Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Gautam Adani: Με ριζικές και σπάνιες αλλαγές στο Family Office «διώχνει» το σκάνδαλο Hindenburg

Gautam Adani

Gautam Adani

Mια ολική αναμόρφωση σχεδιάζει ο δισεκατομμυριούχος Gautam Adani στην εταιρεία διαχείρισης της οικογενειακής του περιουσίας (family office), δημιουργώντας ένα περιβάλλον που σχετίζεται συνήθως με εισηγμένες εταιρείες και προσπαθώντας να “θάψει” ένα σκάνδαλο που τον βαραίνει από πέρσι, σύμφωνα με τους Times της Ινδίας.

Τα σχέδια του Adani περιλαμβάνουν, εκτός άλλων, τον διορισμό ελεγκτών από μια κορυφαία παγκόσμια εταιρεία και την πρόσληψη διευθύνοντα συμβούλου.

Ειδικότερα, σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία πρόσληψης μιας ομάδας περίπου πέντε ατόμων, με επικεφαλής έναν Διευθύνοντα Σύμβουλο και έναν Διευθυντή Επενδύσεων, ο οποίος θα αναφέρεται αρχικά στον Οικονομικό Διευθυντή του Ομίλου, Jugeshinder Singh, και τελικά στον δισεκατομμυριούχο ιδρυτή του.

Παράλληλα, γίνονται επαφές με δύο από έξι μεγαλύτερες συμβουλευτικές εταιρείες για τον έλεγχο των ισολογισμών των γραφείων, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Οι κινήσεις, σύμφωνα με τους Times, στοχεύουν να φέρουν διαφάνεια στον τρόπο διαχείρισης του πλούτου του δεύτερου πλουσιότερου ανθρώπου της Ασίας, που αγγίζει τα 105,4 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ προσπαθεί να αποτινάξει την περσινή έκθεση της Hindenburg Research για απάτη, που οδήγησε την επιχειρηματική του αυτοκρατορία σε κρίση.

Υπενθυμίζεται ότι η μετοχή της Adani Enterprises υποχώρησε κατά 49% μετά την έκθεση της Hindenburg. 

Όσο για τον Adani, ο οποίος έγινε ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο λίγους μήνες πριν από την έκθεση Hindenburg, αρνήθηκε σθεναρά τους ισχυρισμούς περί “χειραγώγησης” της αγοράς και λογιστική απάτη.

Ο Adani θέλει να δείξει “καλή εικόνα”

Τα δύο γραφεία διαχείρισης της περιουσίας της οικογένειας Adani, λειτουργούσαν μέχρι τώρα ανεπίσημα με τη βοήθεια των CFO εταιρειών του ομίλου.

Αν και δεν είναι ασυνήθιστο επαγγελματίες να ηγούνται των Family Offices, ειδικά για τους δισεκατομμυριούχους που εξακολουθούν να λειτουργούν ενεργά τις επιχειρήσεις τους, οι προσπάθειες να οριστεί μια παγκόσμια ελεγκτική εταιρεία και να ενισχυθούν οι γνωστοποιήσεις είναι μια μάλλον σπάνια πρωτοβουλία σε σχέση με άλλα γραφεία, όπου επικρατεί διακριτικότητα και πολλές φορές, προτιμάται η μυστικότητα.

Αυτό δείχνει ότι ο Adani αναζητά τη διαφάνεια προκειμένου να ενισχύσει τα διαπιστευτήρια του ομίλου ετερογενών δραστηριοτήτων, καθώς αυξάνει σταθερά το παγκόσμιο αποτύπωμά του και προσελκύει παγκόσμιους επενδυτές.

Τα ανανεωμένα γραφεία θα είναι πλήρως λειτουργικά από τον Απρίλιο του 2025.

Εκπρόσωπος του Ομίλου Adani δεν έκανε κανένα άμεσο σχόλιο.

Γιατί υποχωρεί η μετοχή της Adani Power

Σήμερα, Πέμπτη, υποχώρησε πάνω από 3% η μετοχή της εταιρείας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, Adani Power, του μεγαλύτερου ιδιωτικού παραγωγού θερμικής ενέργειας στην Ινδία, η οποία βρίσκεται υπό την ηγεσία του Adani.

Η πτώση της τιμής της μετοχής ακολουθεί την είδηση ​​ότι μια ομάδα μετόχων της εταιρείας έχουν συμφωνήσει να πουλήσουν ένα μερίδιο 5%, σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης.

Ωστόσο, ο όμιλος Adani δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη την είδηση.

Σημειώνεται ότι οι μέτοχοι κατέχουν το 46,64% στην εταιρεία από τις  30 Ιουνίου 2024.

Η ιδιοκτησία της FII Holdings και της MF στην Adani Power ανήλθε σε 14,73% και 1,41% αντίστοιχα.

Διαβάστε επίσης: 

FT: Ύποπτος για μακροχρόνιες απάτες στο εμπόριο γαιάνθρακα ο όμιλος Adani – Τα έγγραφα που τον «καίνε»

Gautam Adani: Η μεγάλη επιστροφή στο «Νο 1» της λίστας των πλουσιοτέρων της Ασίας

Chanel: Απέκτησε μερίδιο στην καινοτόμο ελβετική ωρολογοποιία MB&F