• Business

    GameStop: Νέο άλμα για τη meme-μετοχή καθώς ο «Roaring Kitty» επιστρέφει στο YouTube την Παρασκευή

    • NewsRoom
    Keith Gill

    Keith Gill


    Ο Keith Gill, γνωστός με τα ψευδώνυμα «Roaring Kitty» και «DeepF—-ingValue», ο οποίος οδήγησε τις μετοχές της GameStop σε άλμα τις προηγούμενες ημέρες με την επανεμφάνισή του στο Reddit, κατάφερε να προκαλέσει μια νέα «έκρηξη» για τη διάσημη μετοχή-meme την Πέμπτη με μια ανάρτησή του στο YouTube, που ανέφερε ότι θα επέστρεφε στην πλατφόρμα την Παρασκευή για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια.

    Οι μετοχές της GameStop αυξήθηκαν έως και 41% στα 44,41 δολάρια, προκαλώντας για λίγο τη διακοπή διαπραγμάτευσής της. Αυτή την ώρα η μετοχή κινείται στα 41 δολάρια, με άνοδο 30%.

    Η μετοχή σημείωσε άνοδο σχεδόν 60% σε δύο ημέρες και έχει υπερδιπλασιαστεί από τότε που ο Gill προχώρησε στις 12 Μαΐου σε μια ανάρτηση στο X.

    Ενώ η ανάρτηση του Gill στο YouTube δεν περιείχε πληροφορίες για το τι σχεδίαζε να συζητήσει ή να αποκαλύψει στους θεατές του καναλιού του, κατάφερε να πυροδοτήσει νέες εικασίες σχετικά με τη στάση του για τη GameStop.

    Οι λεπτομέρειες της προγραμματισμένης για την Παρασκευή ζωντανής μετάδοσης του Gill στο YouTube  περιλάμβανε επίσης μια δήλωση αποποίησης ευθύνης που δεν εμφανίζεται στις προηγούμενες ζωντανές ροές του. Η δήλωση αποποίησης ευθύνης, η οποία λέει ότι θα παίξει στην αρχή της ροής, περιελάμβανε νομικές οδηγίες σχετικά με το ότι το βίντεο βασίζεται σε απόψεις και περιλάμβανε μια προειδοποίηση ότι η προηγούμενη απόδοση δεν είναι ενδεικτική των μελλοντικών αποτελεσμάτων.

    «Αυτό το κανάλι YouTube δεν έχει καμία υποχρέωση να ενημερώσει ή να διορθώσει οποιεσδήποτε πληροφορίες παρέχονται σε αυτά τα βίντεο», αναφέρεται στην αποποίηση ευθύνης. «Οι δηλώσεις και οι απόψεις υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς προειδοποίηση. Αυτό το κανάλι YouTube δεν λαμβάνει αποζημίωση για τις απόψεις που εκφράζονται».

    Μέσα σε λίγα λεπτά από την κυκλοφορία της ανάρτησης, περισσότεροι από 10.000 χρήστες του YouTube εκδήλωσαν ενδιαφέρον να ειδοποιηθούν όταν ξεκινήσει η ροή. Η ζωντανή συνομιλία του βίντεο είχε εκατοντάδες σχόλια.

    Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Gill, ο οποίος ήταν πίσω από το μεγάλο ράλι στις  μετοχές meme το 2021, επανήλθε μετά από τρία χρόνια σιωπής στο Reddit, με μια ανάρτησή του στην οποία έδειχνε πως κατέχει μια θέση αξίας 116 εκατομμυρίων δολαρίων στη GameStop. Μια τόσο μεγάλη θέση θα έκανε τον Gill έναν από τους πέντε μεγαλύτερους επενδυτές της εταιρείας και είναι πάνω από έξι φορές ο αριθμός των μετοχών που έδειξε ο λογαριασμός του σε μια ανάρτηση τον Απρίλιο του 2021, την τελευταία φορά που ήταν ενεργός στην πλατφόρμα του Reddit.

    Διαβάστε επίσης

    Gamestop: Νέο άλμα για τη μετοχή μετά την επιστροφή του Keith Gill στο Reddit με τεράστιο ποντάρισμα

    GameStop: Εκρηκτικό ράλι 90% για τη μετοχή με την επανεμφάνιση του meme «Roaring Kitty»

    GameStop: Οι meme stocks επιστρέφουν και η Wall Street είναι σε σύγχυση



    ΣΧΟΛΙΑ