• sports

    Γαλλία: Η Pernod Ricard ακύρωσε χορηγία στη Παρί Σεν Ζερμέν λόγω της οργής τον οπαδών της Μαρσέιγ

    • NewsRoom
    O CEO της Pernod Ricard, Alexandre Ricard

    O CEO της Pernod Ricard, Alexandre Ricard (Πηγή: pernod-ricard.com)


    Η γαλλική εταιρεία ποτών και οινοπνευματωδών ποτών «Pernod Ricard» ανακοίνωσε σήμερα (5/9) ότι δεν πρόκειται να γίνει χορηγός της Παρί Σεν Ζερμέν, αφού αντιμετώπισε θύελλα επικρίσεων από οπαδούς ότι η μάρκα ήταν σημείο αναφοράς στη Μασσαλία.

    Η εταιρεία – ένας από τους κύριους παραγωγούς ποτών στον κόσμο, οφείλει την άνοδό της στο Pastis de Marseille, το απόσταγμα με γεύση γλυκάνισου που θεωρείται βασικό στοιχείο της ταυτότητας της Μασσαλίας.

    «Για περισσότερα από 90 χρόνια, η ιστορία του Ricard είναι συνυφασμένη με τη Μασσαλία, όπου γεννήθηκε, μεγάλωσε και εμπνεύστηκε. Και αυτός ο δεσμός είναι ισχυρότερος από οτιδήποτε άλλο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Αλεξάντρ Ρίισάρ.

    Η ανακοίνωση της «Pernod» για μια συμφωνία χορηγίας με την Παρί Σεν Ζερμέν, με στόχο να γίνει η εταιρεία παγκόσμιος επίσημος συνεργάτης και ο μοναδικός πάροχος σαμπάνιας και οινοπνευματωδών ποτών του συλλόγου, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα πυροδότησε συζήτηση στα γαλλικά μέσα ενημέρωσης και μεταξύ των οπαδών του ποδοσφαίρου.

    Το Pastis καταναλώνεται σε όλες τις περιοχές της Γαλλίας, αλλά είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στα νότια της χώρας, όπου ο Πολ Ρισάρ από τη Μασσαλία διέθεσε στο εμπόριο το ποτό με το όνομά του το 1932. Το «Pernod Ricard» δημιουργήθηκε το 1975 μετά από συγχώνευση των Pernod και Ricard.

    Να σημειωθεί ότι η Μαρσέιγ είναι η μόνη γαλλική ομάδα που έχει κατακτήσει το Champions League, αφού κέρδισε τη Μίλαν στον τελικό του 1993.

    πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Διαβάστε επίσης

    Γαλλία: Ο Μελανσόν καταγγέλει ότι «οι εκλογές κλάπηκαν από τον γαλλικό λαό»

    Ιταλία: «Δεν είμαι εκβιάστρια, υπερασπίζω την αξιοπρέπειά μου ως γυναίκα», τονίζει η influencer

    Ιταλία: Προχωρά το σχέδιο της Μελόνι για μείωση του ελλείματος κάτω από 3% το 2026



    ΣΧΟΛΙΑ