• Business

    Gamestop: Νέο άλμα για τη μετοχή μετά την επιστροφή του Keith Gill στο Reddit με τεράστιο ποντάρισμα

    Keith Gill

    Keith Gill


    Ισχυρή άνοδο καταγράφουν τη Δευτέρα στη Wall Street οι μετοχές της GameStop, καθώς δημοσιεύθηκε στο Reddit μια θέση αξίας περίπου 116 εκατ. δολαρίων στη μετοχή από τον χρήστη Keith Gill (γνωστό και ως «Roaring Kitty») ο οποίος ήταν ο άνθρωπος που πυροδότησε τη μανία των meme-stock το 2021.

    Ο Keith Gill ανάρτησε στο Reddit την Κυριακή ένα στιγμιότυπο οθόνης, το οποίο δείχνει πως κατέχει μερίδιο 5 εκατομμυρίων μετοχών της Gamestop, στην τιμή των 21,27 δολαρίων ανά μετοχή.  Μια τόσο μεγάλη θέση θα έκανε τον Gill έναν από τους πέντε μεγαλύτερους επενδυτές της εταιρείας. Είναι δε πάνω από εξαπλάσια από τον αριθμό των μετοχών που έδειξε να κατείχε σε μια ανάρτηση τον Απρίλιο του 2021 , την τελευταία φορά που ήταν ενεργός στο Reddit.

    Το στιγμιότυπο οθόνης περιελάμβανε επίσης και 120.000 call options, αξίας 65,7 εκατομμυρίων δολαρίων, που λήγουν στις 21 Ιουνίου. Τα δικαιώματα θα του επέτρεπαν να αγοράσει τη μετοχή με 20 δολάρια ανά μετοχή, αλλά θα του κόστιζε περίπου 240 εκατομμύρια δολάρια για την εξάσκησή του. Κάτι τέτοιο θα προσθέσει 12 εκατομμύρια μετοχές στη θέση του Gill, καθιστώντας τον τέταρτο μεγαλύτερο επενδυτή της εταιρείας, με τις 17 εκατ. μετοχές του να φτάνουν σε αξία κοντά στα 700 εκατ. ευρώ με βάση την τιμή ανοίγματος της μετοχής της GameStop τη Δευτέρα.

    Η ανάρτηση είναι η πρώτη του λογαριασμού για πάνω από τρία χρόνια. Ο Gill είχε επιστρέψει στο X τον περασμένο μήνα, οδηγώντας την μετοχή-meme σε ένα διήμερο άλμα 271%, το οποίο αντιστράφηκε πάντως γρήγορα. Ωστόσο, το GameStop εκμεταλλεύτηκε το άλμα της μετοχής, πουλώντας 45 εκατομμύρια μετοχές για να συγκεντρώσει περίπου 933 εκατομμύρια δολάρια σε μια κίνηση που πολλοί παρατηρητές του κλάδου θεώρησαν συνετή, ενώ μείωσε τους ίδιους τους επενδυτές που συσσωρεύτηκαν στη μετοχή.

    Τη Δευτέρα, οι μετοχές του GameStop εκτινάχθηκαν έως και 75%, ωστόσο αυτή την ώρα κινείται στο 27,92%.

    Διαβάστε επίσης

    GameStop: Εκρηκτικό ράλι 90% για τη μετοχή με την επανεμφάνιση του meme «Roaring Kitty»

    Orilina Properties: Με ποσοστό 55,98% οι Νάτσης και Παντοπούλου

    Doppler: Την έκδοση ομολογιακού δανείου ύψους €4 εκατ. αποφάσισε η ΓΣ



    ΣΧΟΛΙΑ