτήσει την εμπιστοσύνη της Wall Street, με αρκετές πρωτοβουλίες που επικεντρώνονται στους επενδυτές μετά από μία χρονιά απεργιών και οπισθοδρομήσεων στα σχέδιά της για ηλεκτρικά και αυτόνομα οχήματα.

    «Είμαστε επικεντρωμένοι στην κερδοφορία της επιχείρησής μας, αυξάνουμε και βελτιώνουμε την κερδοφορία της επιχείρησής μας για ηλεκτρικά οχήματα και αξιοποιούμε αποτελεσματικά τα κεφάλαιά μας. Αυτό μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να επιστρέφουμε μετρητά στους μετόχους», δήλωσε ο CFO της GM Paul Jacobson.

    Με αυτόν τον τρόπο, θα δοθεί η ευκαιρία στην GM, να επαναγοράσει μετοχές μετά την ολοκλήρωση της υπάρχουσας επανέγκρισης, δήλωσε η αυτοκινητοβιομηχανία, ωστόσο, δεν ανακοινώθηκε χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του προγράμματος.

    Η μετοχή της GM σημείωσε άνοδο πάνω από 1% στις πρωινές συναλλαγές, ενώ τη Δευτέρα έκλεισε στα 47,57 δολάρια, σημειώνοντας αύξηση περίπου 32,4% φέτος.

    Αξίζει να αναφερθεί ότι τα ανακοινωθέντα σχέδια επαναγοράς έρχονται εν μέσω αβεβαιότητας γύρω από την υιοθέτηση αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, στα οποία η GM έχει ποντάρει πολύ.

    «Οι επενδύσεις που έκανε η GM στις μάρκες και το χαρτοφυλάκιο προϊόντων της τα τελευταία χρόνια, καθώς και η συνέπεια της εταιρείας, προσφέρουν σταθερά ισχυρή αύξηση εσόδων, περιθώρια κέρδους και ελεύθερες ταμειακές ροές», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Jacobson.

    Διαβάστε επίσης: 

    General Motors: Η εταιρεία robotaxi Cruise θα πληρώσει €7,4 εκατ. σε γυναίκα που παρασύρθηκε από όχημά της

    General Motors: Εκτοξεύτηκαν κατά 24,4% τα καθαρά κέρδη τριμήνου – «Άντεξαν οι πελάτες»



    ΣΧΟΛΙΑ